Home Strand en kantvisserij Vissen in de Botlek met Frank

Vissen in de Botlek met Frank

Advertenties

Gisteren met mijn makker Frank, afgesproken voor deze ochtend, een sessie aan de Botlek, waar Frank nog niet eerder heeft gevist. Frank is van nature een spin/vliegvisser en heeft het kantvissen, dankzij mij afgelopen jaar weer opgepakt. Om 4 uur is Frank bij mij en rijden we richting de visstek en rond 5 uur gaan de hengels richting het zilte, in de erg stevige vloedstroming en er gebeurt weinig, dus een bakje koffie en wat grappen en grollen, in de kattebak van de auto.

Botlek met Frank

We besluiten toch om een keer het aas te verversen en ik vang een mini tongetje, te klein voor een foto en een grote bot.

Botlek met Frank

Frank vangt een tongetje.

Botlek met Frank

Even later een ferme aanbeet, op Frank zijn hengel en hij roept, zeebaars, maar het blijkt een mooie dikke paling te zijn.

Botlek met Frank

Die zetten we maar terug, zeker, vraagt Frank? Anders vangt de beroeps volgend jaar niets meer! We liggen in een deuk! Er volgen er nog meer, kort erop vangt Frank er nog 3 en ik 2 palingen.

Frank vangt een juist aan de maats tongetje.

Botlek met Frank

Dan met de eerste afgaande stroming, komt er weer even een stoot vis, net als afgelopen vrijdag. Vooral botten en ondermaatse of juist maatse tongetjes, welke ik niet allemaal op de foto zet, maar enkele wel.

Botlek met Frank

Botlek met Frank

Botlek met Frank

Botlek met Frank

Dan ineens, is het over en vangen we gewoon af en toe een vis en soms zit er een leuke bij, zoals Frank met deze na een snoeiharde tongenklap, slechts 1 keer, maar het resultaat is een tong van ruim 35 cm.

Botlek met Frank

Dan krijg ik 2 keer achter elkaar een vastloper, aan de hengel, die ik zo ver als ik kon heb geworpen, met een mooie vis eraan, volgens mij Gul, maar weet het niet zeker, omdat hij kort na het indraaien gelijk vastliep en heb nog geprobeerd of ze los wilde zwemmen, maar nada!

Maar als ik de hengel terug inwerp, weer op volle kracht, een snoeiharde klap en even later weer! Als ik ga draaien voel ik aan het getril, dat het een tong is en een behoorlijke of 2, gelukkig is het er maar 1, maar wel een erg mooie.

Botlek met Frank

Ruim 38 geeft de meetlat aan!

Botlek met Frank

Leuk!

Frank heeft weer een gigantisch mooie beet en roept amaai, da’s een grote, maar het is een doublet, van mooie bot en kleine tong, de zoveelste alweer!

Botlek met Frank

Inmiddels is het al na 9 uur en de vangst gaat niet worden, wat we verwacht hadden en we praten over opruimen en we gooien nog 1 keer in en als ik ga opdraaien, toch nog een tong van bijna 32 aan de verre hengel, op de leegloper!

Botlek met Frank

Nog ff proberen dan, spreken we af, maar na een kwartier komen we niet verder dan een bot van bijna 41 voor mij, Willem daar ging je bijna en een erg mooie winde voor Frank.

Botlek met Frank

Botlek met Frank

Besluiten we toch maar op te ruimen en ik vang nog enkele mini botjes en Frank nog een tongetje.

Dan komen er nog een paar snoekbaars vissers, die onze plaats overnemen en rijden we weer huiswaarts, na een leuke sessie en Frank neemt de tongen(5 maatse) mee naar huis. Het was een stuk minder dan vrijdag, maar ook weer o zo leuk! Aankomende week, staan er nog een paar leuke sessies in het verschiet.

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. jack > september 28, 2014

  Antwoord

  dat is toch weer een prachtige morgen he en toch mooie vangsten je ziet het als de meester er bij is met de beroemde gele afhouders ja peter gij bezorgt jou vrienden toch mooie visdagen gr jack

 2. Jordi > september 28, 2014

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,

  Leuk om te zien dat jullie samen weer een mooie sessie hebben gehad.
  Alleen jammer dat Frank deze keer zijn naam van bottenkoning niet waar heeft kunnen maken.

  Groeten Jordi

 3. Kees Michielsen > september 28, 2014

  Antwoord

  Peter en Frank,

  Mooie sessie weer!
  Ook aardige palingen gevangen, die zijn volgend jaar natuurlijk nog groter 😉

  Kan bijna niet wachten tot ik voldoende hersteld ben om ook nog een keer mee te gaan en vis te vangen aan de strandhengels die we samen opgehaald hebben.

  Groeten,
  Kees.

 4. zeehondentemmer > september 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank.

  Jullie twee zijn weer lekker goed bezig geweest wat een vissen naar boven gehaald.En wat jij al eerder vermelde in je bericht .Nu zal Frank ook meer vanaf de kant vissen trouwens mooie foto”s ook weer.

  Groeten Nico

 5. Frank > september 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Was weer leuk aan de waterkant.
  Nog bedankt voor de bijscholing over het aas en andere taktieken.
  Die palingen zullen tegen volgend jaar echte anakondasslangen zijn als de beroepsboeren ze niet weg vangen natuurlijk.
  groetjes Frank

 6. patrick > september 29, 2014

  Antwoord

  hoi peter
  wij zijn gisteren ook wesen vissen daar iets meer binnelands maar bij ons was het triestig 1 tong van 34 cm voor de rest niets maar we hadden vernomen van locals dat de kering gesloten was van zondag 17 uur tot ….. daarom was vangst minder maar jullie hadden nog wat ben ik blij om
  groetjes

 7. Peter(Fishguppy) > september 29, 2014

  Antwoord

  Hoi Patrick, maar de keerring sloot pas in de avond en wij zijn in de ochtend geweest, dus heeft geen invloed gehad.

  Groetjes Peter

 8. Luc > september 29, 2014

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,

  Jullie beiden hebben toch weer een leuke ochtend beleefd zie ik. Gelijk hebben jullie, genieten maar. Frank kennende zul je je wel niet verveeld hebben, altijd goed geluimd die man.
  Mindere vangsten ? Menig visser zou al blij zijn met zulk resultaat.
  Dikke proficiat .
  Groeten Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.