Home Strand en kantvisserij Peter en Peter, vissen aan de Nieuwe Maas

Peter en Peter, vissen aan de Nieuwe Maas

Advertenties

Beste visvrienden, na het debacle van het vastzitten en weinig vis vorige week, had ik nog een 4 ons kweekzagertjes over en meteen voor nog 4 ons gezorgd, bij Dixhoorn bootverhuur en zeeaas

Ik dacht bij mezelf, als ik ineens zin heb ben ik ineens weg, gewoon lekker in mijn uppie, zonder iets af te spreken met iemand en nu was er gisteren die dag ineens, in de ochtend wat regen en na de middag mooie opklaringen en ik ben bijtijds weg gereden, plotseling kom ik er ter hoogte van Steenbergen achter, dat mijn gsm nog aan de oplader ligt, afslag Steenbergen gepakt en binnen door terug gereden en met een uur vertraging, weer op weg naar de vis stek en bij aankomst, niemand te zien en op mijn gemak installeer ik mezelf op het havenhoofd van Vlaardingen, waar het tegenwoordig de Nieuwe Maas genoemd word.

De eerste indraai brengt op de ene een botje van 23 cm en op de andere een baby botje en inmiddels weet ik dat de buuv botten gewoon tijdelijk terug kunnen, tot weder bericht.

Er stopt een auto en er komt een persoon een praatje vragen en hij heeft zo een bekend gezicht, maar kan hem niet thuis brengen en hij vraagt, is het goed dat ik hier naast jou plaats neem, maar natuurlijk zeg ik en zo gezegd zo gedaan! Hij installeert ook zijn materiaal en als we tot een praatje overgaan verteld hij, nadat hij gevraagd heeft, jij bent toch Peter van Fishguppy? We maken kennis, zijn naam is ook Peter en hij verteld dat hij in het verleden ook voor ons geschreven heeft, tot hij hart problemen kreeg en nu was de eerste keer weer dat hij ging vissen, het blijkt Peter De V te zijn, ons allen wel bekend, de visser uit Drenthe, die toch een 2 uur moet rijden, om hier zijn hengels uit te werpen, wat hij overigens heel goed doet, ook lekker ver met zijn 5 meter stokken!

Hij blijkt een meer dan prima gesprekspartner te zijn en ik heb me prima vermaakt gisteren!

Inmiddels heb ik wat aanbeten gezien en als ik ga draaien vang ik een mooie bot(geen foto) en even later vangt Peter ook een bot.

Peter vist met kweekzagertjes en kleine leeglopertjes, waar hij al snel zo’n klein lijnverwarrend palinkje mee vangt en hij is er niet echt blij mee, omdat de boel in de war zit.

Een tijdje later heeft hij weer beet, duidelijk een tongaanbeet, naar mijn mening en het is inderdaad de eerste van de dag, helaas ondermaats met 22 cm, dus retour!

Er komen regelmatig mensen kijken en een praatje maken, wat wel leuk is en ze zeggen allemaal, dat er momenteel erg leuk tong te vangen is!

Peter vangt zijn 2e tong, waarbij hij in zijn eigen andere lijn zit en het was een raadsel hoe, maar door de hoofdlijn van de andere hengel, floept de afhouder met tong eraan, van de onderlijn af en blijft hangen in zijn hoofdlijn van de andere hengel en na wat getover heeft hij hem op de meetlat, 27 cm en lekker dik! (geen foto)

We vangen regelmatig grondels, baby botjes en Peter een kleine wijting en als het inmiddels donker is geworden worden de aanbeten wat feller en mag ik ook mijn eerste tong landen.

26 cm groot, maar toch ben ik er blij mee!

Peter vangt weer een tong aan de maat, maar door omstandigheden geen tijd voor een foto.

Na wat botjes kan ik eindelijk mijn 2e tong verzilveren en die is iets groter dan de eerste, maar het is te druk voor foto’s.

Tussendoor komt er nog een visser kijken en daar hebben we het even gezellig mee, sterke verhalen vliegen heen en weer! Peter draait na een felle beet, zijn eerste maatse wijting binnen.

Ik vang nog een tongetje van 23 cm, net te klein.

Om 10u besluit ik om dadelijk op te ruimen en Peter denkt er hetzelfde over en als we om half 11 daadwerkelijk indraaien om op te ruimen, vangt Peter op de valreep nog een juist maatse tong van 24 cm. Ik krijg de kweekzagertjes van peter die over zijn, een flinke kwak trouwens en dat maakt samen met die van mijzelf weer een nieuwe vissessie in het verschiet?

Dan lopen we samen naar de auto’s en nemen hartelijk afscheid na een gezellige avond, met eigenlijk wat mindere vangsten!

Peter bedankt voor de les en misschien tot nog eens en ik hoop dat je goed thuis aangekomen bent?

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Leen > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Hoi,Peter
  Weer een leuk verslag met weer een paar visjes
  Groetjes.leen

 2. Peter > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Hé Peter
  Inderdaad terug van weggeweest.
  Ik was zoals ik toen al aangaf gestopt met vissen omdat alles effe niet meer ging, ik was “gepromoveerd ” tot hartpatiënt.
  Maar goed we kunnen/mogen weer en dus het vissen maar weer eens proberen en op naar de waterweg.
  Aangekomen bij het havenhoofd na aas te hebben gehaald stond er al iemand en dus effe gevraagd of de man er bezwaar tegen had dat ik naast hem kwam staan. Geen bezwaar en dus de spullen klaar gemaakt. Tijdens het optuigen speelde door m’n hoofd : ik ken dat gezicht en inderdaad het was Peter van fishguppy.
  Leuk en gezellig om je eens zo spontaan te ontmoeten en te leren kennen.
  Het vissen was zoals je zelf al zegt niet echt opwindend maar we hadden vis.
  En bedankt nog voor de tip over het werpen, dat zijn van die dingen die je zelf niet in de gaten hebt maar een ander opvallen. Ik ga er zeker opletten en kan er tenslotte alleen maar voordeel bij hebben.
  Peter bedankt voor de gezellige avond en hopelijk komen we elkaar nog een tegen.
  Peter de V

 3. Henry > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Hey Peter,
  Denk je in je uppie te gaan vissen!!! Altijd fijn als er een gezellig vismaatje langs je komt zitten en ja, de Fishguppy site geniet inmiddels zoveel bekendheid dat je snuitwerk bijna bij iedere sessie wel herkend wordt, gewoon leuk,ook wij hebben dit meermaals ervaren. Wat de visserij betreft helaas weinig vis voor de pan maar toch met regelmaat vis op de kant en daar is het uiteindelijk om te doen. Met ’n gezellige buurman, sterke verhalen ( ook wij kennen dat) is het gewoon heerlijk toeven aan de waterkant. Als afsluiting nog ’n mooi partijtje aas als cadeau voor de volgende sessie, misschien dan vette wijtingen!!! Wat wil ’n mens nog meer. Volgens je leuke verslag dit keer geen vastlopers/zitters en/of stuk gevaren lijnen???
  Groetjes, Henry

 4. Gino > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Mooi verslag en “enkele” foto’s… stekherkenning🥴😂
  Jammer dat de vis niet echt mee wou helpen dus niet van die grote flappen zoals eerder deze week door de andere vissers. Toch een leuke sessie met een praatje met de naamgenoot en op naar de volgende sessie succes alvast.

  Grtjs Gino

 5. ies > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Hey heren Peters, altijd gezellig zo’n sessie die spontaan is. Jammer dat de vis niet echt mee werkte, maar aan de foto’s te zien komen ze er echt aan, lijkt mij een mooie wijting uh van die ene Peter en ja tot aan het Scheur heet het Nieuwe Maas en om dat er in te wrijven hebben ze tegenwoordig borden geplaatst( denk dat ze zich ergerden dat er op Fischguppy altijd maar over waterweg geschreven werd). Maar aas gevangen dus kun je volgende week de emmer met vis vullen. Denk ik zo maar.
  Groetjes Ies

 6. Nico > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter. Leuk dat je toch nog iemand bij kwam staan vissen. En dat hij ook toevallig Peter heet en lekker samen hebben kunnen buurten. Jullie hebben toch in ieder geval vis naar boven gehaald en zonder lijnen verlies. En daarvan mooie foto’s van gemaakt en natuurlijk met ook een leuk verslag er bij. Voor de volgende sessie heel veel succes dan.

  Groetjes. Nico

 7. Peter(fishguppy) > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Peter de V , bedankt voor je aanvulling, zeker eens voor herhaling vatbaar en ik hoop dat je gezondheid het toelaat om weer meer te gaan vissen en hopelijk mogen wij dat weer lezen hier.

  Grtjes Peter

 8. Jack Jozen > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter van Fishguppy.
  Zo dan ben je het toch weer een keer wezen proberen het begon al goed de Mobiel vergeten zo zie je het komt met de jaren he en het hengelen tja het is dit jaar wel echt een raar jaar met de vangsten maar zo zie je het is en blijft vissen zo ook met de tong er word altijd gezegd die moet je vangen met zagertjes en wij Henry en ik hadden alleen pieren tussen de boterham en vangen ook tong. Maar hopelijk kunnen we binnenkort op de wijting en natuurlijk lekkere dikke botten om te smullen op naar de volgede sessie .

  Heel veul groetjes Jack.

 9. Eldert > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Ha Peter
  Toch lekker gevist ondanks de wat mindere vangst . Altijd leuk hè om een bekende tegen te komen en dan samen te vissen. Dingen vergeten, sja wat doe je er aan . Alvast succes de volgende ronde .
  Groet Eldert

 10. Stefan > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter, heerlijk om gewoon spontaan te gaan vissen wanneer je ineens zin krijgt, dat hoop ik ook in de verre toekomst te mogen beleven! Ben bang dat ik erg vaak zin heb…. De vangsten vielen dan iets tegen op een stek waarvan ik vaak twijfel om daar ook eens te gaan staan. Toch weer wat visjes op de kant en natuurlijk supergaaf om dan Peter de Vries te treffen, Pdv, fijn dat het weer beter gaat, zet de lijn door zou ik zeggen, respect ook voor de afstand die je er voor over hebt!
  Mannen alvast suc6 de volgende keer.
  Groeten, Stefan

 11. hugo > oktober 14, 2022

  Antwoord

  Hey Peter,

  Toch weer wat tong boven getakeld, niet het gewenste resultaat maar de dag van vandaag moet men snel tevreden zijn. Leuk dat je een gekend gezicht tegenkomt. Toch beter dan de vorige keer met al dat vast zitten. Succes bij je volgende Ronde.

  Grts Hugo

 12. Peter(fishguppy) > oktober 15, 2022

  Antwoord

  Beste visvrienden, allemaal weer bedankt voor de fantastisch mooie reacties! Ik sta volledig achter Henry zijn bedank woordje op zijn verslag, het geeft vleugels om snel weer te gaan vissen en schrijven!
  Grtjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *