Home Gastvissers Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

Advertenties

De eerste vistrip van 2015

Voor deze vistrip stonden dezelfde vissers paraat als in 2014 Uit Luxemburg Tony Jean-Pierre en Luc uit Maastricht Uit België Isi-Dirk-Robbe en ik.

Op verlaten wegen werd de reis naar Neeltje Jans in record tijd. afgelegd. Een half uurtje voor N.J. word a/d laatste BP tankstation halt gehouden voor een drankje een warme appelflap, En op aanvraag van een v/d charterschippers uit Vlissingen ook de nodige WC activiteiten. Ook stopte er nog een bus met Belgen die haringen gingen stropen,of hoe noemt ge die activiteit waar ge met 6 haken vist.

Mooi netjes om 7h30 a/d Big Marlin waar de nieuwe schipper eigenaar Hans Lodewijkx ons stond op te wachten. Via e-mail had ik hem gevraagd om 10kg meshelften voor me mee te nemen,wat hij ook gedaan heeft, kostprijs bij Hans 50 € als ik ze haal in Maastricht 90€ dus op zondagmorgen 40€ in de zakken gehouden. De ensis naar de auto gebracht in een koelbox met koelelementen,waarna ze maandag gaan verwerkt worden tot gemarineerd super aas. Na de inhoud van 2 autokofferbakken aan boord te hebben gebracht om 008h.de sluis in,en opweg naar plaats delict voor vandaag. Doordat iets teveel wind stond voor West Kapelle,na een half uur stomen geankerd aan de groene zijde v/d vaargeul.

De zeven vissers gooide negen geaasde onderlijnen te water en het wachten was op de eerste aanbeet. Omdat de vloed al een tijdje liep en we met 150gr. ankerlood bleven liggen dachten we dat dat niet lang ging duren,maar dat viel aardig tegen. Hans had 5kg. zelf gestoken pieren bij,en aan dat bijt tempo zouden we wel de helft overhebben. De eerste vissen die binnen kwamen waren visjes.

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

We hebben nog miezerige regen gehad en wind die afnam maar ook weer toenam De nieuwe hengel van Jean-Pierre (WFT) is een voltreffer gebleken,zowel beetregistratie als actie een juweel op zich.

Tony-Isi en ik bemande de bakboord kant en bij ons kwam het meeste vis binnen,er werden zelfs tripletten gevangen.

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

Toen de eb liep kon de bakboord kant richting groene vaargeul ton werpen en moest het ankerlood altijd los getrokken worden. dat bracht vis op ,en door die ton hadden we een richtpunt om naar te werpen. Toen de eb verder doorliep kwamen we dichter bij een bijna verlaten strand en ging de beet er uit. We hadden ook 2 jeugdige vissers bij,die vingen hun visje,maar werden in de namiddag een beetje moe.

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

Niettegenstaande we Hans pas kennen verliep de kennismaking vlot,en werd door de mindere vangsten weer heel wat gekeuveld. Ik zelf had een blik erwtensoep bij van 3 liter het bier bestond uit San Miguel,Dors en Jupiler waaronder een rondje jupiler v/d schipper. Isi en Dirk hadden zoetigheden bij. Hans en JP hadden regelmatig een onderonsje(schipper en zeilschipper)

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

We hebben ook de communicatie toren in aanbouw mogen aanschouwen,als die nog wat hoger word, hebben we bereik tot in Schotland.(grapje)

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

De boekhouding: 60 scharren v/h mindere formaat een berg ondermaatse wijting,toch 1 die de maat had 1 ondermaatse schol en twee 4 dradige meuntjes 0 bot

Vissen met de Big Marlin, Alain Tulleneers

Bedankt Tony-Isi-JP-Dirk-Robbe-Luc. Alsook schipper Hans (boeking voor volgend jaar is onderweg)

Lanaken 27-04-2015

Alain Tulleneers

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 27, 2015

  Antwoord

  Hoi Alain en de rest en natuurlijk oud-collega Hans.
  Weer een leuke dag, met wat minder vis, zoals gewoonlijk, maar begrijpelijk, als de wind roet in het eten gooit, maar dan toch nog leuk gevangen, met die wind!
  Ik heb Hans nooit zo zien stralen, bij PMH, denk dat hij zijn roeping gevonden heeft, zal ook eens een keer met hem meegaan!
  Alain, kan ik nog steeds boeken op de site van Dré, of moet ik nu ergens anders zijn?

  Tot de volgende,
  groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > april 27, 2015

  Antwoord

  Als we het water op kunnen zijn we altijd tevreden,vis vangen is op de hoop toe.
  Hier de gegevens van Hans: Hans Lodewijkx

  [email protected]

  0630808594 (boot)

  0164741628 ( boeking)

  Tot u dienst Peter en tot schrijvens normaal 12 mei met de dinsdagploeg ,die blijft ook gewoon bestaan.
  Groetjes Alain

 3. strandjutter > april 28, 2015

  Antwoord

  ZO: wat een vangsten met je ploegje daar op de boot en de emmer zit vol ga zo door de rst volgt succes van mijn kant gr jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *