Home Strand en kantvisserij Vissen op gul aan de Waterweg

Vissen op gul aan de Waterweg

Advertenties

Deze ochtend om 04.30u loopt de wekker af en ik ga richting de waterweg, omdat de wrakkentocht met De Zeearend niet doorgaat.Gisteren om verse leeglopers geweest en bij Ensas om levende Mesheften gegaan.Ik arriveer op de stek net na 7 uur.

Waterweg

Ik vis vandaag met een hengel met wiphlash 10/100ste en op de andere zit een voor mij nieuwe gevlochten lijn “spiderwire ultracast” 17/100ste met een trekkracht van 18 kilo en hij is werkelijk zo dun, het scheelt de helft met de wiphlash.(over Wiphlash is al veel gezegd)Nadeel is dat hij te dun is om in te werpen zonder voorslag, omdat je dan je vingertop eraf werpt, volgens mij.

Gevlochten lijn met een voorslag dien je te knopen met de albright knoop en daar heb ik slechte ervaring mee uit het verleden.10 keer hard inwerpen en je werpt de voorslag eraf, omdat die elke keer bij de inworp zo een gigantisch klap tegen het topoog geeft, maar dat was vroeger, dus nu met nieuwe moed er tegen aan.

Ik besluit om de eerste inworp gelijk vol aan de bak te gaan wat kracht betreft en ik schrik van de afstand en de tik tegen het topoog, maar toch, wat een afstand.Ik probeer hier altijd ongeankerd te vissen, maar met het uitgaande water lukt dat niet, dus 190 gram klapanker eraan en dan nog houd ik de lijn maar net binnen de stenen.

Waterweg

Ik zie al gauw een beet aan de dunne gevlochten lijn en hij draait wisselend zwaar en er komt een flinke pluk vuil op de voorslag naar boven en dan een mega bot, ik denk daar ga je Arno, met je bot van 34cm, maar als de voorslag blokkeerd voor het topoog, wip ik hem op de kant en hij valt tussen de stenen en is kwijt.

Dan zie ik op de wiphlash een mooie beet en dat brengt een baby gulletje, dit is volgens mij mijn eerste ondermaatse op deze plaats.

Waterweg

Na een keer of 5 inwerpen met de spiderwire gebeurt waar ik al voor vreesde, ik werp mijn voorslag af en na het plaatsen van een nieuwe en weer een paar keer ophalen, gebeurt weer het zelfde, maar nu is de gevlochten lijn rond een oog gekrult, waarschijnlijk van de spanning waarmee hier door het gesleur de lijn wordt opgespoeld en ik besluit om met deze ook over te gaan op wiphlash en de spiderwire ergens op het strand uit te proberen.

Dan is het tot 12.00u helemaal niets en is het een beetje genieten van de omgeving.

Waterweg Waterweg

Net na 12.00u vang ik een bot.

Waterweg

Het duurt tot 13.30u voordat er nog andere vissers komen en dan begin ik me te realiseren dat ik me vergist heb in het getij, ik ging ervan uit dat het tegen 14.30u hoogwater was, maar om 13.30u liggen de stenen nog volledig bloot.Maar ik heb maar tijd tot 14.30u uiterlijk, omdat ik geen rekening heb gehouden met een sterkere ochtend dialyse zodat ik langer had kunnen blijven.

Om 14.00u vang ik nog een ondermaats gulletje.

Waterweg

Ik zie mijn 2 buurmannen ook een ondermaats gulletje vangen en om 14.15u besluit ik alvast een hengel op te ruimen, waarop ik geen beet heb gezien, maar er zit wel een mini gulletje aan.

Waterweg

Als ik mijn 2e hengel opruim gaat het stortregenen, waar ik niet vrolijk van wordt, maar wel zeiknat en mijn buurman vangt een maatse gul, op dat moment, terwijl nu het water pas begint op te komen over de stenen, dus het beste getij komt eraan.Het was vandaag niet mijn dag, zal ik maar denken, volgende keer beter.Ik heb op de 2 afworpen na, niets verspeelt door vastzitten, dus de omstandigheden op mijn plaats zijn onveranderd gebleven.

Morgen naar een van mijn favoriete strand stekken, De Strandweg.Enkele jaren terug was hier rond deze tijd erg veel bot op de levende mesheften te vangen, hopelijk morgen ook, een hengel voor de bot en een ver voor schar, we zullen het zien.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

17 reacties

 1. Maup > maart 30, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter

  jammer dat je het goede tij niet meegepakt hebt,anders had je waarschijnlijk wel wat groters te pakken gehad,ben benieuwd wat je morgen vangt,kunnen we vergelijken,zeeland is, en blijft toch de mooiste lokatie om te vissen.

  veel succes Maup.

 2. peter(fishguppy) > maart 30, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup, al is het ponton op Rozenburg op slot, het stond helemaal vol met vissers vandaag.
  Ja hopelijk is het morgen beter?

  Groetjes Peter

 3. meunenmaaier > maart 30, 2010

  Antwoord

  @Peter, wellicht dat je het al weet maar ik gebruik altijd een beetje secondenlijm om mijn voorslagknoop gladder te maken en “tikt” ie stukken minder tegen het topoog met werpen.
  Maar in de Waterweg gebruik ik liever geen voorslagen als er veel vuil drijft/zwemt wat er op blijft hangen bij het binnenhalen vooral met eb of met NW-wind en vloed (is veel apenhaar).
  In ieder geval wat gevangen , had slechter gekund.

  gr!

 4. Leo > maart 30, 2010

  Antwoord

  Hey Peet,

  Leuk verslag!
  Jammer van de vangsten voor zo’n dag vissen.

  Voor alle duidelijkheid: Het grote ORANGE ponton zit niet op slot, maar het KLEINE ponton een 100 meter VOOR de KERING aan de binnenzijde !

  Groet, Leo

 5. peter(fishguppy) > maart 30, 2010

  Antwoord

  Hoi Meunenmaaier, met een normale voorslagknoop(bloedknoop) heb ik nooit geen last van “tikken”en afwerpen, maar het is alleen als ik de albright knoop gebruik, met gevlochten naar dikkere nylonlijn en ik denk niet dat secondenlijm helpt, alhoewel ik het niet weet, omdat ik er geen ervaring mee heb en misschien ga ik het eens ga proberen, maar een stugge wiphlash die wat dikker is, dan dat hij moet voorstellen doet het altijd goed en dan heb ik geen voorslag nodig, dus dat geeft zekerheid op deze stek.

  Groetjes Peter

 6. peter(fishguppy) > maart 30, 2010

  Antwoord

  Hoi Leo.
  Daar kom ik nooit, ik baal van de plaatsen rondom de Keerring.

  Groetjes peter

 7. John > maart 30, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter, jammer dat je het goede tij niet heb mee kunnen maken. Was best benieuwd.
  Heel toevallig, ik heb gisteren ook de Ultracast op mijn spoelen gezet.De 20/00 om dat ik die eigenlijk ook al erg dun vond.
  Ben even wezen gooien en zonder voorslag niet afgegooid. Heb de ‘off the ground’ worp gedaan.
  Wel een stukje tape om mijn vinger!
  Heb op mijn andere molen een getaperde voorslag gezet middels de dubbele albright, en moet zeggen een mooi klein knoopje. Heb met beide nog niet gevist maar zet mijn ervaringen wel weer in het forum.

  Groet John B

 8. Edwin > maart 30, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ook ik heb de spiderwire 17/00 Ultrabraid op mijn molens.
  Heb er nog net mee gevist en twijfel of ik er een voorslag op zet.
  Mijn vraag aan jou en de lezers is:
  Hoe dik moet/kan die voorslag zijn bij 17/00 Spiderwire?

  Succes morgen!

 9. meunenmaaier > maart 30, 2010

  Antwoord

  @edwin, geen voorslag nodig lijkt mij als je met 17/00 vist. Ik vis zelf ook met 06/00 (indien mogelijk) en gebruik dan een voorslag a 20/00 en deze gooi je echt never nooit niet stuk hoor.

  @ Peter; ik gebruik als ik met gevlochten lijn vis ook een gevlochten voorslag a 20/00. Dan “tikt”ie bijna niet en kan je m hgeod lijmen.

  gr!

 10. arno jacobs > maart 30, 2010

  Antwoord

  hoi Peter,
  ik heb ook de wiphlash 10/100ste enzit altijd zonder voorslag. op de waterweg zit ik met 185 gram en heb er nooit 1 afgegooid bij de worp. dus ieder zijn eigen methoden. jammer van die bot maar die word nog wel verbroken. misschien zaterdag wer een keer proberen maar laat je het nog wel weten. succes morgen groeten arno

 11. Wiebe > maart 30, 2010

  Antwoord

  Hey Peter,
  Jammer dat je het verkeerde tij te pakken had! Ik zat om half 3 hier in Rotterdam al naar de regen te kijken en dacht al…

  Is van die witte sporttape niet iets voor je? Of een stuk fietsbinnenband om je vinger… In het verslagje van Vrijdag, 24 april 2009 heeft de kerel met de zeebaars zelfs een speciaal vingerhoedje o.i.d.
  VISgrt, Wiebe

 12. Johan > maart 30, 2010

  Antwoord

  Toch weer n aantal fijne uren gehad , het is je gegund.
  Ikzelf ook lekker in bedje met n dubbele longontsteking. Waar roken al niet goed voor is.
  Ik hoop je snel te zien voor n heerlijke dag ontspannen aan t water

  groeten

  Johan

 13. peter(fishguppy) > maart 30, 2010

  Antwoord

  Hoi Medevissers, allemaal bedankt voor de hulp.
  Edwin, de voorslag is een iederes persoonlijke voorkeur.
  Ik denk dat wat de meunenmaaier zegt, dat dit nog het best is, gevlochten op gevlochten.
  Ik gebruik zelf de tapse, maar dan ingekort, maar gisteren deed ik rechtstreeks op 50/100ste nylon, maar de knoop was te dik.
  Je ziet het niet, haast, de dikte, maar je voelt het goed tikken door je topoog en dat is niet goed.
  Wiphlash 10/100ste is gemakkelijk zonder voorslag te vissen, maar het kost je duidelijk in afstand heb ik gemerkt.
  Ja sporttape heb ik ook altijd bij me, maar ik gebruik hem altijd pas als het te laat is, dus als ik al een snede in mijn vinger heb, maar met sporttape is het natuurlijke gevoel van werpen weg, vind ik.

  Ik heb nog een rol fireline 25/100ste, die ga ik vandaag eens proberen als voorslag.

  Groetjes peter

 14. willemgaatvissen > maart 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Leuk om te lezen dat je weer eens in actie bent vanaf de kant. Jammer dat je geen maatse gul eruit hebt weten te trekken, maar jou kennende lukt je dat zeker volgende keer daar.
  Succes op de strandweg!Wel van de tongen afblijven he!(hihihi) 😉

  Vis greetz,

  Willem

 15. koos > maart 31, 2010

  Antwoord

  peter

  ik vis in de waterweg ook met wiphlas pro
  maar met 17/100 zonder voorslag

  ik vind dat je dat wel nodig heb omdat als je
  er een behoorlijke gul aan heb je hem toch
  over de keien heen moet trekken

  koos

 16. peter(fishguppy) > maart 31, 2010

  Antwoord

  Hoi Koos, ik heb al 2 jaar achter elkaar met 10/100ste wiphlash zonder voorslag gevist en er zelfs doubletten met gul uitgesleurd(zie alle vangstberichten, deze lijn kan bijna 15 kilo hebben, dus een voorslag is alleen prettig omdat je dan niet zo gemakkelijk een sneetje in je vinger werpt, maar het gaat erom dat de diameter van wiphlash in werkelijkheid veel dikker is en 17/100ste lijkt mij wel erg dik, maar ieder zijn eigen voorkeur, natuurlijk.
  De spiderwire is werkelijk flinterdun op 17/100ste en je kunt je voorstellen wat er dan met je vingertop gebeurt als je erg hard inwerpt?

  Groetjes Peter

 17. ZeeDuvel > maart 31, 2010

  Antwoord

  Hey Peter!!

  Ook weer eens ff lekker wezen uitwaaien!! Jammer dat je mis was met de getijden haha, naja had ook anders kunnen uitpakken….Succes en vangze!

  groetjes Dimi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *