Home Gastvissers Eldert wil weten of de tong er al is.

Eldert wil weten of de tong er al is.

Advertenties

Hallo Fishguppyers

Vrijdagavond 20 mei vissen.

Drie hele goede redenen had ik om te gaan.
 

1 Visdrang,

 

2 Frustratie van me afgooien

 

3 Ik wil weten of die scheefsmoelen er al zijn.

 

Maar nu heb ik een probleem want ik heb helemaal geen inspiratie  om wat te schrijven maar we gaan maar wat proberen.

 

 

Na lange tijd eindelijk weer eens naar de Waterweg.  Volgens mij was dat al ongeveer een half jaar geleden dat ik daar geweest ben.

 

Dit jaar 2 keer wezen vissen , een keer met Martijn op de boot en een keer Hoek van  Holland.  Conclusie …. dit is veeeeeeel te weinig . Het boeltje zal maar vast roesten. Dat moeten we niet mee willen maken  .

 

Dus jullie snappen wel dat er zeer veel visdrang aanwezig was. En daarom had ik al een poos mijn zinnen gezet op deze vrijdagavond.  Maar ja , daar heb je het weer . Is het een paar dagen prachtig mooi weer en precies op vrijdag , donderdag ook trouwens geven ze slecht weer op met veel regen en toebehoren. Het is de boeren van  harte gegund natuurlijk en mijn tuintje was er ook heel blij mee maar ja …. toch , voor vrijdagavond droog en wat beter. In de loop van de avond zou de wind ook minderen naar een 3 maar dat was meer in de nacht  dan in de avond denk ik want ik vond dat er wel een zeer stevige bries stond .

 

Dat was punt 1 , wat nou met die frustratie  eruit gooien?

 

Dat zit zo. …  Deze  vrijdag bestaat fa Wilthagen 50 jaar . Voor sommigen waarschijnlijk  wel een bekende. De spekbakker  ja. Ik had een officiële  uitnodiging  gekregen voor de open dag, receptie, maar kon geen vrij krijgen van mijn werk . En dan te bedenken dat ik daar al op mn 12e over de vloer kwam. Die ouwe Wilthagen waar ik de liefde voor het slagersvak van heb meegekregen. En die mij het vissen heeft geleerd . Ik weet nog , in 1981 mocht ik een keer met hem mee op de kabeljauw . Bij Ellewoutsdijk.  En jawel daar heb ik mijn eerste en tot nu toe mijn grootste kabeljauw ooit gevangen . 81 cm. Fa Wilthagen  , die een warm hart had voor de visclub , die ieder jaar een wedstrijd sponsorde en de jeugdwedstrijden met spek en toebehoren financierde. En nu kon ik niet naar die open  dag . En dat deed pijn . En dat was balen . Dus jullie snappen wel dat ik behoorlijk saggo was gisterenmiddag. En daarom moest die frustratie  eruit.

 

En dan is vissen een zeer goed medicijn. Daar kan voor de rest niks tegen op . En daar gaan we het nu over hebben.

 

Rond 20.00 uur was ik op plaats delict na eerst prachtige zagertjes te hebben gehaald bij Wout  van  Leeuwen.  Rond die tijd wad  het ook hoog water zo dat ik heel het afgaande kon pakken. De grote vraag was of die scheefsmoelen  al aanwezig waren . Want berichten had ik daarover nog niet gehoord of gelezen en volgens mij moet het eind mei toch zachtjesaan wel beginnen zeker na die warme dagen. Nou, na een kwartiertje  ongeveer de eerste vis en wel een bot.

Ondertussen een vriendelijke man die een praatje kwam maken en hem uitgelegd waar die de waterstanden op zijn telefoon kon vinden want hij wist te vertellen  dat het geen hoog maar laag water was. Hij ook weer blij.  Inmiddels had ik voorzichtige beten gezien op een van mijn hengels en jawel hoor , de eerste tong 2022 was een feit . Ook nog maats nl 27 cm. Dus , ze zijn er .

Even later weer een bot en toen het licht uit was , jawel weer een tong . Nu te klein. Ze zijn er dus wel degelijk want even later kreeg ik het voor elkaar om er 2 tegelijk uit te trekken. Een maatse erbij en een kleintje.

Ik had het best naar mijn zin zo . Echt wild was het niet maar toch zo nu en dan vis. Mooi gelegenheid om op het bankje koffie te doen , appelflapje erbij en relaxen. Een mooie tong van 31 cm meldde zich later ook nog . Maar na 23.00 uur viel het helemaal stil .  Behalve met de wind dan , die werd alleen maar meer. Rond 0.30 uur vond ik het wel welletjes en ik dacht dat ik er 3 in de emmer had maar het waren er 4.

 

Daarbij nog 3 of 4 terug gegooid en 2 botten terug , nou dan mag je van mij weten dat mijn missie ruim geslaagd was.

 

Ik heb weer genoten van het water , mooie luchten , de scheepvaart , het koppie leeg maken en zeker van de vis. De volgende  keer zal echt geen half jaar duren , daar ben ik wel van overtuigd. Dit was het weer voor deze keer. Gelukkig  toch weer wat uit de pen weten te krijgen en op naar de volgende.

 

Met visvriendelijke  groet,

 

Eldert

 

Verzonden vanaf mijn Galaxy

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Fishguppy > mei 23, 2022

  Antwoord

  Eldert, mooi dat Stefan je geholpen heeft, ik geloofde je verhaal zonder foto’s ook wel, maar dit is toch leuker.

  Grtjes Peter

 2. Eldert > mei 23, 2022

  Antwoord

  Haha en Peter zet de nieuwe versie er ook gewoon op . Ik ben zo blij man dat ik het nu weet, dat ik nu gewoon naar de waterkant wil om weer een nieuw verslag te maken
  Stefan , jij ook hartstikke bedankt voor je tips.
  Groet Eldert

 3. Stefan Groenheide > mei 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert, zoveel tips waren het ook weer niet, je hebt het zelf uitgevogeld allemaal!

 4. Gino > mei 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Mooi toch met het beeldmateriaal erbij…zo zien we die blije Eldert weer😂👍
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. Nico > mei 24, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert. Leuk dat Stefan je heeft geholpen om de foto’s er op te zetten. En ik kan nu begrijpen als je zo mooie Tongen vang dat je blij ben. Voor de volgende sessie heel veel succes toegewenst dan.

  Groetjes. Nico

 6. ies > mei 24, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, je verhaal was al top op zich zelf , maar met de foto’s erbij is het compleet af.
  Groetjes Ies

 7. Leen > mei 25, 2022

  Antwoord

  Mooi verslag met foto’s deze keer
  Stefan heeftmij ook geholpen en ik weet nu ook eindelijk hoe het werkt(nogmaals dank hiervoor)
  Nu hoop ik binnenkort weer eens vissen
  Groetjes,leen

 8. Eldert > mei 25, 2022

  Antwoord

  Hey Leen
  Verslag is gelijk 10 x mooier toch. Die Stefan verdient gewoon een lintje. Nu gauw weer een verslag van jou he . Fijn dat je nu ook weet hoe dat moet.
  Groet Eldert

 9. Jack Jozen > mei 27, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert
  Met de foto,s er bij maakt het plaatje helemaal compleet je hebt echt wel een super avond gehad dat smaakt naar meer he op naar de volgende sessie..
  Veul groetjes Jack..

 10. Fishguppy > mei 27, 2022

  Antwoord

  Eldert en Leen, als je gewoon Paul zijn filmpje volgt, hoe het zelf te plaatsen, kan het haast niet mis gaan en Leen, als je het echt begrijpt nu, zou je het gelijk goed doen, dus geen loze bedankjes aan Stefan, gewoon even het filmpje volgen.

 11. Leen > mei 27, 2022

  Antwoord

  Hoi peter
  Het is mij door Stefan eindelijk gelukt in te loggen
  Het filmpje van Paul is mij niet bekend
  Dat zal mij eigen onkunde zijn denk ik
  Waar kan ik dat vinden
  Groeten.leen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *