Home Gastvissers Luc Brettar, met zijn eersten

Luc Brettar, met zijn eersten

Advertenties


Dag Peter,

Vrijdag 3 mei samen met mijn vader vanuit Colijns eens naar de voordelta gevaren ter hoogte van domburg. Ik was het eigenlijk wat moe om op de Oosterschelde ontiegelijk veel ondermaatse schar te vangen. Spijtig genoeg was ik mijn fotoapparaat vergeten maar achteraf bekeken loonde het zelfs niet de moeite om foto’s te nemen. Vangsten schar, schar en nog eens schar. Meestal doubletten afwisselend met tripletten maar van de ruim 50 stuks waren er amper 6 bij boven de 24cm. Toen de wind dan nog wat kwam opzetten ervoor gekozen om terug binnen te varen en binnen de kering eens te proberen op de geep maar zonder resultaat. Zondag 5 mei, ik had nog ruim 3 ons zagers over die ik vrijdag bij Bass hengelsport ophaalde , nog maar eens een poging gewaagd om op de Oosterschelde een geep te vangen. ’s morgens was het windstil met een aangenaam temperatuurtje, zeewatertemperatuur rond de 10 graden en opkomen water. Na 2 tot 2 1/2 uur gooien en slijpen , geprobeerd met een stukjes geep en zagertjes, zag ik plots mijn dobber wegglijden en een geep uit het water zag schieten. Na een korte maar leuke dril lag een 58 cm lange geep in de boot . Dat was lang geleden en eindelijk zijn ze er.

Luc Brettar, met zijn eersten

Luc Brettar, met zijn eersten

Een 2├ę bodemlijn leverde alweer met de regelmaat ondermaatse schar en schol op. Soms een doublet met krab die absoluut niet wou lossen of met bot.

Luc Brettar, met zijn eersten Luc Brettar, met zijn eersten

Ondermaatse schar komt niet meer op de foto maar voor een zeedonderpad van 27 cm doe ik nog eens de moeite. Toch akelig zo’n beest.

Luc Brettar, met zijn eersten Luc Brettar, met zijn eersten

Na het keren van het tij, net toen ik dacht op te ruimen, kon ik geep nummer 2 onthaken. Allebei gevangen met een zagertje aan een flodderlijn onder een geepdobber.Ja ,een mens denkt dan geen 2 zonder 3 ,maar na nog uurtje gaf ik er uiteindelijk toch de brui aan.

Luc Brettar, met zijn eersten

Luc Brettar, met zijn eersten

Leuke dag toch gehad, weinig vis voor de pan ,maar toch alweer voldaan voor het tegemoet gaan van een nieuwe korte werkweek. Hopelijk geraken we volgend weekend weer van wal.

Groeten, Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > mei 12, 2013

    Antwoord

    Hoi Luc,
    van harte, mij is het in Denemarken niet gelukt, al zou hij er massaal zitten volgens Leonard Muis, maar volgens de locals waren ze er nog niet, het water was daar een stuk kouder!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *