Home Bootvis verslagen Rob Torsk, avondvisserij, met de Zeearend3

Rob Torsk, avondvisserij, met de Zeearend3

Advertenties

Avondvissen op haai en tong met de Zeearend III.

Vandaag met mijn vaste vismaat Frank naar Neeltje Jans gereden om op haai en tong te gaan vissen. Om 17.20 waren we bij de boot,ruim op tijd want de boot zou om 18.00 uitvaren.Alvast kennis gemaakt met de schipper,Andreas deze keer.

De eerste visplek was op amper 10 minuten varen,voor de Oosterscheldekering,ongeveer op de plek waar ik vorige maand 5 haaien had gevangen. Begonnen op 13 meter,maar het begon zeer moeizaam.Er werden door andere opstappers 2 haaitjes gevangen van 54 en 61 cm.Zelf ving ik hier een wijting die te klein was.Frank had op deze plek nog niks gevangen,zoals de meesten aan boord. Tegen 21.30 zijn we gaan verkassen om het dan maar op tong te proberen.We zijn op 3,8 meter gaan liggen en vrij snel kreeg ik voorzichtige tikjes op mijn hengel.Niet echt overtuigend dus even laten liggen.Na 10 minuten weer wat tikjes en begonnen met binnendraaien. Dat voelde raar aan,net of mijn ankerlood niet los wilde komen.Bleek er een pijlstaartrog aan te hangen. Ik superblij want die stond nog op mijn lijstje van vissen die ik nog wil vangen.Andreas heeft ‘m met het schepnet gepakt en aan boord getild.

Rob Torsk, avondvisserij, met de Zeearend3 Rob Torsk, avondvisserij, met de Zeearend3

Was even lastig om ‘m uit het net te krijgen want de gevaarlijke stekel op de staart zat vast in het net.Is toch gelukt en na het meten bleek deze 35 cm te zijn,gemeten van vleugel tot vleugel.Bij roggen gaat het niet om de lengte maar om de spanwijdte.De lengte inclusief staart was ongeveer 50 cm.

Rob Torsk, avondvisserij, met de Zeearend3 Rob Torsk, avondvisserij, met de Zeearend3

Hoe het kan weet ik niet,maar een paar uur eerder had ik het erover met onze Fishguppy (Peter) en die zei dat roggen vangen leuker is dan haaien vangen.Ik zei nog:misschien lukt het vandaag wel. Mijn allereerste pijlstaartrog ooit,dolgelukkig ben ik ermee. En glad,zo glad.Ze voelen nog gladder aan dan schollen.Niet te beschrijven hoe dat aanvoelde.Was ook prachtig om de rog weer de diepte in te zien zwemmen,net een vogel zo met die vleugels. Even later kreeg Frank een mooie aanbeet en we hoopten op een mooie tong,want die waren er nog maar weinig aan boord gekomen.Tot onze verbazing hing er niks aan,balen. Even later kreeg ik een fikse rammel op mijn hengel en dat resulteerde in een mooie gevlekte gladde haai van 81 cm.

Rob Torsk, avondvisserij, met de Zeearend3

Geen record voor mij want dat staat op 97 cm.Er werden hier door andere opstappers 2 of 3 slibtongetjes gevangen,nog niet best dus. Nog 1x verkast,iets dichter onder de kant op 10 meter ging het anker weer overboord. Hier stroomde het behoorlijk en er werd niks meer gevangen.Om 00.30 het anker opgehaald en terug naar de haven. We werden deze avond culinair verwend door één van de opstappers die steevast elke vistrip iets lekkers meeneemt voor de hele boot.Een prachtige schotel en een verrukkelijk stuk gebak.

Rob Torsk, avondvisserij, met de Zeearend3 Rob Torsk, avondvisserij, met de Zeearend3

Ook als we niks hadden gevangen waren deze lekkernijen genoeg geweest om de dag te laten slagen. Om 01.00 lagen we weer aan de steiger en ik kijk met een zeer tevreden gevoel terug op deze avond.Zeer jammer dat Frank niks heeft gevangen,ik had het hem heel erg gegund.Maar de volgende keer is het misschien andersom. We hebben met z’n allen niet veel gevangen,maar wel veel verschillende soorten.Één wijting,paar steenbolkjes,handvol tongetjes,een scholletje,bot,4 of 5 haaitjes en dus de bonusvis voor mij.En dat met 10 man aan boord.Volgende keer hopelijk meer mooie tongen.

Groetjes aan allen,

Rob

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 20, 2020

  Antwoord

  Hallo Rob en Frank, heel jammer dat de tong niet thuis gaf, maar de compensatie was toch redelijk in de vorm van een pijlstaart rog en iedere visser die er weleens een heeft gevangen, heeft van de ongelooflijke kracht kunnen genieten, zolang hij zich aan de bodem kleeft en dan valt eigenlijk de dril meestal nog tegen, maar zijn ze wat groter, kan ik je zeggen, is het een heel gevecht. Nu worden ze best in grote getallen gevangen aan de noord, bij st Maartensdijk en vroeger toen de oesterdam pas klaar was, rond 84 meen ik, werden ze daar echt massaal gevangen vanaf de kant, ik mocht er zelf ook heel wat vangen.

  Nou Rob, een hele dikke proficiat en netjes gedaan!

  Het verslag is ook weer picobello.

  Groetjes Peter

 2. Nico > juli 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Rob en Frank. Jammer de vangsten wat zijn tegen gevallen maar toch een pijlstaart vangen. Is mij ook nog niet gelukt en een zeer leuk verslag met foto’s gemaakt TOP. En dat er toch een visser je allemaal heb verwend zie je ook niet elke dag een zeer mooi gebaar van Hem.

 3. ies > juli 20, 2020

  Antwoord

  Hey Rob en Frank,
  Jammer dat het tegen zat, met de Tong, maar met bonus vissen als Rog en Haai aan boord moet het toch een feest zijn.Het verslag ziet er top uit met mooie foto’s en is een mooie afsluiting van je vistrip.
  Groetjes Ies

 4. Henry > juli 20, 2020

  Antwoord

  Hallooo Rob en Frank,

  Dat bootvissen toch weer net efkes wa anders is dan kantvissen getuigt jullie verslag.Gaan voor de tong en ‘n pijlstaart rog en haai vangen!!!Ikzelf heb helaas nimmer een rog aan de haak gehad maar het lijkt me, evenals ‘n haai, best een kick geven als je zulke vangst naar de oppervlakte moet draaien, Chapeau !!! Jammer dat Frank dit maal geen vis kon verzilveren maar inderdaad…met al dat lekkers aan boord is het ook genieten op het water.Hopelijk kunnen jullie volgende keer wel ‘n lekker maaltje tong haken.

  Groetjes, Henry

 5. Eldert > juli 20, 2020

  Antwoord

  Ha Rob
  Jammer van de tong maar je kan ook niet alles willen he . Was in ieder geval een mooie avond . Beter als boven die mengkuip toch?
  Groet Eldert

 6. Gino > juli 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Rob,

  spijtig dat de tong niet mee wou werken .Toch nog wat haai gevangen en dan een pijlstaartrog altijd fijn om iets te vangen dat je zeker niet verwacht had !
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 7. hugo > juli 20, 2020

  Antwoord

  Hallo Rob,

  Spijtig van de tong maar een mooie haai en een pijlstaartrog maken wel veel goed zeker als dat nog op uw bucketlist stond.En als je dan nog eens zo verwend wordt door een collega visser dan kan de dag niet meer stuk.Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 8. jack jozen > juli 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Rob .

  Dat was wel een avondje anders zoals je had voorgesteld,jammer dat de tong niet thuis was maar ja met zo,n rog maakt toch weer een heleboel goed. Ja en haaien vangst is toch ook niet mijn ding heel vroeger zeker 35 jaar geleden heb ik er eens eentje gevangen van 96cm vanuit de kant aan de Oosterschelde dat kwam toen in het Brabants nieuwsblad dat was toen uniek nu normaal. Hopelijk vangen jullie de zaterdag wel de tong succes groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.