Home Gastvissers Kees Langeland, Vissen aan Westkapelle

Kees Langeland, Vissen aan Westkapelle

Advertenties

Westkapelle 4 februari 2021

Vanmorgen om 10 uur verse pieren opgehaald bij de firma Lobbezoo en daarna door naar de Westerschelde.
Ik had een stek in gedachten waar het om 14.30 laag zou zijn en je dan vanaf een strekdam op een diepte van 15 tot 20 meter kunt vissen. Ik hoopte daar wat mooie wijtingen te vangen.
Aangekomen bij de stek eerst vanaf de dijk de omgeving bekeken, het zag er goed uit. Gauw de spullen uit de auto en alles de trap opgesjouwd.
Hengels klaargemaakt en het water was inmiddels zover gezakt dat ik het begin van de strekdam kon bereiken, dacht ik….
Sakkerdju, die dijk was spekglad!

Beneden komen zonder iets te breken (ledematen of hengels) was onmogelijk, nergens houvast en over de hele lengte van de dijk een laag van die groene algen!
Alles weer terug de auto in en op een paar andere stekken gekeken, overal dezelfde groene zooi.
Uiteindelijk de navigatie ingesteld op Westkapelle. Het was er niet druk en op de Navionics app een stek gezocht met een putje van 7,5 meter binnen werpbereik.
Het weer was geweldig!

De garnalenkotters waren ver uit de kant bezig, vermoedelijk zou de wijting wel achter de garnalen aangegaan zijn. We wachten het maar af.

1 hengel voorzien van een molen met 0,17 gevlochten lijn, de andere met 0,28 nylon met voorslag.
Vandaag de eerste keer vissen met de nieuwe molens, Penn Aguility LC 8000. Wat een fijne molens zijn dat, lekker snel en soepel indraaien. De lijn wordt ook heel mooi opgespoeld wat met het ingooien volgens mij ook meer afstand betekent.
Al vrij snel een mooie aanbeet op de hengel met gevlochten lijn en de eerste schar was op de kant.
Beetje vreemde vis, leek wel een golfplaatje.

Regelmatig kwam er vis op de kant, met de gevlochten lijn zag ik de aanbeten erg goed, met de nylon af en toe maar een beet te zien. Op beide montages ongeveer evenveel vis gevangen.
Vangst bestond uit schar en meun, wijting heb ik niet gevangen.
Er waren mooie scharren bij, de grootste was vandaag 29 centimeter

Ook regelmatig een doublet, vaak van schar en meun

Ik had gedacht tot 18.30 te vissen zodat ik nog even de nieuwe toplichtjes kon testen. Om 18.00 uur was het nog niet donker, het begon te regenen en de stroming nam weer flink toe. Kortom: inpakken en wegwezen! Bij de laatste indraai nog een doublet mooie scharren, dat is een leuke afsluiter 😊

Aangezien Peter S. graag selfies ziet van visser met vis getracht om dat ook te doen. Moet je echt ook eens proberen, in de ene hand een spartelende vis en in de andere hand je gsm, dan proberen op het juiste moment je duim in een 165 graden bocht te draaien om de ontspanknop te bedienen.
Gelukkig heeft Android daar een app voor uitgevonden, de whistlecam, oftewel de fluitcamera. Je start die app op, richt de gsm op jezelf zodat je mooi in beeld staat en fluit dan een keer, dan telt het scherm af 3 – 2 – 1 flits! Dat ging een stuk beter. Of dat nou een selfie of een fluitfie is weet ik niet…

Om de vis wat beter in beeld te krijgen met de selfie ben ik op mijn rug op de grond gaan liggen, meetlat op de borst en daar de vis op, na enkele pogingen (dat kreng wilde niet blijven liggen) daar ook een fluitfie mee gemaakt.

Ik ben daar op een gegeven moment maar mee gestopt, er stonden wat mensen op de dijk naar mijn ruggelingse fluitfie te kijken en ik dacht dat ik er een met de GGZ hoorde bellen of ze toevallig iemand misten…
Al met al een erg leuke vissessie gehad en in totaal 24 vissen gevangen.

Nabrander: Naast mij zat Peer uit Roosendaal te vissen en die kwam een praatje maken. Ik vertelde hem over de gladde dijk aan de Westerschelde en zei dat ik in een van de verslagen van de pastoor en de misdienaar eens gelezen had dat ze een rol vloerbedekking meenamen om zo de gladde dijken af te lopen. Blijkt hij Jack en Henry al vele jaren te kennen en regelmatig met Jack te bellen, even later kwam hij terug om de groeten van Jack te doen, hij had even met hem gebeld.
Dat is het leuke van de Fishguppy community, zo leer je veel mensen kennen 😊
Groeten,
Kees Michielsen

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Fishguppy > februari 5, 2021

  Antwoord

  Ha Kees, gij wit er toch altijd een feest van te maken, hij?
  Ik ben nog nooit op mijn snufferd gegaan aan de Westerschelde, maar je moet idd wel goed uitkijken, met laagwater heb je een zandstukje tegen de keien.
  Die selfie vind ik echt mooi, die gaat in het lijstje met de mooiste selfies! Volgende keer wel lachen he? Tegenwoordig zit er op de meeste nieuwere gsm’s een optie, zodat je die fluit kan vergeten, heb het ook geprobeerd een paar jaar geleden, maar vond het maar niks, denk dat mijn fluitje niet altijd goed was?
  Veel gehoord van die Peer, maar ik denk dat hij analfabeet is, praat alleen maar en schrijven kan hij volgens mij niet, hihi.
  Toch nog een redelijke vangst van jou, maar ik weet hoe je kan vissen en sta er niet van te kijken.

  Groetjes Peter

 2. Gino > februari 5, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees,
  toch nog leuke vangst mits een valse/slechte start…het is idd uitkijken op de dijken met de vochtige omstandigheden en de groene aanslag !
  De foto’s zijn echt mooi in elkaar gestoken en de selfie is top hoor, dat wordt een strijd dit jaar haha .
  Mooie maaltje scharren op een niet zo echt heel diepe stek !
  Succes nog verder .

  grtjs Gino

 3. jack Jozen > februari 5, 2021

  Antwoord

  Hallo Kees.

  Ik had het gehoord overdag al dat je daar aan het hengelen was je hebt er een mooi verslag van gemaakt en de vangsten waren nog eens nie zo slecht beter als die Peer ,maar ik hoorde wel wel dat je met 4 soorten aas bezig was misschien scheelde dat wel offff je bent een betere visser Ha . Maar wat ik nog zegde wilde een stukje als is het maar dunne vloer bedekking doet wonderen op die gladde stenen voordat wij dat deden heeft het me wel een hengel gekost midden door veul groetjes Jack.

 4. Peter(fishguppy) > februari 5, 2021

  Antwoord

  Kees, ikzelf ben vorig jaar ook gigantisch onderuit gegaan aan de waterweg, omdat ik goedkope en heel gladde schoenen aan had. Ik zag mezelf niet met een stuk tapijt lopen op mijn karretje, dat zit al zo vol, dus gaan zoeken op het net. Ik ben uit gekomen op 2 van die rubberen ringen, die je onder en aan je schoenen kunt bevestigen, met daaronder kleine metalen puntjes, een soort van spikes. Voor de prijs van 7,95 was ik het manneke! Denk dat dit wat gemakkelijker is voor transport en voor de auto. Speciaal voor op gladde stenen en ijs.
  Grtjes Peter

 5. Kees Michielsen > februari 5, 2021

  Antwoord

  Hey mannen.
  allereerst bedankt voor de leuke reacties!!

  Dat stuk vloerbedekking heb ik met mijn lief besproken en ze vind dat een erg goed idee… er is maar 1 maar aan: ik mag het daarna niet meer mee naar huis nemen die stinkzooi 😉
  Ik ga maar eens kijken naar spikehulpstukken zoals Peter zegt, wil toch een keer aan die Westerschelde met laag water vissen!

  @Jack: ik had inderdaad verse zeepieren, zoute pieren, witjes, zagers en mourons bij me. Ik denk dat ze mourons heten, is een kleine zagersoort die erg goed op de haak blijft zitten, te goed zelfs 😉 Deze komen steeds meer voor in de Oosterschelde.

  Alle vis is echter gevangen op de verse zeepieren. Volgende keer dus alleen verse zeepieren mee 🙂

 6. Henry > februari 5, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees,
  Een prima verslag van je visbelevenis in Westkapelle. Toch ondanks de mindere vangsten die de laatste tijd gesignaleerd worden een leuk partijtje schar gehaakt👍Een schar van 29 cm is al een lekkere hap 😂Wat de vloerbedekking betreft, ‘t is maar ‘n smal rolletje van 50 cm breed, opgerold rond 20cm en past prima in een standaard vuilniszak, 2 tentharingen aan de bovenzijde erin zodat het zootje niet naar beneden schuif en voila !! Klaar is Kees 😂 M’n maatje Sjakie heeft inderdaad al eens ‘n lelijke val gemaakt, gelukkig niet in het water, hij heeft nooit zwemles gehad😂Over de selfies maken ben ik nog aan het nadenken, ik heb al enkele tips gehad wegens m’n flaporen, drieluik of panorama!! Hopelijk kan ik na lange tijd samen met Sjakie ook de waterkant weer op gaan zoeken, voor jpu in ieder geval veel plezier en goede vangst bij je volgende 🐟🎣🐟

  Groetjes, Henry

 7. ies > februari 5, 2021

  Antwoord

  Hallo Kees, wederom een topverslag met schitterende foto’s, Ik denk dat je bijtijds weg was want omstreeks die tijd hoorde ik hier een ambulance jouw richting op gaan, maar het resultaat is zonder meer top daarbij een leuk klusje vis. Al met al een geslaagde dag. Ik ben nu al benieuwd naar je volgende verslag.
  Groetjes Ies

 8. Stefan Groenheide > februari 5, 2021

  Antwoord

  Hey Kees, je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt! Mooie vangst ook geboekt in een iets moeilijkere periode. Als er zand in de buurt is kun je dat ook strooien over de groene keien, moet niet superdroog of naar zand zijn…
  Mooie selfie ook, originele ideeën zijn altijd leuk.
  Groeten, Stefan

 9. Nico > februari 6, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees. Alle eerst prachtige foto’s gemaakt van je zelf en ook van de vis die je heb gevangen en dan met ook een leuk verslag er bij is het dan helemaal top.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 10. Eldert > februari 6, 2021

  Antwoord

  Ha Kees
  Je hebt wel leuke visserij gehad ondanks dat je niet aan de Schelde hebt gestaan. Het kan daar inderdaad soms behoorlijk glad zijn. Ik ben er zelf ook eens onderuit gegaan wat me toen een telefoon kostte . Was nog zo,n ouderwetse nokia . Dus gelijk een goede reden om op wat luxere over te stappen. Maar veiligheid boven alles dus groot gelijk dat je een veilige stek hebt opgezocht.
  Groet Eldert

 11. Hugo > februari 7, 2021

  Antwoord

  Hallo Kees,

  Een leuk verslag gemaakt van je visserij daar aan Westkapelle, de vangst mag er wel zijn hoor ondanks de slechte berichten van de de laatste weken. Ja op die dijken kan het erg glad zijn menig vissers hebben zich daar al serieus gekwetst. Succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *