Home Gastvissers Jack Peelman, tijd voor Zeebaars

Jack Peelman, tijd voor Zeebaars

Advertenties

Hoi sportvisser,

De laatste maand zijn we weer volop aan het baarzen gegaan, wekelijks een avond richting oosterschelde om deze nog steeds prachtige vis te vangen. Afgelopen week een week vrij genomen om voluit te vissen. Elke avond – nacht richting stek om op het tij dat er geaast wordt enkele uren te vissen. Zoals elk jaar, eens achterhaalt wanneer je waar moet zijn is het vangen van baars een koud kunstje ( als je enige kunstaaservaring hebt althans ). Dura lex, sed lex. Bij momenten is het vissen op zeebaars magisch, de eenvoud, een spinhengeltje en een stukje plastic op een loodkopje.

Jack Peelman, tijd voor Zeebaars

Jack Peelman, tijd voor Zeebaars

Eén met de nachtelijke natuur om je heen, met uiterste precisie de obstakelige bodem aftasten tot,… Beng! een stoot adrenaline schiet door je hele lichaam als er een baars uit het niets op je fragiele materiaal knalt,… Schitterend gewoon. Bij het onthaken en opmeten van de vis sta je er bij stil dat je deze knapperd straks op je bord hebt, een tik op de kop en verder. De volgende die je vangt heeft meer geluk, en de daarop volgende ook, en die daarop,… Op een nacht waarbij de baars los gaat sta ik bij momenten bijna te bleiten ( antwerps voor huilen ) bij het aantal mooie maatse vissen dat ik retourneer. De europese wetgever staat tenslotte nog steeds slechts het onttrekken van 1 zeebaars per persoon toe. Hopelijk kan sportvisserij Nederland het tij in 2020 keren in het voordeel van zijn leden en de limiet optrekken. Tot het hopelijk zover komt,… Dura lex, sed lex – het is een zware wet, maar het is de wet – ( geleerd van mijn 12 jarige dochter die haar eerste jaar humaniora doet 🙂 ) Hoe dan ook, het bijft een geweldige tak van onze hobby, dat zeebaarzen op licht materiaal. Nog een maandje vermoed ik dat we achter deze stekel beesten aankunnen,… Wordt vervolgd door strandvisserij.

Groetjes, Jack

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 13, 2019

  Antwoord

  Hey Jack,
  weer een mooie compilatie, boordevol met tips!
  Helaas ben ik zelf nog niet echt besmet geraakt met het zeebaars virus, heb alles in huis, van softbait tot alle bekende woblers, maar vind statisch vissen nog steeds zo geweldig, het komt er gewoon niet van!

  Groetjes Peter

 2. Eldert > oktober 13, 2019

  Antwoord

  Ha Jack
  Mooi verhaal weer met goeie tips.
  Maar die roze …. Is dat geen delalande?
  En je doet die tripjes nog steeds met Hans?
  Groet, Eldert

 3. Jack Peelman > oktober 13, 2019

  Antwoord

  @ Peter, wees blij dat je nog niet besmet bent met het zeebaarsvirus, het kost je nachten van je slaap.

  @ Eldert, Hans horen we al een aantal jaren nauwelijks meer. Volgens mij slorpt zijn drukke, verantwoordelijke baan hem volledig op,… jammer wel. De maatjes waarmee ik meestal op stap ben zij Mario & William, Marco Lobbezo reken ik ook tot de “vismaten”, met hem spreek ik nooit af maar kom die vent zovaak tegen, niet normaal, volgens mij heeft hij een tent ergens achter de dijk staan.

  De shads die je ziet zijn inderdaad GT9’s van Delalande in de kleur bubbelgum. Ondertussen toch al een jaar of 10 onze absolute topfavoriet onder de zeebaarsshads. Rockvibes van Reins

 4. Jack Peelman > oktober 13, 2019

  Antwoord

  Rockvibes van Reins en Tournament shads van Daiwa zijn werkende alternatieven maar zoveel kwetsbaarder dan de GT’s.

  Groetjes,
  Jack

 5. Rob Torsk > oktober 13, 2019

  Antwoord

  Hey Jack,
  Dat zijn nog eens prachtige nachtelijke sessies.Schitterende zeebaarzen,alleen jammer dat je er maar eentje mee mag nemen.Maar zo blijft wel het zeebaars bestand in stand.Zo kun je nog jaren genieten van deze prachtige hobby.Wel kicken hoor als er zo’n krachtpatser aan je lijn hangt.
  Groetjes Rob,

 6. Nico > oktober 13, 2019

  Antwoord

  Hoi Rob. Prachtige foto’s van de zeebaars die je heb gemaakt. En dat op de oosterschelde dus die zitten er daar wel en met een leuk verslagje er bij ook nog.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 7. Eldert > oktober 13, 2019

  Antwoord

  Jack,
  Zelf ben ik dan niet een echte zeebaarsvisser maar mn zoon Dennis , je kent hem wel, die vraagt zich nu af waar ze te koop zijn nu van der Poel er niet meer is. Pas heeft ie er in Duitsland gevonden. Hij zweert ook bij die roze.
  Groet,

 8. Jack Peelman > oktober 14, 2019

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Wist ik niet, dat jij de vader van Dennis bent,… zo zie je maar weer hoe klein de wereld is.
  De Delalande shads,… tsja, voorlopig putten we nog uit onze voorraad, eens die op is zullen we op zoek moeten vrees ik. Laat ons maar hopen dat we er in de toekomst even gemakkelijk aan kunnen komen als in het verleden.

  Groetjes,
  Jack

 9. hugo > oktober 14, 2019

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Ik ben geen zeebaars visser maar vaak vang ik ze wel als bijvangst en dan staat je haar recht van de kick dat je krijgt bij zo’n aanbeet en van de brute kracht van die beesten.Wat ik persoonlijk absurd vind is de limiet van 1 baars per persoon en dit van april tot oktober!!of wij sportvissers de zee zouden leeg vissen? Bij deze toch een mooie visserij gedaan. Succes bij je volgende tip.

 10. Jacob > oktober 15, 2019

  Antwoord

  Mooi verslag Jack en fishfinders

  Ben al lang besmet maar dit jaar met mn schouderoperatie, gedwongen afkicken

  Ja ken het eerst een stek helemaal doorgronden
  En weten welke gram voor je lookkopje nodig is om hem net te laten zweven
  En dan tik tik BAM.

  Heb ook goede ervaringen met de softworms parelmoer en eveningblue met glitters
  Maar snel naar de vaantjes i.d.d.
  Maar inderdaad waar je gevoel bij hebt vang je mee

  Ook vaak knoeperts van Makrelen
  En als hij te ver zakt sporadisch een jonge
  Pollak (maar dan meestal achter de wapperlijn)

  En duikers zijn soms een uitdaging
  Maar ook een bron van 1e hand info

  Fishgreetzzzz Jacob Korshuize

 11. jack jozen > oktober 15, 2019

  Antwoord

  Hoi naamgenoot een mooi verslag met mooie foto,s ,dat zijn flinke jongens op de foto ja het word tijd dat ze ons sportvissers toch een paar baarzen meer gunnen een stuk of 3 op een nacht is toch niet te veel he. Groetjes Jack.

 12. Henry > oktober 15, 2019

  Antwoord

  Hey Jack,
  Een mooi verslag van je nachtelijke baarsavontuur.Specifiek gaan wij nimmer speciaal op de baars,maar meer dan eens hangt er ook bij onze visserij eentje aan de haak!! Uiteraard zijn dit dan niet de joekels van jouw formaat maar toch…
  Wat het visbestand in Nederland betreft:
  Zielig dat je op de markt heel veel ondermaatse baars en gerookte paling kunt kopen voor heel veel eurootjes!!
  Voor je volgende sessie wens ik je wederom veel visplezier en een goede vangst !1

  Groetjes, Henry

 13. Jack Peelman > oktober 16, 2019

  Antwoord

  Bedankt alweer voor alle leuke reacties.

  Zo’n joekels zijn het niet meer hoor die we afgelopen jaren nog kunnen vangen.
  Ik denk dat de grootste dit jaar een 60 cm. was.
  Dat is niet meer spectaculair in vergelijk met enkele jaren geleden toen we met enige regelmaat grote baarzen vingen, tot 80cm. toe,…

  In alle geval, de meeneembeperking vind ik niet meer dan terecht, als je zag wat wij destijds wegvingen, niet normaal, echt niet. Dus ik ben het helemaal eens dat we beperkt worden in het meenemen van vis. Maar ééntje,… nee, dat is erover, hoop dat de beleidsmakers dit in 2020 gaan inzien.

  Groetjes,
  Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *