Home Even niet vissen Kweekpaling roken.

Kweekpaling roken.

Advertenties


Beste visvrienden, Zoals jullie weten ben ik geen prof in t vissen, still learning. Nu is t met t roken van vis al niet veel beter, de ene keer perfect en de andere keer kan ik met het resultaat de hond nog niet blij maken. Dus……. Naar de master. In dit geval mn kleine broertje Peter. N paar bakken koffie en naar de garage.

Kweekpaling roken. Kweekpaling roken.

De voorbereidingen waren al door mij gedaan, pekelen en ontslijmen. Hout in de oven en opstoken tot 50 graden om de kweekpaling nog wat te laten drogen. Daarna opstoken tot 90 a 100 graden en de temperatuur handhaven voor minimaal 15 minuten. Roken maakt dorstig dus ook de nodige versnaperingen aangebroken.

Kweekpaling roken. Kweekpaling roken. Kweekpaling roken.

Ik maakte me n beetje zorgen om Peter, zn conditie holt de laatste tijd achteruit maar gelukkig. Hij heeft zich n fiets aangeschaft en gaat aan zn conditie werken. Vooral longinhoud met fietsen en arm training.

Kweekpaling roken. Kweekpaling roken.

Na n kwartier mot erop en roken met de handel, t ging als n speer. Veel mot was eigenlijk niet nodig. Het smeulende hout gaf al een enorme rook implosie. Als de temperatuur rond de 60 graden kwam stookte Peter het weer n beetje op en dit werkt als n trein. Her resultaat mag er dan ook zijn. Peter, wederom bedankt voor de les.

Kweekpaling roken. Kweekpaling roken. Kweekpaling roken.

Na het roken gingen ze nog een paar uurtjes en in de folie voor het nagaringsproces en hoe ze er dan uitkwamen, zo mooi gerimpeld, jammer dat ik daar geen foto’s van heb gemaakt!

Groeten Johan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 22, 2012

  Antwoord

  Erg mooi Johan.

  Groetjes peter

 2. westlandse Willem > april 26, 2012

  Antwoord

  Hai Jongens,

  ik ben benieuwd hoe jullie de paling opgehangen hebben. De gewone spies of zo eentje die je rond de ruggegraat bevestigt?
  Ik lees nl. iets over 100 graden en ik heb geleerd nooit boven de 80 te gaan omdat anders de kans toeneemt dat de paling eraf valt.

 3. Johan > april 26, 2012

  Antwoord

  Kijk hier even naar, deze zijn ongeveer dezelfde als Peter gebruikt. Zeer geschikt voor de grote paling.

  Sukses

  Johan

  http://www.hengeldiscount.nl/product_info.php/products_id/2574

 4. Peter(Fishguppy) > april 26, 2012

  Antwoord

  Hoi Westlandse Willem.
  Kijk even bij”mijn tactieken” onder het roken van Grote paling.
  Die kurketrekker methode werkt soms ook, maar meestal draai je hem naast de graad en dat is uitkijken, want dan valt hij er inderdaad af.
  Je zult zien, dat als je gaart op 100 in plaats van 80, dat de vel er nog beter af gaat.

  Groetjes peter

 5. Luc > juni 13, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Hoe gaat het ermee ?
  Ik ben van plan mij ook een rookton aan te schaffen. Heb je voor mij enkele tips, merk of goede raad op welke punten ik vooral moet letten.

  groetjes Luc

 6. Peter(Fishguppy) > juni 13, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc, elke dag een stukje beter.
  Ik heb een professionele rookoven van multi smoke, maar die kost meer dan 300€ en dan heb ik hem nog eens 30 cm hoger laten maken, wat ook weer een hoop geld koste.

  Als je iemand kent die met unox(rvs) kan lassen, ben je een stuk goedkoper uit en kan je hem naar eigen wens laten maken!

  In de hengelsport zaken kan je gegalvaniseerde rookovens kopen, maar die zijn echt snel doorgebrand bij regelmatig gebruik.

  Mocht je er zelf een laten maken, wil ik wel detailfoto’s van de mijne maken en doorsturen naar jou?

  Hoe is het inmiddels met jou gezondheid?

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *