Home Gastvissers Luc zijn laatste paassessie

Luc zijn laatste paassessie

Advertenties


Hallo Peter,

Donderdag 12-04 nogmaals wezen vissen op de Oosterschelde. Vertrokken uit de haven met hoog water (08u25) richting Neeltje Jans . De Oosterschelde was zo plat als een biljartlaken en een licht doorbrekend zonnetje . Watertemperatuur is nu 8.9 graden. Ter hoogte van wissenkerke kwam plots de mist fel opzetten en ben ik maar buiten de vaarzone gaan ankeren in de buurt van een collega-visser en op een diepte van 22 meter. Eigenaardig dat de grote schepen ons langs de ondiepe kant ,dus buiten de vaarzone ,voorbij vaarden wat toch een onveiligheidsgevoel creëerde. Bij het monteren van mijn 2é hengel zag ik al tikjes op de 1é hengel. De eerste ondermaatse schar was binnen.  

Luc zijn laatste paassessie Luc zijn laatste paassessie

Het ging eigenlijk vrij vlot wat aanbeten betreft maar ik heb toch 1 op de 3 scharren moeten retourneren vanwege ondermaats. Na het optrekken van de mist en het aantrekken van de stroming kon ik toch nog wat maatse scharren vangen soms met doubletten.

Luc zijn laatste paassessie Luc zijn laatste paassessie

Lang kon ik niet profiteren van het warme zonnetje, dreigende onweerswolken met af en toe gedonder kwamen onze richting uit. De wind wakkerde wel wat aan maar het is uiteindelijk toch droog gebleven.

Luc zijn laatste paassessie Luc zijn laatste paassessie

Nog voor het keren van het tij kon ik een net maats tongetje verzilveren. Opvallend weer met parasieten (wormpjes) op en onder de huid.

Luc zijn laatste paassessie

Dat geeft de mens terug wat moed en ik besloot dan nog maar een deel van het opkomend tij mee te pikken. Misschien vang ik tong nummer 4 nog . Maar buiten een paar scharretjes, ondermaatse schol en krabben heb ik niet veel meer bijgevangen. Net als vorige week alle vis gevangen met zagers. Thuis gekomen bleek de helft van mijn foto’s mislukt. Nou ja, een iets minder fraai bericht dan maar . Al bij al was het weer fijn vertoeven op het water.

Groeten,

Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc.
  Ik vind hem weer mooi!

  Groetjes peter

 2. Jacky > april 16, 2012

  Antwoord

  Nu zie ik regelmatig die stickers met de wettelijke minimum maten.. maar weet nog steeds niet waar deze te verkrijgen zijn.. zou jij me dit wel kunnen vertellen?

  Alvast bedankt!

  Mvg,

  Jacky

 3. Peter(Fishguppy) > april 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Jacky,
  deze zijn te verkrijgen bij Sportvisserij Nederland, maar ook bij sommige hengelsportzaken!

  Groetjes peter

 4. Luc > april 17, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuke cover weer.

  groeten Luc

 5. Peter(Fishguppy) > april 17, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc.
  Ja die Paul kan er wat van!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *