Home Gastvissers Hugo, nachtje vissen Waterweg

Hugo, nachtje vissen Waterweg

Advertenties

Hallo Peter,

Na een maand vakantie beslist om nog eens een nachtje aan de waterweg te gaan vertoeven. Had mijn aas besteld per mail bij Frank van  Lobbezoo-Zeeaas, 750gr steekzagers die ik maandag mocht gaan ophalen in Ossendrecht. Het was een mix van groot en klein maar van prima kwaliteit. Had nog 250gr zagers van een vriend gekregen dus met 1kg zagers naar het front. Dinsdagnacht moest het dan gebeuren om 23.30 aangekomen op de stek waar een 3 tal vissers aanwezig waren maar het beoogde plaatsje was nog vrij, in alle rust alles klaar gemaakt hoog om 2uur. Om 12.30 liggen de lijnen in het koude sop want het is verdomd koud voor de tijd van het jaar gevoelstemperatuur 4gr hoor ik net op radio. Rond 1 uur komt de beet er goed in maar het zijn een paar kleine wijtingen en steenbolkjes , maar dan botten en nog eens botten met tussenin een bijvangst van paling en zeebaars maar geen tong te bespeuren!

Hugo, nachtje vissen Waterweg

Aangezien ik liever met kweekzagers vis begin ik mij toch vragen te stellen….maar rond 2.30 vang ik dan toch mijn eerste tong wel eentje van maar 15cm maar wel een scheefsmoeltje een mens wordt er blij van na al die botten!! Dan vang ik een duo tong aan de maat

Hugo, nachtje vissen Waterweg

Dan gaat het snel tussen 3 en 5 uur vang ik nog 13 tongen waar er een 6 tal goed de 30 cm van halen, de bot laat af en toe ook nog van zich horen maar het is in mindere mate.

Hugo, nachtje vissen Waterweg

Hugo, nachtje vissen Waterweg

Hugo, nachtje vissen Waterweg

Hugo, nachtje vissen Waterweg

Hugo, nachtje vissen Waterweg

Dan gebeurt waar ik al bang voor was om 5.30 begint mijn schouder weer enorm pijn te doen en moet ik mijn sessie staken omdat ik met moeite nog mijn lijnen kon binnen draaien. Het was voorzien om tot 9 uur door te vissen dus is dit een afknapper, maar met 16 tongen waarvan 13 aan de maat en zeker een 25 tal botten….waarvan ik er een 7 tal meeneem voor mijn overbuur, 2 palingen en een zeebaars zwemmen weer ben ik best tevreden. De rest van het aas ben ik gaan geven aan een collega visser die nog aanwezig was en aan het vissen was met leeglopers resultaat 2 tongen. Nu maar de diagnose afwachten van die schouder, het zou wel eens voor een lange tijd niet vissen kunnen zijn. Aan iedereen rammelende toppen en vang ze, maar vooral hou het gezond!!

Groetjes Hugo

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 17, 2020

  Antwoord

  Beste schrijvers, even dit! Ik ben tijdelijk of voor langere tijd, van facebook weg, dus dit wil zeggen, dat de vieuws wat minder zullen zijn, maar diegene die hier wel kijken, volgen ons voor echt!

  Hallo Hugo, ten eerste was ik heel blij dat ik u weer terug zag, maar dan lees ik van uw schouder, man man, wat een domper weer! Maar wel weer lekker gevist en goed gevangen en momenteel is het gewoon zo, de tong zit er nog volop, maar komt meestal pas na de bot en dan nog is het met bot en als die mannen uit ost brabant nou eens een keer meer gingen met hun pieren, dan vingen wij er wat minder, haha.

  Nou Hugo, heel veel beterschap en sterkte ermee en hopelijk valt het allemaal mee en zien we jou snel terug!

  Groetjes Peter

 2. Nico > oktober 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo. Knap vervelend voor je dat je moest stoppen in verband met je schouder. Toch nog vis naar boven gehaald 16 mooie Tongen en Botten. En daarvan mooie foto’s gemaakt en met ook een leuk verslagje er bij maakt het helemaal compleet. En Hugo in ieder geval van Harte Beterschap toegewenst en sterkte. En dat je weer heel snel mag herstellen aan die kant.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Eldert > oktober 17, 2020

  Antwoord

  Ha Hugo
  Wat een geweldige nacht heb jij gehad wat betreft de vangsten dan. Super. Zoveel vis vangen is haast geen hobby meer maar gewoon keihard werken.
  En dat he schouder daar onder is bezweken is wel heel errugh zuur. Hopen dat het snel weer beter wordt. Heel veel sterkte er mee. En doe voorzichtig he.
  Groet Eldert

 4. ies > oktober 17, 2020

  Antwoord

  Hallo Hugo,
  Weer een top verslag man, een hoop beet en een hoop vis.Weliswaar niet allemaal tong, maar toch hard werken aan de diverse soorten en echt, bot gefileerd in een marinade, kan ook echt smullen zijn.Spijtig dat je schouder ging op spelen, ik ken het gevoel en het is drama, was 1 van de redenen dat ik naar 2 haken gegaan ben met het vissen en zelfs dat bezorgt me al meermaals last, maar dan hou je het toch langer vol.Beterschap met de schouder, als de pijn niet te harden is raad ik je de Brufen 800 aan is langzame afgifte en werkt de hele dag. niet goed voor de maag maar prima tegen ontstekings pijnen. Ik hoop voor je dat je snel opknapt zodat je de vriezer nog voor de winter vol krijgt
  Groetjes en beterschap
  ies

 5. jack jozen > oktober 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo.

  Wat een geweldige nacht Hugo dat zijn nachten die je normaal op film ziet Ha. Maar het was weer een super vangst daar droom ik van maar ja die tijd lig ik achter de gebreide broek,zonde dat je de botten hebt mee genomen weer minder super vangst voor ons. De foto,s zijn ook goed gelukt alleen toch wel jammer dat mankement aan je schouder ik hoop voor je dat het allemaal mee gaat vallen en dat je weer vlug hersteld .Heel veul groetjes Jack.

 6. Gino > oktober 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Hugo,

  Mooi verslag met de nodige foto’s erbij.
  Leuke nacht met veel vis ook belangrijk natuurlijk spijtig dat je de strijd moest staken met een pijnlijke schouder. Ik hoop voor je dat het mee valt alvast beterschap.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 7. Henry > oktober 17, 2020

  Antwoord

  Beste Hugo,

  Als ge in 2 uurkes tijd 13 tongen kunt haken is de scheefsmoel toch nog duidelijk aanwezig geweest! Tussendoor nog wat botten,wijting, steenbolk, paling en zeebaars vangen, man, man, dan kunde toch echt wel spreken over ’n supernachtje, iets waar menig visser graag over droomt. Hopelijk kom je binnen afzienbare tijd van je schouderpijn af, ook ik zit hiermee al vanaf april te kampen na een grandioos mislukt hardloop wedstrijdje met m’n kleinzoon!!!
  Smakelijk eten en…..beterschap.

  Groetjes, Henry

 8. hugo > oktober 18, 2020

  Antwoord

  Bedank iedereen voor de fijne reactie op mijn verslag. Met de schouder valt het mee het is een ontsteking door gevolg van mijn vorige blessure. Ies bedankt voor de goede raad om Ibuprofen te nemen de dokter heeft mij dit ook voorgeschreven. De pijn is reeds verdwenen dus het visvirus begint weer te kriebelen al zegt mijn vrouw dat ik zot ben…..ha ha.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *