Home Bootvis verslagen Lange wrakkentocht

Lange wrakkentocht

Advertenties

 

Vandaag had ik op verzoek van Ronny Wittewrongel ook geboekt, bij Ludo, samen met mijn broer Tonny en zijn zoon Kenn.

Bij aankomst aan de steiger hoor je de wind gewoon fluiten door de masten van de daar liggende boten.Het is toch wel tegen windkracht 5 aan.Ronny had wat vertraging gehad onderweg en na mijn telefoontje naar hem om 6 uur, was hij er na een kwartier, dus lekker vroeg de sluis in.

Lange wrakkentocht
Mijn broer en mijn neef staan vol verwachting te wachten op wat komen gaat.

Lange wrakkentocht
Daarna zijn we weg uit de sluis de noordzee op, er staat een stevig windje, maar tegen alle verwachting in valt het reuze mee op deze stabiele cattamaran.Ludo vaart feiloos in het donker via zijn radar en GPS richting de wrakken, een ruime 3 uur verder.

Lange wrakkentocht
Een ruime 3 uur later mindert de schipper vaart, zodat wij alles in gereedheid kunnen brengen.

Lange wrakkentocht
Ik heb vandaag 2 ugly sticks bij me, een voor het zwaardere werk, van 2,10m en 30-50 lb, waar ik mee begin en mijn nieuwe van 2,43m en 20 tot 30 lb.

Ik vis met een 2 haaks paternoster en aan de bovenste haak een teaser in de vorm van een fel gekleurd octopusje en daar nog een leegloper bij en aan de onderste haak een mesheft(diepvries) en een paar dikke leeglopers(brouwers BOZ).

Voor mij is het begin overweldigend, gelijk beet en ik vang een dikke gul van een 3 kilo, waarvan Kenn een foto maakt terwijl ik hem omhoog houd.Bij thuiskomst blijkt hij het knopje niet goed doorgedrukt te hebben, omdat ik de foto niet kan vinden?Jammer, volgende keer beter!

Mijn broer en zijn zoon hebben eigenlijk niet het juiste materiaal bij, maar doen toch hun best een visje te vangen.Kenn heeft de pech dat hij vaak het wrak “vangt”, maar hij blijft stug doorgaan met onderlijnen monteren en aan azen.

Lange wrakkentocht
Lange wrakkentocht
Er wordt niet echt goed gevangen, maar de stroming van eb is er bijna uit en dan worden er ineens erg grote steenbolken en wijtingen gevangen, mondjesmaat.Na laagwater komt er een beetje stroming in en Ludo moet af en toe zijn handen uit zijn mouwen steken om de vissen te landen.

Lange wrakkentocht
Lange wrakkentocht
Ook mijn broer vangt een dikke wijting van een ruime 30 cm.

Ik vang een doublet van 2 mooie gullen, dat geeft toch weer moed en wat doet hij het goed, mijn nieuwe hengel!Ook het groepje van Ronny en hijzelf natuurlijk weten een visje te vangen.

Lange wrakkentocht
Lange wrakkentocht
Dan staat er ineens een felle stroming en de vangst is even wat beter en als ik mijn onderlijn met ditmaal een pilker en 2 beaasde dwarrellijntjes eraan laat zakken, krijg ik gigantische klappen op mijn hengel en wat draait hij zwaar, niet normaal, ik moet pompen en telkens een stukje draaien en Ludo staat al klaar bij me, met de schepzak.Na een paar minuten zie ik een witte bui aankomen en dan zie ik er 2, 3 en het zal toch niet waar zijn, het zijn er 4 tegelijk, welke door Ludo moeiteloos in een keer geschept worden.

Ik blijk de lijn van Ronny ook bij te hebben, bij mij zitten er 3 aan, 2 van een kleine 60 cm en eentje van een grote 40 cm en bij Ronny zit er ook een van 60cm aan en hij bedankt mij voor het binnendraaien, wat erg grappig is, omdat Ronny niets gevoeld had aan zijn hengel.

Dan staat mijn totaal op 6 gullen, 5 grote steenbolken en een wijting.

Lange wrakkentocht
Dan is het inmiddels al tegen 3 uur en ik ben eigenlijk al kapot(doodmoe), maar ik krijg weer een felle aanbeet en deze komt recht onder de boot vandaan en voelt erg groot, maar het zijn er weer 2, met een bijna uitgescheurde lip door de haak, maar we weten ze toch in het net te krijgen en dan vallen ze er nog af, maar gelukkig in het net. Het zijn weer 2 mooie van tussen de 2 en 3 kilo. Dan heb ik een totaal van 8 en dan stop ik ermee, omdat ik dan als eerste kan zitten in de kajuit, tijdens het terugvaren, er is maar plaats voor 4 zitters, binnen.

Ik heb er dan veruit de meeste van iedereen, maar het blijft erg matig.

Lange wrakkentocht
Maar als ik dan binnenzit samen met mijn broer en neef en een persoon die de hele dag ziek was, blijft Ludo nog gewoon door driften over het laatste wrak en dan begint alsnog iedereen kort goed te vangen, vooral de 2 belgen, die tegen de kajuit aan staan.

Ook de dekknecht van Ludo die ook meevist, vangt zijn 5e van de dag.

Lange wrakkentocht
Het is pas half 5 als hij zegt en nu stoppen we ermee, voor mij persoonlijk eigenlijk veel te laat, maar het is niet anders.Maar de schipper heeft er echt alles aan gedaan om iedereen een visje te laten vangen. Om 19.30u liggen we weer in de sluis, waar ik nog gauw een totaal plaatje van mijzelf schiet.

Lange wrakkentocht
Lange wrakkentocht
Ik had het leuker gevonden als mijn broer en zijn zoon ook wat meer vis hadden gevangen, maar zij nemen in ieder geval mijn vis mee naar huis en daar zijn ze blij mee en ik hoef ze niet meer schoon te maken thuis.

Het is na 21.00u als ik thuis ben en dan ben ik erg blij dat ik op het laatste moment gisteren nog een snipperdag had genomen voor vandaag, anders had ik binnen 2 uur weer moeten gaan werken en ik ben gewoon kapot en val na het douchen als een blok in slaap.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. ronny > februari 5, 2010

  Antwoord

  Ja Peter, als je zo een dagje wrakvissen gedaan hebt dan weet je wel wat je gedaan hebt hé.
  De vangsten vielen inderdaad nogal wat tegen maar ja, dat is nu ook eenmaal vissen zeker.
  Hopelijk volgende keer beter !

 2. simon > februari 5, 2010

  Antwoord

  Al met al toch mooie vissen gevangen!!!

  Woensdag de 10de feb hopen dat het weer meezit dan gaan we ook nog eens proberen gullen te meppen op de wrakken.

  Groeten Simon.

  p. hoe staat het met je schip is hij al zomer klaar?

 3. peter(fishguppy) > februari 5, 2010

  Antwoord

  Hoi Simon, hij is zo goed als klaar, ik denk dat hij medio maart de plomp in gaat.

  Groetjes Peter

 4. Wiebe > februari 5, 2010

  Antwoord

  Hey Peter,

  hoe groot was de grootse? Voor de giganten wedstrijd 😉
  Ik had ook wat wrakplannen met Jan voor zaterdag de 6e maar, die gaat niet door, waarschijnlijk gaan we met Dries, Lucas, Jan en ik in de krokusvakantie.. Hebben we bij jouw leuke verslag in iedergeval de kunst kunnen afkijken.

  VISgrt, Wiebe

 5. peter(fishguppy) > februari 5, 2010

  Antwoord

  Hoi Wiebe.
  De grootste 2 waren zo tegen of net over de 70 cm, maar heb niet de moeite genomen om ze met de meetlat op de foto te zetten, maar morgen hoop ik er wel een te meten en meerdere te vangen.
  De weersvoorspelling morgen is uniek voor de nordzee, 0 tot 30 cm golfhoogte en zonnig weer, dus mijn verwachting is hoog gespannen.

  Groetjes Peter

 6. Maup > februari 5, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Wat een eind varen en dat met een snelle boot,dan zit je toch onderhand in Engeland?
  Toch weer lekker aan het vissen geweest en morgen alweer ???
  Groet Jaloerse Maup.

 7. willemgaatvissen > februari 5, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Knap dat je die 4 gullen boven heb weten te krijgen. Zal bijzonder zwaar geweest zijn (T’s al zwaar om 1 gulletje uit de waterweg te trekken, laat staan 4 tegelijk)

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.