Home Gastvissers Maup aan het Callandkanaal

Maup aan het Callandkanaal

Advertenties

 

Hoi Peter,

Gisteren 14-11 in Rotterdam bij Rinus van Eagle hengelsport 2 pakjes zeepieren van 50 stuks opgehaald want s’avonds wilde ik gaan vissen aan het Calandkanaal. Zo gezegd zo gedaan en om ongeveer 20:30 met gevaar voor eigen leven de dijk afgedaald om op de inmiddels vrijgekomen stenen te gaan vissen.Een hengel opgetuigd met drie wapperlijnen en de andere met twee wappers en ankerlood. De hengels lagen nog niet koud in het water of ze stonden beiden als een idioot te klapperen.De hengel met de twee wappers, een korte en een kleine als eerste gaan ophalen en dit voelde serieus aan.Na een meter of 10 ingehaald te hebben zat ik muurvast,gelukkig losgekregen maar de haaklijnen waren weg.Bij de tweede hengel gebeurde eigenlijk hetzelfde alleen hier geen vis gevoeld.Na de tweede en derde keer ingooien zat ik ook constant vast, jammer want ik had vele aanbeten.verderop zag ik een vrije steiger en besloot de boel hier beneden op te ruimen en het op de steiger te proberen.

Maup aan het Callandkanaal

Maup aan het Callandkanaal

Maup aan het Callandkanaal

Op de hengel met gevlochten lijn een enkele jojo-haaklijn met rollood gemaakt en op de tweede een onderlijn met drie lange wappers met ankerlood.Op de hengel met de enkele haaklijn constant beet en telkens weer was het een ondermaatse wijting.Van de andere hengel het ankerlood gewisseld voor rollood en ja hoor ook aanbeetjes en de (ondermaatse) wijting kwamen soms met tweeen + krab tegelijk de steiger op.

Maup aan het Callandkanaal

Maup aan het Callandkanaal

Maup aan het Callandkanaal

Mijn eerste pakje pieren was al snel op en het verpakkingskrantje even in de prullenbak aan het begin van de steiger weggegooid.

Maup aan het Callandkanaal

Die Stipo J. krijgt bij mij de kans niet om te bekeuren.Gevist tot 01:30 en bij de laatste inhaal kwamen er nog twee maatse wijtingkjes de kant op.Voor de wedstrijdvissers zou het een mooie avond geweest zijn, voor de panvisser niet, maar toch…. het was heerlijk.

Allemaal de groeten en ik hoop dat je heel snel weer de oude bent. Maup.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > november 16, 2011

    Antwoord

    Hoi Maup,
    weer lekker gevist, jammer dat ze niet groter waren, aan de aantallen ligt het niet!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *