Home Gastvissers Vissen op schar in de Oosterschelde

Vissen op schar in de Oosterschelde

Advertenties

Hoi Peter,

Dinsdag 11-11-2014 feestdag ( Wapenstilstand ) dus niets te beleven hier in België en gaan vissen dan maar met Gregory. Ik was enkel wat bang voor de voorspelde 5 Bft O – ZO . Als wij in Yerzeke aankomen om het aas op te halen zien wij de wittekopjes al op de Oosterschelde. Laag water in Colijnsplaat om 12 uur dus tot dan moet het zeker nog lukken. Vlug de boot klaargestoomd en varen maar naar de korst bijgelegen stek. Voor de zeelandbrug zie ik 2 bootjes liggen en tussen de SVC06 en SVC04 zie ik 2 grotere charters liggen. Om 9u45 liggen de hengels in het zoute en ik bijt algauw de spits af met een scharretje van 22 cm die retour kan. Er staat wel flik wat deining wat het allemaal minder comfortabel maakt en de stroming is ook al wat aan het minderen. Om 10 uur vangt Greg zijn eerste schar gevolgd door een doubletje bij mij.

Vissen op schar in de Oosterschelde

Vissen op schar in de Oosterschelde

Kort nadien vangt Greg zijn tweede schar en als hij terug ingooit heeft hij weer beet voor hij zijn hengel terug in de houder kan steken . Hola Paula, dien kerel hier wat in het oog houden want hij vangt meer of ik 🙂

Vissen op schar in de Oosterschelde

Vissen op schar in de Oosterschelde

Maar dan is het mijn beurt , op de 2 hengels tegelijkertijd zie ik aanbeten die resulteren in een enkeling en een doublet waarvan gelijk de grootste van de dag (31 cm).

Vissen op schar in de Oosterschelde

Vissen op schar in de Oosterschelde

Vissen op schar in de Oosterschelde

De zon is lekker van de partij en voelt lekker aan. De aanbeten volgen elkaar goed op en we verliezen wel een aantal scharren bij het uit het water tillen omdat ze net in het lipje gehaakt zijn. Er gaan ook verschillende scharretjes onder de 24 cm terug overboord,

Vissen op schar in de Oosterschelde

Vissen op schar in de Oosterschelde

Gregory vist op beide hengels met weegschaaltjes en ik hou het zoals gewoonlijk bij jouw onderlijnen en nu zie je ook alweer duidelijk het verschil . Ik had inmiddels al zeker het dubbele als hem gevangen .

Vissen op schar in de Oosterschelde

Vissen op schar in de Oosterschelde

Als ik hem voorstel een onderlijn van mij te gebruiken hoeft het niet meer voor hem. Als de stroming er volledig uit is, is Greg plots onwel geworden mede omdat de boot dan dwars gaat liggen en we met momenten tot 1 meter golfslag moeten incasseren . Mijn fototoestel valt op de grond en het is gedaan met foto’s nemen, of beter, de nadien genomen foto’s zijn mislukt omdat de lens was losgekomen bleek later. Jammer we hadden net mooie scharren aan de haak. Hij een doublet ik een triplet en we namen een quintetfishselfie. Ik laat Greg toch nog een half uurtje afzien 🙂 om het vers aas op te vissen voor we er mee stoppen. Normaliter vis ik dan nog wat verder met gezouten en ongezouten diepvries aas maar dat laat ik nu maar zo . We besluiten dan maar om binnen te varen en de boot nog een laatste poetsbeurt te geven . Maar we zijn er aan voor de moeite de havenarbeiders hebben net de haspels met leidingwater afgesloten voor de aankomende vorstperiode . Een opstapper van een van die charters kwam een babbeltje slaan, toen we de wagen aan het inladen waren, en ik hoorde dat zij in totaal 84 scharren gevangen hadden met 9 personen. Thuis gekomen hebben we beiden de vis gekuist en maak ik nog een totaalplaatje van 36 stuks scharren gevangen op nog geen 5 uur tijd.

Vissen op schar in de Oosterschelde

Al bij al weer een mooie zonnige dag, wel winderig maar toch weer een leuke vissessie gehad. Opvallend geen enkel andere vissoort gevangen vandaag .

Groeten, Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 15, 2014

  Antwoord

  Potver Luc, de jeuk wordt steeds erger bij mij!
  Had vandaag willen gaan, maar als je dan uit bed komt en het staat te plenzen, is de zin snel over!
  Leuk gevangen Luc!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > november 15, 2014

  Antwoord

  Hoi Luc en Gregory. Wat een vangsten alweer en dit voor op de Oosterschelde. Jammer dat je maat wat ziekjes werd anders had je er veel meer gevangen daar. Leuk verslag en foto”s van julie twee en met de vis er op.

  Groetjes Nico.

 3. strandjutter > november 15, 2014

  Antwoord

  MOOI: Luc&Gregory .
  dat zijn vangsten om mee thuis te komen en de foto:s zijn ook mooi met dat weer als je wat ziekjes bent maar de emmer zit vol daar gaat je voor weg succes de gr Jan.

 4. Kees Michielsen > november 15, 2014

  Antwoord

  Hey Luc,

  Wat was het toen toch leuk vissen he, 10 jaar geleden 🙂

  Zonder dollen ik maak ook tiepvouten.

  Leuk gevangen hoor, wordt tijd dat ik ook weer eens een lijntje nat ga maken.
  Jammer van je camera, hoop dat de schade meevalt!

  Groeten,
  Kees.

 5. Luc > november 15, 2014

  Antwoord

  Hoi mannen,

  Ja Peter ik dacht vandaag ook nog eens te gaan maar het weer besliste er idd anders over. Ik denk woensdag nog eens een poging te wagen .
  Kees ik heb het nu pas door 🙂 is inderdaad een typefoutje dat me weliswaar geen 10 jaar jonger maakt.
  Bedankt voor de reacties Heren.
  Groeten Luc

 6. jack > november 16, 2014

  Antwoord

  dat is mooi gevangen ik vind de schar een van de lekkerste consumptie vis ik hoop dat ik er dit jaar ook wat boven kan halen maar ja op de boot gaat altijd wat gemakkelijker dan van de kant uit he maar we doen ons best gr jack

 7. Frank > november 17, 2014

  Antwoord

  Hoi Luc,
  Mooie tijl met scharren ,mmm dat zal smaken
  gr Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *