Home Gastvissers Jack en Mario op de Baars

Jack en Mario op de Baars

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Er werden afgelopen week weer aardig plannen gesmeed, ik wou weer eens proberen een paar strandbaarzen te vangen. Voorgaande pogingen liepen niet echt zoals gewenst, we vingen al een occasionele Zeebaars maar overtuigend bewijs dat ze weer voor de kust zitten kregen we tot nog toe niet.

Ik belde dus mijn vismaatjes met de vraag of iemand zin had me te vergezellen, alleen Mario had tijd. Zodoende stond hij gisterenavond om 22.30u. voor mijn deur. Eerder de dag had ik reeds ons aas voor deze sessie ingekocht, 1,5kg. verse steekzagers aangevuld met een kilo of drie mesheften.

Jack en Mario op de Baars

We gingen richting Westkapelle – Domburg, met een strakke Noorden wind pal op kop zou het volgens ons moeten lukken enkele baarzen te strikken. Erg lang moesten we, na ons te installeren op het winderige strand, niet wachten, we gingen vrijwel meteen in de vis. Ik miste een aanbeet, en draaide een ondermaats baarsje. Mario deed beter, hij begon met een mooie vis van net geen halve meter. Hij stond nog na te genieten van zijn eerste baarsvangst dit seizoen, toen ook mijn hengel voor de derde maal uitbundig ging klapperen. YESSSS!!!!

Jack en Mario op de Baars

Na deze periode van activiteit werd het angstaanjagend stil, een uur,… twee uur,…? Zou het al gedaan zijn ? Het was een uur of 2 toen deze stilte begon, pas als het water weer een beetje ging opkomen rond half vier,registreerde we weer geregeld een aanbeet.

Jack en Mario op de Baars

Ik ving gespreid over de verdere ochtend zes baarzen waarvan drie ondermaats, voor mijn maatje bleef het helaas bij die ene mooie. Er werden nog wel de nodige beten gemist wat het al bij al een levendige nacht maakte.

Jack en Mario op de Baars

De eerste zonnestralen maakte dat we wel erg zware ogen kregen na deze lange nachtsessie.

Groetjes, Jack Peelman Hengelsportvanderpoel Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. mark > juni 4, 2013

  Antwoord

  Leuk verslag weer!

  Ik had vd week s nachts soort gelijke vangsten, het lijkt langzaam aan toch beter te worden.

 2. leon > juni 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack,

  Goed bezig !

  Mvgr Leon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *