Home Gastvissers Paul, vissen aan Pernis

Paul, vissen aan Pernis

Advertenties

Hallo Peter,

Ik heb ooit een belofte gedaan een vangstbericht in te sturen en nu in de vakantie is het dan eindelijk gelukt.

Zondag 16 juli een korte sessie gepland in de avond bij Pernis. Ik had nog zagers in de koelkast liggen maar die waren wel erg rijp en vertoonde geen teken van leven meer, dus in de ochtend op de fiets door de tunnel zagers halen bij Eagle (een zegen dat Rinus op zondag ochtend altijd open is voor de vissers van Rotterdam en omstreken). Begin van de avond spullen ingeladen en even omrijden (dichte Maastunnel) om vervolgens bij Pernis aan te komen, tot mijn verbazing staat er niemand te vissen. Een mooi plekje langs de kant uitgezocht en op het gemak de spullen gereed gemaakt. Omdat je hier nogal eens vast kan komende te zitten, er voor gekozen om onderlijnen te maken van oude afhouders en oud ankerlood meegepakt. Vastzitten is nooit leuk maar op deze wijze kan het nog meevallen voor wat betreft de buidel. De eerste hengel bij wijze van experiment be-aast met de dode verlopen zagers en de tweede hengel met verse zagers. Bij de hengels stonden rond half negen netjes in de steunen met een net niet gespannen lijn zodat alles mooi op de bodem zou liggen.

Paul, vissen aan Pernis

Verder streek nog een visser neer en die kwam gelijk aangelopen om te vragen om een zager, ik heb de beste man een zager gegeven. Waarop zijn tweede vraag was of ik ook gelijk nog wat lood en onderlijnen bij kon geven… Nu ik niet te beroerd om iemand te helpen maar vond dit toch wat te ver gaan. Toen de rust weer was weder gekeerd kwam de eerst mooie tik op de top met de hengel oude zagers, de eerste maatse tong was een feit!

Paul, vissen aan Pernis

niet veel later ook leven op de hengel met verse zagers, een tongetje van 19cm die gelijk weer retour mocht.

Paul, vissen aan Pernis

Rond de schemering herhaalde dit ritueel zich weer, maats op de dode zagers en ondermaats op de verse.

Paul, vissen aan Pernis

De beet liet even op zich wachten maar genoeg afleiding in de vorm van de natuur van het havengebied, zwermen met kwetterende halsbandparkieten, sterntjes die aan het duiken waren en allerhande honden met vriendelijke eigenaren. Met de schermer kwam ook de regen maar met een goede plu was het prima te doen.

Paul, vissen aan Pernis

De beten kwamen weer een beetje opgang, de eerste liet zich gelden met een ferm beet en het kenmerkend “vliegeren” van een mooi tong aan de lijn, een mooie dikke dertiger. Daarna mocht ik nog een maatse en ondermaatse tong vangen en rond half 12 de spullen netjes opgeruimd en weer terug naar huis gereden. Een heerlijk avondje met niet veel aanbeten, maar wel alles kunnen verzilveren, geen andere soorten vis gevangen, krabben lieten zich ook niet zien kijkend naar de maagdelijke sneutjes, helaas wel twee keer vast gezeten en alles kwijt geraakt maar dat wisten we op voorhand. Vreemd dat er verder geen enkele andere visser te zien was. Eind stand vier maatse tongen en nieuwe wetenschap; oude zagers niet te snel weg gooien, vermoedelijk doet de geur van dode zagers veel onder water (en boven water).

Paul, vissen aan Pernis

Pernis blijft een goede plek voor de afwisseling, makkelijk toegankelijk, genoeg bankjes en vuilnisbakken tot de beschikking voor de o.a. vissers.

Zo belofte ingelost 😉

Groet Paul

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Jack > juli 17, 2017

  Antwoord

  Hoi Paul een mooi verslag van een mooi vis avondje en mooi dat je de belofte nakomt .Je hebt er mooie foto,s bij gezet al bij al een prachtige avond dat nemen ze je niet meer af gr.Jack

 2. Henry > juli 17, 2017

  Antwoord

  Hey Paul,
  Een leuk verslag met bijgaande foto’s van je visavond in Pernis. In enkele uurtjes 4 mooie maatse tongen en geen last van de krabben is gewoon heerlijk visen toch….

  Groetjes, Henry

 3. Paul > juli 17, 2017

  Antwoord

  Hallo Jack en Henry,
  Was zeker een geslaagde avond en mogen niet klagen over de vangsten. Voor de gene die hier willen vissen is snel binnen draaien van groot belang om niet vast te lopen.

  Groet

  Paul

 4. Peter(Fishguppy) > juli 17, 2017

  Antwoord

  Hey Paul, nu ben ik nog steeds aan het nadenken, over welke belofte je het hebt en het is me eerlijk gezegd nog niet te binnen geschoten, maar een ieder is vrij om verslagen in te sturen of niet, geen verplichtingen!
  Maar ben er toch blij mee, zoals met een ieder verslag, groot of klein, veel vis of geen vis. Persoonlijk ben ik niet zo voor het verspelen van materiaal en vermijd zulke plekken bijna altijd, maar zoals je zegt, het blijft mooi om daar te vissen, leuke omgeving en plaats genoeg en je hebt groot gelijk dat je hier met oud materiaal vist, om het niet te duur te maken.
  iig bedankt voor het leuke bericht!
  Groetjes Peter

 5. Alain Tulleneers > juli 18, 2017

  Antwoord

  hallo Paul
  Mooie visserij gehad,en een leuk visje voor de culinaire toer. Groetjes Alain

 6. Nico > juli 18, 2017

  Antwoord

  Hoi Paul. Mooie foto’s genomen van je vis sessie en daarvan een leuk verslag er ook van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondetemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *