Home Gastvissers Leon, aan het Nollestrand

Leon, aan het Nollestrand

Advertenties


Goedemiddag Peter,

Na de afgelopen tijd een tijd aan de kering gezeten te hebben , dacht ik zullen we eens afwisselen met weer een keertje strand! Dus alles al in gereedheid gebracht avond ervoor , zat voor me werk dicht bij huis, dus snel thuis, dus denk dat gaat mooi lukken om met daglicht nog op te bouwen! Ja en dan toch maar weer richting het Nollestrand , blijft me favoriet ik zat nog even aan de Banjaard te denken om daar weer eens te proberen maar nee, had geen zin om stukken te sjouwen deze keer!

Na aankomst rond 18;15 rustig trap op en af en verrek hele strand voor me alleen das mooi! En zo bleef het ook, maar dat zal wel aan de mindere vangsten liggen , maakt mij niet uit , even lekker avondje staan heerlijk!! Wind was er niet , en prachtig heldere sterren hemel, niet echt van hmmm dat levert veel vis op, maar dat wist ik al van te voren.

Als aas had ik pieren /mes heften en wat zagertjes, allebei de molens gevlochten lijn , en allebei onderlijnen met 2 afhouders en haakje 6 erop.

Leon, aan het Nollestrand

Het was nog vrij hoog water,(Laag rond 22.30) maar dat zakte snel, dus denk eerst eens kijken of er ergens een bot rondzwemt…niks van dit alles, geen leven te bekennen onder water en dat duurde zeker tot een uurtje voor laag water, totdat de echte vaargeul bereikbaar was.

Ondertussen verschillende onderlijnen geprobeerd, afhouders ,geen afhouders, gul lijn met mes heften noem maar op …stilte en aas zat er in begin steeds nog aan, dus dacht al na een tijdje, als dat nog maar iets wordt. Uurtje voor laag water, en dat ging rap naar beneden dat water …bleef slepen en verzetten ,toen een klein aanbeetje, en een kleine wijting eraan aha vis , deze mocht weer verder zwemmen van me.

Leon, aan het Nollestrand

Daarna maar alleen voor de afhouders gegaan , hierop een pier en zagertje en af en toe stukje mes heft. Hiermee een scharretje eruit gehaald en nog 2 kleine botjes en klein scharretje deze zwemmen ook weer .

Half uur voor laag , een mooie tik op de top , en jawel 2 mooie maatse scharen eraan , daarna op de andere hengel ook een mooie schar, en deze waren nog mooi dik !

Leon, aan het Nollestrand

Leon, aan het Nollestrand

Hierna meteen weer ingegooid en verrek, weer beet, en wat kwam daar boven een grote wijting van 40 cm , zo groot heb ik ze nog niet gevangen !

Leon, aan het Nollestrand

Leon, aan het Nollestrand

Das beter!!

Hierna nog 2 mooie scharen gevangen en toen was het hard tijd om naar huis te rijden op deze mooie avond! Morgen moest er ook weer gewerkt worden ! Dus er zit nog wel wat, maar het moet van ver gehaald worden , maar het plezier is er niet minder om.

Leon, aan het Nollestrand

Donderdag of vrijdagavond nog eens een poging wagen ergens!

Groeten Leon.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 5, 2014

  Antwoord

  Hey Leon,
  zouden ze weer gaan beginnen?
  Een jaar of 6 geleden stond ik altijd exact op dezelfde plaats, zou ik het misschien ook nog eens moeten proberen?

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > maart 5, 2014

  Antwoord

  Hoi Leon.Jij bent er ook weer eens op uitgegaan.Om te proberen net als wij om wat vissen na boven te halen.En hoop dat de trend nu doorzet en dat de vis weer aan de kant komt.Mooie foto”s van je die jij heb gemaakt.

  Groeten Nico.

 3. Gijs > maart 7, 2014

  Antwoord

  Kijk, dat zijn de betere wijtingen! Morgen er eindelijk weer op uit. De wrakkenbezoeken. Laat wel weten of het wat was!

  Groet,

  Gijs

 4. Johan het (loze) vissertje > maart 9, 2014

  Antwoord

  Hoi Leon.

  Mooie vangst en zeker de wijting.
  Zo wordt de strijd der giganten echt scherp weggezet.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *