Home Strand en kantvisserij 1ste tongsessie Waterweg

1ste tongsessie Waterweg

Advertenties

 

Vandaag voor het eerst dit jaar eens serieus gaan kijken, of de tong al diep de waterweg in is gezwommen. Om 06.15u ben ik ter plaatse en zoek een plaatsje waar ik vanuit de auto kan vissen, ivm problemen met mijn voeten, waar ik nu sinds woensdag goede medicatie voor heb, dus de pijn is eindelijk weg. Ik ben van plan om een erg korte sessie te doen, om ze niet teveel te belasten, daarom heb ik met niemand afgesproken, gewoon ff alleen, gewoon kijken of ze er al zijn. Het beste getij op deze plaats is rond hoogwater en dan de eerste 2 uur afgaand en dan ook weer de laatste 2 uur van het afgaande getij, misschien wel het allerbeste, maar die ga ik niet meemaken.  Om half 7 sta ik te vissen, de ene redelijk ver en de andere zo ver ik kan, met een onderlijn met plastic fluoriserende afhouders en een met dunnen metalen, haakje 4 en zonder kralen, dat vind ik persoonlijk niets met de harde stroming die ik verwacht. Gisteren een paar ons zagers en pieren uit het water gehaald en goed gedroogd.

1ste tongsessie Waterweg

Altijd gemakkelijk als je ze lang kan bewaren, deze zijn inmiddels ruim 2 weken oud. Ik zie al snel beet op de ene, zou het een tong zijn, nee ik mis de kracht en het typerende getik op je top, het is een botje.

1ste tongsessie Waterweg

De andere heeft niks en als ik hem heb terug geworpen, krijgt de eerste, mijn shimano set van Hengelsportvanderpoel een grote klap en direct een slappe lijn en hij gaat verdomd zwaar en een paar keer krijg ik een bijna vastloper en ik ben reuze blij, dat ik een lap van een tong zie boven komen, maar er zit nog iets onder, een grote bot, vandaar zo zwaar!

1ste tongsessie Waterweg

1ste tongsessie Waterweg

Wat een begin van het jaar, met 36 cm, zou dit het jaar gaan worden van de grote tongen? Dit was allemaal zo rond hoogwater en als de kentering inzet, gaat het even fel stromen en ik heb constant beet en al snel vang ik de 2e tong.

1ste tongsessie Waterweg

1ste tongsessie Waterweg

Ook een mooie dikke maatse van 28 cm. Mijn dag kan niet meer kapot, ik weet eigenlijk al genoeg. Het zonnetje komt er heerlijk door, alleen staat er een felle Noordenwind, waardoor het toch fris blijft. De botjes en botten doen het goed, maar die lusten onze katten niet, dus ze zwemmen weer, ook de maatse.

1ste tongsessie Waterweg

1ste tongsessie Waterweg

Inmiddels is het al 8 uur en ik zie een hele mooie aanbeet, waarbij ik in eerste instantie aan gul denk, maar tijdens het draaien voel ik het al, paling.

1ste tongsessie Waterweg

Paling in doublet met een redelijke bot. Als  ik dan een bakje koffie heb gedronken, zie ik weer een bekende beet en tong nr.3 komt binnen, ook 28 cm.

1ste tongsessie Waterweg

Ik besluit voor het laatst aan te azen en werp ze nog een maal in. Ik vang nog 2 doubletjes kleine botjes en ruim op, met 3 mooie tongen als resultaat.

1ste tongsessie Waterweg

Als ik het getij had af gevist, weet ik zeker, dat dit aantal minimaal zou verdubbelen, maar ik wil me poot niet overbelasten.

Het beste getij komt na het midden van het afgaand getij, altijd is dit zo geweest. Eigenlijk raar dat op dit gedeelte van de Waterweg, de tong haast niet aast met opkomende getij, maar het is nu eenmaal niet anders!

Maandag naar het ziekenhuis en dinsdag weer werken, heb er weer zin in! Mijn poot is pijn vrij gebleven, dus een goede test!

Groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. zeehondentemmer > mei 3, 2014

  Antwoord

  Hallo Peter. Zo te zien ben je het vissen nog niet verleerd.Ook weer mooie foto”s van je gemaakt en met vis er op.Jammer dat je het kort moest houden in verband met je Voet.Maar
  daar alvast beterschap er mee zodat je wat langer de volgende keer.Aan de waterkant kan blijven staan.

  Groetjes Nico.

 2. Luc > mei 3, 2014

  Antwoord

  Hello Peter.

  Mooi gedaan weer. Geeft een mens weer moed hé. Is haakje 4 niet wat groot voor tong ?
  Groeten.
  Luc

 3. de strandjutter > mei 3, 2014

  Antwoord

  Hallo peter dit ziet er beter uit en met voet ook zo te zien veel rust en trainen.
  maar de vissen waren ook zo te zien heel mooi in de emmer en ook aan de lijn daar had ik ook veel gevist en veel gevangen van klein tot groot oke succes en beterschap
  afzender Jan.

 4. Peter(Fishguppy) > mei 3, 2014

  Antwoord

  Nico en Jan, bedankt voor jullie altijd spontane leuke reactie.
  Luc, het verleden in de Waterweg, was vele ondermaatse tongetjes, tot soms wel vanaf 14 a 15 cm, dit wil ik vermijden, dus uit een ander vaatje gaan tappen, sinds nu!

  Groetjes Peter

 5. leon > mei 3, 2014

  Antwoord

  Hee Peter,

  Kijk dat is beter werk…goed gedaan zeker vroeg al voor de tong !

  Grt Leon

 6. Arno Koman > mei 3, 2014

  Antwoord

  Goede start!..net als ik 2 weken geleden begonnen met 3 stuks..
  Vandaag een middagje aan het knopen geweest, en haakje 4 is echt niet te groot voor de tong vindt ik, afhankelijk van het merk natuurlijk.
  Morgenvroeg sta ik dichtbij huis, even zien of het wat brengt, verslag volgt!

  Visgroet, Arno

 7. Peter(Fishguppy) > mei 3, 2014

  Antwoord

  Hoi Arno,
  af en toe moet je eens knopen ook, doe ik ook regelmatig!
  Zie al uit naar je verslag!

  Groetjes Peter

 8. Alain Tulleneers > mei 4, 2014

  Antwoord

  Dag Peter.
  Goed idee om op fb te plaatsen,kijk ik frequenter naar je prachtige vangstberichten. De tong is duidelijk gearriveerd. Ik wens je een knallend tongseizoen, maar vooral beterschap met je voet. Groetjes Alain

 9. Werner > mei 4, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Jou begin is al gemaakt.

  Hoop dat het een begin is en het een mooi tongjaar wordt!

  Groetjes Werner.

 10. Johan het (loze) vissertje > mei 4, 2014

  Antwoord

  Ik krijg nu al zin om te gaan. Dit jaar hebben we gelukkig het weer mee, en ik hoop dat het zo blijft. Schitterende vangst en beterschap met je voet.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 11. alex > mei 7, 2014

  Antwoord

  Mooie visspot waar je stond daar kan je rond deze tijd ook nog wel eens een mooie gul vangen ook..
  Mooie foto’s sterkte met je been

 12. ludo Peeters > mei 12, 2014

  Antwoord

  wij zijn beginnende vissers en horen veel over tongvissen in de Nieuwe waterweg. Kun je ons een paar tips geven omtrent stekinfo??

 13. Tony > mei 11, 2016

  Antwoord

  Top verslag en mooie foto s , hoop er ook zo neer te plaatsen op jullie forum , doe zo verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *