Home Bootvis verslagen Oosterschelde

Oosterschelde

Advertenties


Vandaag verveel ik me rot, iedereen is werken, dus ik ben alleen thuis, omdat ik een weekje vrij heb.Om 12.30u laagwater, dus om 10.00u denk ik bij mezelf, ik kan nog net naar buiten als ik opschiet, ik heb nog aas genoeg, dus ik ben weg en om goed 11 uur lig ik op de plaats, waar de laatste tijd vis wordt gevangen, ik vis met 2 hengels op de grond, een paternoster en een helikopter en voor de verandering ga ik ook eens een hengeltje proberen op de geep, met als aas, een reepje geep, net in Stavenisse aangeschaft in de hengelsportzaak.Het zal beginners geluk zijn, ik heb gelijk een mooie geep.

Oosterschelde

De eerste keer dat ik geep dit jaar

Aan de andere hengels is het totaal niets met afgaand water, ook geen geep meer trouwens en op het moment van laagwater, gaat de boot lekker zonder stroming op de noordwesten wind liggen en heb ik gelijk aan beide hengels mooie tikken, de eerste brengt een triplet, met 2 voor de pan en eentje om te groeien.

Oosterschelde

De andere brengt een mooie dikke schar. Dan heb ik constant klapperende toppen met het komen van het water, wat Peet van de Sterren al tegen mij zei, met opkomend water moet je op deze stek vissen en niet met afgaand getij.De meeste die ik vang zijn te klein, maar ik weet er toch 6 te vangen om mee te nemen, genoeg voor een maaltje voor ons thuis en ik verspeel ook nog een geep.Om een uur of half 2 als het water een uur aan het komen is, ruim ik weer op, want mijn vrouw is inmiddels ook weer thuis en zij weet niet dat ik vissen ben, dus ik bel dat ik eraan kom.Maar dan valt mijn oog op iets wat me blij maakt.

Oosterschelde

Oosterschelde

Dit kan maar 3 dingen beteken, zeebaars, makreel of geep onder de bliek, meestal is het makreel, dus ik als een speer er naar toe en de laatste meters zachtjes en werpen maar, gelijk beet en volle bak, 4 stuks makreel.

Oosterschelde

Volle bak makreel

Ik heb er gelijk genoeg, dus ik stop ermee, terwijl de school makreel van de brug af zwemt, gevolgd door de kleine Sterns.

Oosterschelde

Ik volg de makreel niet, maar maak de vis terwijl ik op de stroming drift even schoon, ben ik daar ook mooi vanaf.Een leuk resultaat voor een paar uurtjes vissen.

Oosterschelde

Het was weer leuk vissen vandaag, even een paar uurtjes er tussen uit, lekker ontspannen.Ik heb begin deze week mijn laatste tongen van vorig jaar opgegeten, dus nu hebben we alleen de 2 van Romy nog in de vriezer, dus waarschijnlijk ga ik zeer binnenkort weer eens een maal tong uit de Waterweg halen, als alles volgens planning gaat!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Johan > juli 2, 2010

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Ik heb voor jou ( als wildliefhebber) zoals beloofd, nog wat wild zwijn liggen.
  Waar wil je t naar toe hebben.
  Ik hoor t wel, trouwens..fijn te lezen dat je
  weer de “ouwe”bent

  groeten

  Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *