Home Gastvissers Nico, De kleinebootvisser in de voorDelta

Nico, De kleinebootvisser in de voorDelta

Advertenties


Hey allemaal

Vandaag voor de eerste keer dit jaar de Voordelta ingetrokken. De vangsten trokken de laatste weken stevig aan. Dus samen met Tony rond 7 uur door de Roompotsluis en we vertrokken naar onze stek. Eerst hadden we we een start rond 9 uur gepland, maar na het bekijken van het getijdenboekje, besloten we om vroeger te vertrekken. Hierdoor zouden we nog een groot deel van de vloed meepikken. Donderdag pieren gaan steken en dit aangevuld met enkele pakjes diepvriestappen was dit het grootste deel van ons aas. Verder hadden we slippers, mesheften, strandgapers en kokkels bij. We ankerden en er liep een mooi stroompje. Al snel kregen we beet en de eerste vis die we vingen was een plaat van een bot, man wat hebben die toch een kracht zeg.

Nico, De kleinebootvisser in de voorDelta

Echt een leuke vis om te vangen. Verder kwamen er scharren en een enkele schol uit, al vielen de scharren soms heel klein uit. Omdat het doodtij was viel de stroming op onze stek er snel uit. Daarom verkasten we nog iets dichter tegen de geul aan, hier liep dan nog wel stroming en vingen we dan ook terug vis. Tijdens de kentering zijn we gewoon blijven verder vangen. De kleinere scharren pleegden echter een aanslag op ons aas en dus ging ik op zoek naar een alternatief. Ik koos om nog even een ondieper stekje op te zoeken. Hier vingen we nog mooiere botten en mooiere schollen dan op de eerste stek.

Nico, De kleinebootvisser in de voorDelta

Rond de klok van vier was al ons aas op en zijn we terug naar de haven gevaren. Best vangende onderlijn waren gele bezem afhouders en de haken voorzien van kralen, kon zeker geen kwaad.

Mvg Nico

Dekleinebootvisser

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 11, 2013

  Antwoord

  Hoi Nico, denk niet dat er veel verschil in onderlijnen zit, wat vangst betreft, maar een ieder heeft zijn voorkeur, gebruik zelf nooit meer plastic afhouders, maar vis met de boot altijd met verzwaarde kleurloze metalen afhouders, maar ben ook verknocht aan kralen, het is maar dat je er zelf in gelooft, dan heb je er zelf vertrouwen in ook!

  Groetjes peter

 2. Nico > mei 11, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter

  Tijdens het wedstrijden merk ik toch steevast een bepaalde voorkeur tijdens bepaalde stages van het getij. Een lijn erin trekken is echter niet gemakkelijk. Het blijft vissen en je moet elke dag weer op zoek naar de beste aasaanbieding van het moment. Die verzwaarde lijnen zijn overigens ook heel goed, gebruik ze ook heel veel.
  Ps.: Op de foto’s ga ik letten hoor, het is trouwens toch goed gelukt, het belangrijkste staat er op he.
  Deze week eens een eertse keer op de geep of de zeebaars gaan se, je hoort er nog van, als het weer het toelaat natuurlijk.
  Grtz
  Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *