Home Gastvissers Nico op de Oosterschelde

Nico op de Oosterschelde

Advertenties


platvis op ondiep water

Hey allemaal.

Gisteren op de Oosterschelde gevist. Eerst ons aas opgehaald bij Hielkema. We kozen voor 500 gram zeepieren en 500 gram zagertjes, hetgeen moest voldoen. We trailerden in St Philipsland rond hoog water. Deze helling is perfect te gebruiken en we konden dan ook snel naar ons eerste stekje varen aan de monding van de Krabbenkreek. Hier een randje opgezocht op 5 meter en we konden beginnen. Al heel snel kwamen we tot de vaststelling dat het op de bodem vol oesters lag en regelmatig hingen we dan ook vast. Aangezien dit geen goede ondergrond is om wat bot te scoren zijn we wat verder het Keeten opgevaren en hier konden we op 11 meter water een botje en twee ondermaatse schollen vangen.

Nico op de Oosterschelde Nico op de Oosterschelde

Nico op de Oosterschelde Nico op de Oosterschelde

Nico op de Oosterschelde Nico op de Oosterschelde

Die twee laatste kwamen rond laag water boven. ’s morgens had ik al het idee geopperd dat de avondtij het beste zou worden om twee redenen. De eerste was omdat het een koude nacht was geweest en tijdens het lage water de platen erg afgekoeld zouden worden. Hierdoor trekt de platvis er niet op, omdat er ook geen ander klein gespuis op trekt, waar de bot op aast. Daarom ook de keuze om in het begin iets dieper te vissen,. Het was echter een zonnige dag en tijdens het lage water rond 16 uur had de plaat wel de zo nodige warmte kunnen opnemen. Voor de vloed zochten we dan ook een ondiep stekje op voor St Annaland en lagen op nog geen 100 meter van de droogliggende plaat op 4 meter.

Nico op de Oosterschelde Nico op de Oosterschelde

 

Nico op de Oosterschelde Nico op de Oosterschelde

De vis was niet fel in het aanbijten maar regelmatig konden we een soms mooie bot aan boord heffen.

Nico op de Oosterschelde

Nico op de Oosterschelde

Een voor een vielen ze voor onderlijnen waar een spinnerblad aan bevestigd was. Alle vis hebben we mooi teruggezet en konden dan ook tegen dat het donker werd met een voldaan gevoel naar de helling terugvaren. Ga dus ondiep liggen op de Oosterschelde en als de factoren juist zitten kun je er een mooie visdag beleven.

Groeten Nico

Dekleinebootvisser

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > april 15, 2012

    Antwoord

    Hoi Nico,
    leuk bericht, met aantrekkende vangsten!

    Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *