Home Gastvissers Maup gaat vissen

Maup gaat vissen

Advertenties


Hoi Peter,

Terwijl jij lekker in Denemarken zat is er hier ook nog gevist, Ikzelf heb tweemaal op Terheijde gevist,een keer aan het Beerkanaal met Henk en afgelopen maandag nog een keer met de dobber.Op het strand was het leuk vissen op schar en wijting.

Maup gaat vissen Maup gaat vissen Maup gaat vissen

Maar aan het Beerkanaal was het stukken minder, wel heel veel beten, maar van kleine vis(piepkleine wijtinkjes).Afgelopen maandag wilde ik ook nog even gaan vissen maar zoals altijd had ik geen aas op voorraad. Besloten om op de waterweg wat steurgarnalen en krabben te vangen om hiermee met de dobber te gaan vissen op zeebaars.Aangekomen bij de pont naar Maassluis heel veel wind wat het zoeken naar aas onmogelijk maakte.Ik zou trouwens niet weten waar ik ze hier zou kunnen vinden.Zin om naar de grevelingen te rijden had ik niet dus aan het Callandkanaal wat krabben en garnalen gevangen.Met een stuk of twintig garnalen begonnen met dobberen en direkt een mooi baarsje.

Maup gaat vissen

Zo dat begint boven verwachting zeker omdat ik even later op precies dezelfde plaats de dobber weer onder zie gaan,weer een baars.

Maup gaat vissen

Hierna vang ik anderhalf uur niks,dan een steenbolkje en op het punt dat ik besluit weg te gaan wederom twee.

Maup gaat vissen

De magen van de baarzen zaten propvol met krab. Compleet onderkoeld en verwaaid, voldaan huiswaarts gekeerd.

Thuis nog even 2 baarzen klaargemaakt in de oven en ze waren erg smaakvol!

Maup gaat vissen

Maup gaat vissen

En Lekker dat ze waren!

Groetjes Maup.

P.S. Als iemand mij kan vertellen hoe en waar ik in de buurt van Rozenburg/landtong makkelijk steurtjes kan vangen, met het kruisnet en hoepelnet was het helemaal niks ik heb ze met een klein netje uit wat poeltjes staan vissen.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 11, 2010

  Antwoord

  Nou Mauro, van harte gefeliciteerd met je schitterende vangst en wat zien ze er lekker smakelijk uit!!
  Ik geloof dat je in het Calland kanaal het gehele jaar door Baars kan vangen.
  Ikzelf heb er bij mijn allereerste keer in het Callandkanaal ook eens 3 in januari gevangen, samen met mijn neef Yuri, daarna heb ik er eigenlijk nooit meer gevist.

  Groetjes peter

 2. Maup > november 11, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Heb je gezien dat de schar een stukje van een soortgenoot gegrepen had,net als destijds op de boot had ik een kleinere schar gefileerd en hier reepjes van geknipt en op een van de drie haken gedaan. Als je hier schar op vangt zijn het bijna altijd grote.Als je dit aas via de huid op je haak zet is het onmogelijk om eraf te gooien.Ben gisteren ook nog even aan het dobberen geweest maar heb slechts 1 minibaarsje, voor het eerst gevangen met een (zachte) krab.Jammer ik had er nog wel meer klaar willen maken met witte wijn,olijfolie,knoflook, ui,peper/zout en snoeptomaatjes.

  Groeten Maup.

 3. willem(gaatvissen) > november 11, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup,

  Mooie vangst. Eigenlijk kun je ook wel een web-log beginnnen. Maup gaat vissen, met gelijk een kookrubriek erbij 😉

  Vis greetz,

  Willem

 4. Arno Koman > november 12, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup,

  Vroeger ving ik ze altijd nét in de haven van Maassluis met een kruisnetje en wat visafval
  Veel en dikke steurkrab ,ws vinden ze het een beetje uit de stroom wat prettiger vertoeven
  Dus ik zie geen reden waarom ze nu niet zouden zitten

  Vis greetz

  Arno Koman

 5. maup > november 12, 2010

  Antwoord

  Arno,

  Bedankt voor je tip maar ik heb gehoord dat ze daar niet meer zoveel voorkomen de laatste jaren,op het Callandkanaal heb ik het geprobeerd hiermee maar ik ving er niet een.Maar je kan best gelijk hebben dat ze niet van stroom houden want aan de steiger stroomde het wel.In de poeltjes onder het talud vond ik er wel wat.

  Bedankt voor je tip ouwe haaienvanger, Maup.

 6. Hans > november 14, 2010

  Antwoord

  Lekker gevist Maup.

  Gr,
  Hans

 7. Leo > november 14, 2010

  Antwoord

  Ha Maup,

  De laatste tijd staan er erg veel Aziaten in de Grevelingen te “hengelen” bij de doorlaat aan de kant waar je richting st. Phillipsland gaat. ( Zeg maar ter hoogte van restaurant Grevelingen) En….die vangen daar heeeeel veel garnalen ( tassen vol, zal wel voor ’t restaurant zijn ) met een kruisnetje!

  ( nu weten we ook dat het gezegde : wat de boer niet kent niet vreet niet opgaat !)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *