Home Gastvissers Leon aan de keerring

Leon aan de keerring

Advertenties


Hoi Peter,

Nog even een kort verslagje van afgelopen vrijdagavond… ja toen het zo regende en veel woei was. Na al die dagen met een hoop wind denk moet toch echt pleite …dus iets zoeken beetje beschut en uit de wind, strand zou niks worden wind recht op de toet en teveel branding gaven toch een 8 af , dus maar richting Oosterschelde kering gereden en daar het geluk eens opgezocht. Zat mooi uit de wind, aan de buitenkant , en het was net start van het afgaand water dus stroming begon er weer in te komen.

Leon aan de keerring Leon aan de keerring

Hier had ik nog nooit gezeten dus denk , eens even met een hengel proberen eerst , kijken of we daar wat onderlijnen kunne kwijtraken, want is niet echt aantrekkelijk onder water volgens mij, en dat bleek later ook wel.. Dus een hengel met gevlochten lijn en korte onderlijn met dwarrellijn en 2 haken onder elkaar op een lijn, dit om toch goed te haken , ging ook specifiek op de gul deze keer, ze moeten toch ergens zijn… Als aas mes heften . gehaald bij seafarm daar vlakbij, echt supervers spul hoef je geen bind garen bij te gebruiken, deze kan je ook eten weleens gehoord dus meteen even gevraagd … (Openvouwen en met de vleeskant even kortstondig op bakplaatje met wat olie, totdat schelp heet is , beetje peper en zout en klaar!. Ook eens proberen)

Afijn terug naar het vissen , eerste kwartier was niks , ja regen en beetje wind in de rug, en dan ook echte mega buien niet grappig meer, daarbij ook nog onweer erbij daar schrok ik toch wel van , dus maar even geschuild en laat de boel maar staan daar, tabee ermee, gelukkig maar een grote onweersklap en flits, daarna alleen nog buien gehad. Bij terugkomst bij me hengel maar eens opgehaald en ja vast, nou ja dan maar kapot trekken … Nieuwe onderlijn erop en mooie cocktail erop haken goed vol gejast en nog maar een keer gooien , dit lag 2 minuten , en ik was net pieren aan het rijgen op me naald dondert die hengel om …uhhh wat is dat .. Snel , snel ophalen en ja daar zit iets moois aan , nu moest ik hem nog boven zien te krijgen… al die stenen ontwijken onderwater en over de stenen rand heen krijgen, altijd spannend , maar dat lukte gelukkig en zag daar een gul die ik al heel lang niet gezien had in zo,n formaat!!

Leon aan de keerring

Mijn avond kon niet meer stuk al was ik aardig doorweekt aan het worden …

Dus snel andere hengel opgetuigd en zelfde combinatie eraan , binnen een kwartier nog zo,n mooie jongen eruit ,zo dat gaat lekker dacht ik , maar andere hengel weer rocksolid vast…pffff koste me helaas meerdere onderlijnen hier en lood maar ja , weet nu wel een beetje waar je wel moet mikken en waar dus vooral niet haha.

Leon aan de keerring

Leon aan de keerring

Helaas zaten er daar ook meerdere andere landdieren , bruine ratten zo groot als een konijn , en denk je dat die bang zijn nee hoor gewoon rustig even komen kijken naast je, op een meter afstand , best schrikken is dat , wemelde ervan daar, hoe langer donker, hoe meer van die jongens. Moeten ze ook eens wat aan doen ,echt wel een plaag telde er wel een stuk of 20 waar zover me lamp kon schijnen aan beide kanten, ook niet echt ontspannend vissen als je moet opletten dat zo,n rat niet denkt ik ga even lekker in ze spullen zitten wroeten ..geloof dat Neeltje Jans expo paar jaar geleden ook al afgebrand is door een paar van die vreters.

Helaas niks meer bij gevangen, maar hier ga ik zeker nog weleens paar keer proberen, dat staat vast!! Bij het teruglopen merkte ik, dat ik echt uit de wind zat, moest er recht tegen in met de handel , en recht op de toet , aardig toegenomen die wind inderdaad, de mannen van de douane kwamen nog even vragen wat ik aant doen was haha , die bergrepen er helemaal niks van met dit weer ..ach ja je moet wat !

Mvgr Leon

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 7, 2014

  Antwoord

  Hoi Leon,
  altijd hard werken zulke mooie jongens!
  De mesheften die je kan eten, zijn niet dezelfde als waar je mee vist!
  Die worden gesorteerd, voor aas en voor consumptie.

  Groetjes Peter

 2. Frankvis > januari 7, 2014

  Antwoord

  Hoi Leon,
  Mooi gedaan terwijl de rest van het land een zwaar onweer te verwerken heeft.
  K zou toch eerst de vis opeten en daarna de …
  groetjes Frank

 3. Werner R > januari 7, 2014

  Antwoord

  Hey Leon,

  Je hoeft niet gek te zijn om vissen als hobby te hebben, maar het helpt wel!
  Dit had je niet verwacht en dat maakt het nou net zo leuk het vissen..
  Net op de juiste tijd en de juiste plek denk ik of zul je er nog meer gaan vangen?
  Ben benieuwd!!

  Groetjes Werner R.

 4. leon > januari 8, 2014

  Antwoord

  Peter; ja klopt haha moet wel de juiste mesheften hebben maar die hebben ze !;-)
  Frank;nou onondekte handel mischien die bruine jongens wie weet …ga je mee op jacht dan?
  Werner R;Jij staat daar toch ook weleens aan die kant?

 5. Luc > januari 8, 2014

  Antwoord

  Hoi Leon,

  Mooie gulletjes.En lekker uitgewaaid hoor ik.
  Je kan ook een winkel openen met pelsen mantels 🙂
  groeten,

 6. Werner R > januari 8, 2014

  Antwoord

  Ja Leon maar dat is al lang geleden hoor!

  Vroeger was dat mijn tongstek aan die kant maar dan niet vanaf de stenen., ik ging nergens anders vissen die tijd.

  Maar na dit vangstbericht kan ik het wel weer eens proberen..

  Hahaha Luc inderdaad als je niks vangt kan je je eigen altijd nog met wat anders bezighouden vervelen hoef je je niet op deze stek..

  Groetjes.

 7. Peter(Fishguppy) > januari 9, 2014

  Antwoord

  Denk dat Leon, jouw zeebaars stek bedoeld Werner?

  Groetjes Peter

 8. leon > januari 12, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ja Klopt!

 9. Peter(Fishguppy) > januari 12, 2014

  Antwoord

  Leon, denk dat jij verder naar links heb gezeten, omdat je geregeld vastzat, dieper water bij de stenen?
  Waar Werner stond is branding, dus ondiep water?

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *