Home Gastvissers Kenneth, vissen op tong

Kenneth, vissen op tong

Advertenties

Hallo Peter en collega vissers.

Gisteravond 14 juni naar de Waterweg geweest om een tong te kunnen vangen. Aanvankelijk wilde ik op een plek vissen, maar die was te druk en de meest gangbare plaatsen stonden vol. Toen gekozen om op de vertrouwde stek te vissen. Voor de parkeerplaats stonden 2 vissers. Links van de  parkeerplaats niemand te bekennen.

Doorgelopen naar de laatste visstek even voor 22.00 uur ligt de 1e hengel in het zilte nat. Tweede hengel ingegooid vis met 2 haken verzwaard met 15 gram lood.  Haaklijntjes van gevlochten lijn. In begin is krabbentijd vaak kale haken.

Voor de schemer krijg ik bezoek van de vos.

Het beestje  is helemaal niet schuw.  Probeer hem te  verjagen, maar dat gaat moeizaam uiteindelijk is ie even verdwenen.

Eerst vang ik een grote paling tussen 23.00-23.30.Vrij kort daarna is de 1e maatse tong een feit felle aanbeet niet gewacht gelijk gaan draaien en ja hoor een paar minuten later ligt daar een mooie tong op het droge.

Zie foto een tong van 35 cm.

Ik krijg af en toe duidelijk tong aanbeden met de bekende trilling als ik wacht met inhalen zit er geen

vis aan. Later vang ik een kleine paling en een  maatse tong..

ik vang nog 2 botten 1 grote en een kleine. Om 01.30 uur is mijn aas op.

 

Alles dichtbij gevangen. Voor het eerst op deze

plek gevist, hier heb ik Peter en Eldert zien vissen. In totaal was de vangst 6 stuks 4 platjes en 2 palingen.

 

Met de hartelijke visgroeten en goede vangsten.

Kenneth

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > juni 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Kenneth, wat leuk, een verslag van jou, was weer even geleden.
  Het is nog niet echt een vetpot, maar misschien gaan ze nu komen?
  Voor de richtlijnen van een grote vis, voor “De strijd der Giganten 2021”, zie de rubriek op onze site, waarin staat, wanneer hij meetelt!
  Nou Kenneth, ik zie wel dat je goed na me geluisterd hebt, een paar jaar geleden, over de onderlijnen, haaklijntjes zijn precies zo kort als bij mij en dan kom je zeker niet in de war en vis je strak op de grond, zelfs zonder verzwaring, dus overbodig, gewoon veel lijn geven, wat op deze plaats geen problemen geeft voor vastzitten.
  Hopelijk zien we meer van jou?
  De vos was te onduidelijk, daarom niet geplaatst.

  Groetjes Peter

 2. Gino > juni 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Kenneth,
  ja het wordt drukker en drukker op de waterweg…
  Toch mooi wat vis op de kant op een stek waar je voor het eerst vist…met een mooi formaat van tong, jammer van het meeneem verbod van de paling nog steeds, leuke vis om te vangen maar je hebt er niks aan !
  Goed kort verslag met foto’s.
  De vos is daar thuis die zie je regelmatig !
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Nico > juni 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Kenneth. Leuk dat je ook een berichtje op deze mooie site plaatst. En dan met vis er op van de mooie Tong. En met leuke foto”s er bij en met een leuk verslag is het helemaal compleet dan. Voor de volgende keer dan heel veel succes toegewenst dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 4. ies > juni 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Kenneth;
  Lekker to the point verslag opgefleurd met foto’s ,. Jammer van de krabben, maar dat is niet anders, je hebt je target vis weer boven gehaald en er een maaltijd aan overgehouden. Voor de volgende sessie weer rammelende
  toppen toegewenst.
  Groetjes Ies

 5. Eldert > juni 17, 2021

  Antwoord

  Hey Kenneth
  Leuk weer een verslag van jou. Je hebt je best weer gedaan . Mooie tong van 35 cm , das trouwens wel een hele mooie , en een mooie paling ook. Goed bezig geweest man. Zelf was ik van plan om morgenavond te gaan maar ben bang dat de weergoden weer roet in het eten gaan gooien.
  Succes de volgende keer he , en blijf verslagjes insturen he.
  Groet Eldert

 6. Jack Jozen > juni 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Kenneth.

  Je hebt er een mooi verslag van gemaakt en dat Reintje nog steeds leeft ,maar je had toch een paar vissen voor het panneke jammer dat de tong maar niet los wil komen hopelijk nu met die warmte ..En je weet Kenneth de aanhouder wint op naar de volgende sessie .heel veul groetjes Jack.

 7. jeff > juni 17, 2021

  Antwoord

  he kenneth,

  je hebt de site weer weten te vinden! ( ik heb wel wat oude berichten van je gelezen)
  de vangsten zijn over het algemeen nog niet wat we er allemaal van hopen/verwachten maar dat zal toch binnenkort wel gaan veranderen met dit weer?!

  rammelende toppen en een emmer vol vis voor je volgende sessie! hopelijk zien we er weer een verslag van voorbij komen?!

  jeff

 8. Hugo > juni 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Kenneth,

  Leuk verslag met de nodige tongen erbij man, het zal wel gaan aantrekken met de vis. Als de vos aanwezig is moet je hem een visje geven dan is ie wel een tijdje zoet. Van de krabben zullen we nooit meer verlost geraken het zal alleen maar erger worden. Veel succes bij je volgende sessie, en blijven schrijven hè.

  Groetjes Hugo

 9. Kenneth > juni 17, 2021

  Antwoord

  Heren bedankt voor jullie reacties.
  De wind en getij waren gunstig laagwater om 0.44 uur en HW om 7.27 uur. Deze plek is meestal bezet, nu begrijp waarom de meeste vissers deze plek kiezen. Ik ben bang als je de vos eten geeft, dat ie dan tussen je spullen zit. Ik denk als het mooie weer aanhoudt, dat de (tong) aanbeten zal toenemen. Peter en collega vissers goede vangst en tot de volgende keer.
  Kenneth.

 10. Stefan Groenheide > juni 18, 2021

  Antwoord

  Hey Kenneth, netjes gedaan hoor, toch een mooie tong en wellicht de grootste van de laatste weken (dacht ik althans). Leuk verslag van gemaakt. Ga zo door, zou ik zeggen…
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *