Home Gastvissers Joost op de selectie Rayon Zuid

Joost op de selectie Rayon Zuid

Advertenties

Hoi Peter en andere medevissers/lezers,

Zaterdag 25-04 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk de voorselectie zuid voor het Nederlands Kampioenschap. Deze wedstrijd werd gevist aan Domburg. Vrijdag de pieren en witte gestoken en de slikzagertjes opgehaald, en zelf had ik nog een paar mesheften en tappen terwijl Richard nog wat grote steekzagers zou regelen. Aas genoeg dus. Vrijdagavond samen met team maatje Arjan Marijs nog even de laatste lijnen in orde gemaakt.

Joost op de selectie Rayon Zuid

Zaterdagochtend kwam Richard rond 07.30 langs en werd koers gezet naar Walcheren. Eerst even samenkomen waar de plaatsen bekend gemaakt werden. Het parcours was in 5 vakken ingedeeld met in elk vak 33 plaatsen dus er waren rond de 165 deelnemers. Vak A begon aan de kant van Westkapelle waar je je auto bovenaan de duinen kunt zetten en van E was achter de golfbaan bij Domburg. Richard zat in vak A en ikzelf zat in vak B wat jammer genoeg de mindere vakken waren. Bij het voorvissen was dat al bekend geworden omdat er in vak D/E rond de 25 vissen op de kant kwamen terwijl dat in vak A/B maar 10 waren. Snel naar het strand gereden en daar hadden we tijd genoeg om alles in orde te maken. Praatje maken met de buurmannen, hengels klaarzetten, en dan maar wachten op het beginsignaal.

Joost op de selectie Rayon Zuid

Joost op de selectie Rayon Zuid

Om 11.00 vlogen de lijnen het water in, over de 1e 1.5 uur kan ik kort zijn. Er kwam bijna geen visje op de kant. Ver weg, dichtbij, het maakte niets uit. Er kwamen al berichten dat er sommige in vak D/E al 8/9 visjes op de kant hadden. De lijnen voor kortbij maar opgeruimd en geprobeerd om zo ver mogelijk te werpen. En jawel even later kwam er een botje van 21 cm uit het water.

Joost op de selectie Rayon Zuid

Gelukkig die gehate nul was weg. Rond laag water (kwart voor 2) was daar opeens een wijting van 24 cm die mijn aas gevonden had.

Joost op de selectie Rayon Zuid

Direct op de volgende lijn mesheften en pieren en knallen maar. Volgende draai weer een wijting van 25 cm, dat ging lekker.

Joost op de selectie Rayon Zuid

Wijtingen waren super mager. Rond mij heen werd nu ook een visje gevangen onder andere bot schol schar wijting zeebaars, de vangst was dus heel verschillend. De volgende draai een meuntje van 20 cm, en toen was het weer gebeurd het de vangst. Om 15.00 ging de toeter voor het einde en konden we de spullen weer opruimen. Vanuit de vakken D/E kwamen de berichten van rond de 20 vissen. Zaterdagavond stond de uitslag op de site van sportvisserij Nederland. De winnaar had 22 vissen, in de vakken D/E waren prachtige vissen gevangen waaronder maatse zeebaarzen tot 55 cm en botten tot 45 cm. Ikzelf was zeer tevreden met de uitslag, een 4e plaats in mijn vak en een 20e plaats overal van de 165 deelnemers, dat betekende dat ik door was naar het NK dat dit jaar in Noordwijk gehouden word. Beste resultaat voor WSV Reimerswaal was Erik Holestelle die een 1e plaats in vak C wist te bemachtigen met 10 vissen en een 3e plaats overal. Gefeliciteerd Erik. Volgende week 2 mei is het OPEN ZEEUW JEUGDKAMPIOENSCHAP aan de dijk bij Waarde waar nu al rond de 65 deelnemers voor zijn. hopelijk word het een prachtige dag met veel vis voor de jeugd.

Met vriendelijke groet,

Joost de Dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 26, 2015

  Antwoord

  Hey Joost, mooi man voor jou en de overige clubleden, van harte proficiat! Suc6 op het NK!

  Ook alle andere deelnemers die wel of niet zijn doorgegaan, goed dat jullie meedoen! Van harte allemaal.

  Groetjes Peter

 2. zeehondetemmer > april 26, 2015

  Antwoord

  Hallo.Joost en de andere clubleden.Namens mij ook van harte proficiat mooi hoor.

  Gr Nico

 3. joost de dreu > april 27, 2015

  Antwoord

  hey Peter en Nico, dank voor jullie reactie. je moest deze wedstrijd geluk hebben met je plaats maar de baarzen zitten er in ieder geval.
  gr. Joost

 4. Elmo > april 28, 2015

  Antwoord

  Joost , gefeliciteerd . en de andere 4 van wsv-reimerswaal ook. Een club om trots op te zijn. Voor zaterdag al 68 aanmeldingen. Welke club krijgt het voor elkaar om 68 man tm. 20 jaar aan de dijk te krijgen! En ook ….dat er niemand met lege handen naar huis gaat. Prijzentafels om u tegen te zeggen dankzij de vele sponsors.
  Volgens mij mogen we met recht zeggen dat dit de grootste zoutwaterjeugdwedstrijd van Nederland is.

  gr,

  Elmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *