Home Gastvissers Hugo, nachtvisserij Waterweg

Hugo, nachtvisserij Waterweg

Advertenties

Hallo Peter,

Vrijdagnacht wezen vissen aan de waterweg, had mijn aas laten ophalen door een vriend bij onze gekende familie in Yerseke. Het was hoog om 1uur dus om 23u aangekomen op de stek en tot mijn verbazing was het vrij rustig om niet te zeggen verlaten op 1 visser na, dit had vermoedelijk te maken met het onweer dat was voorspeld. Een leuk plaatsje gezocht en alles klaargemaakt en knallen maar… eentje ver en kort en dan maar wachten, na wat botten vang ik mijn eerste maatse tong om 12.45.

Hugo, nachtvisserij Waterweg

Dan volgen er 4 ondermaatse maar ik vang ook 3 doublets maatse tongen en het valt niet stil maar het blijven enkelingen.

Hugo, nachtvisserij Waterweg

Hugo, nachtvisserij Waterweg

Tussendoor vang ik nog een paar vervelende kleine palingen(knopen en knopen) en een zeebaars van 36cm alles mag gaan groeien.

Hugo, nachtvisserij Waterweg

Om 4.45 is het gedaan de beet is volledig verdwenen en om 5.30 stop ik ermee in totaal heb ik 22 tongen gevangen waarvan 15 aan de maat ( tussen 29 en 24 cm) en 7 ondermaatse die weer zwemmen.

Hugo, nachtvisserij Waterweg

Bij het schrijven van dit verslag had mij vrouwtje wat van de vangst klaargemaakt (tong met puree en een kreeften sausje met verse Noordzee garnalen) zouden we niet op tong gaan vissen!!

Hugo, nachtvisserij Waterweg

Rammelende toppen voor iedereen.

Groetjes Hugo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 16, 2020

  Antwoord

  Hey Hugo, dit was weer genieten met een grote G volgens mij, wauw!!!
  Jij blijft toch de enige met zulke vangsten, niet alleen in woord, maar ook terug te zien in de foto’s, waarvoor diep respect! Het is heel gemakkelijk om aantallen te noemen, zonder iets te laten zien.

  Dat eten ziet er verdomd lekker uit, mmhh stoemp, lekker!! Wij eten altijd de vis op met de boterhammen, soms eens een keer met frites of krieltjes en dan knip ik altijd de losse zijgraadjes eraf, zodat je hem kan eten zonder te veel gepeuzel en graatjes en gezien je ook een kat hebt gaat er niets verloren, omdat je de kop, bruine vel en zijgraadjes even bakt voor de kat, nou ik weet zeker dat tie dan geen Bot meer wil eten, whahaha.

  Altijd een plezier om jouw verslag te plaatsen, kort maar krachtig en genoeg foto’s en je weet gelijk waar ze moeten staan!

  Groetjes Peter

 2. henk > augustus 16, 2020

  Antwoord

  hallo hugo
  geweldig wat een nacht
  en wat een vangst
  dit wil mij maar niet lukken niet overdag en ook niet s nachts
  greot henk 1 van de drie limburgers

 3. Henry > augustus 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo,

  Een mooi verslag van je nachtvisserij op de tong. De foto’s laten zien dat je een echte tongenmepper bent, 15 tongen voor de pan is gewoon een Supervangst, Chapeau!!! Peter wat de poes betreft, die maakt het allemaal niet zoveel uit; As het maar naar vis ruikt, ha, ha!!
  Hugo, ook bij je volgende vissessie wens ik je veel plezier en een goede vangst.

  Groetjes, Henry

 4. Nico > augustus 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo. Niet slecht gevangen voor een nacht en dit is mij ook nog niet gelukt. Leuke foto er van gemaakt en dit maakt met een mooi verslagje het helemaal compleet.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. Frank > augustus 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo,
  Dat is een mooi nachtje vissen,proficiat met die vangst
  En dan lekker eten,mmmm ,wat moet een mens nog meer.

 6. Stefan > augustus 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo, dat heb je weer netjes gedaan zeg!

 7. jack jozen > augustus 16, 2020

  Antwoord

  Hallo Hugo
  Zo zie maar weer dat dikwijls de nacht visserij beter is zeker bij het wat ondiepere. Maar al bij al heb je toch weer een super nacht gehad op naar de volgende sessie veul groetjes Jack.

 8. ies > augustus 16, 2020

  Antwoord

  Hey Hugo,
  Wat een top nacht man, het onweer sloeg de regio Waterweg dit x over, dus was het qua weer ook een heerlijke nacht en dan de vangst helemaal top, het gaat bij mij ook weer kriebelen, maar ik wacht nog even en laat ze voorlopig voor jullie zitten. Complimenten aan je vrouw, het water loopt me in de mond bij het zien van die culinaire Foto.
  Groetjes Ies

 9. Eldert > augustus 16, 2020

  Antwoord

  Ha Hugo
  Wat een nacht man. Wat heb ik spijt dat ik niet gegaan ben. Was het eerst wel van plan maar thuis moest er ook nog van alles gebeuren. Binnenkort nog een weekje vakantie en dan hoop ik dat bij mij die teller ook nog eens doorslaat net als bij jou. Je vrouw heeft er ook haar best op gedaan . Ziet er zeer smakelijk uit .
  Groet, Eldert

 10. Gino Bruyninckx > augustus 16, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo,

  een mooi aantal dat je wederom vangt .
  Respect hier voor er zijn zo maar enkele die dit telkens presteren !
  Spijtig dat de zeebaars niet aan de maat was .
  En dan het bord met eten dat je vrouwtje voor je klaar maakt…smullen zeker weten .
  Als ik vis wil moet ik hem ten eerste al zelf proberen te gaan vangen en ten tweede ook nog is klaar maken !
  Succes nog verder .

  Grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.