Home Bootvis verslagen Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

Advertenties

Beste lezers, vissers en schrijvers, gisteren 25-10, stond er weer vissen op het programma met eigen bootje, ditmaal met mijn goede vrind uit Veldhoven, Jack Jozen, tevens een trouwe schrijver, samen met Henry(mijnheer pastoor)van onze site. Had vorig jaar al een geweldige week gehad met Jack in Nyborg, dus ik had er reuze zin in. Maandag was het allemaal nog twijfelachtig, of het door zou kunnen gaan, ivm de mist voorspellingen, voor dinsdag. Iets voor 7u op dinsdag heb ik Sjakie al aan de telefoon, dat ze zo gaan rijden, omdat er totaal geen mist is, dus ik blij.

Tegen kwart voor 9 arriveren Sjakie en zijn vrouw Tonny, die vandaag bij ons Marian blijft, zodat de dames ook weer eens kunnen bijpraten en wij rijden richting neeltje jans, met prachtige leeglopers van Mario van SuperCatch en we rijden nog even om verse Ensis bij Seafarm en daarna zijn we al snel aan de steiger en als we gestart zijn, bel ik de sluiswachter om 20 na 10u en we krijgen te horen, dat er storing is en dat dit nog minimaal 40 minuten gaat duren, dus we kiezen voor de binnenkant Keerring, waar ik totaal nog geen kaas van gegeten heb, totaal niet bekend en met alleen de dieptemeter zoeken we een talud van 20m aflopend naar 14m en we ankeren op 17m en eigenlijk van begin af aan hebben we beet en het valt op, dat er eigenlijk geen kleine schar bijzit, allemaal stuk voor stuk redelijke schar, niet in tripletten, maar in doublet of enkeling.

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

De vis is vandaag niet kieskeurig en leeglopers of verse ensis maakt niet veel uit en we vangen op beide gewoon vis, maar het valt op, dat we veel aanbeten, niet verzilveren en er gaan er veel tijdens het indraaien of optillen af, dus de vis aast voorzichtig?

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

Jack maakt de vis gelijk schoon, na het vangen en dat kan hij, hij laat er geen schubke aan zitten!

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

We hadden na 11u nog eens gebeld naar de sluiswachter en het was nog niet in orde en pas na 12u zagen we de boten van buiten naar binnen komen, maar we vonden het beiden lekker om gewoon hier te blijven, zo rustig en toch op tijd een visje.

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

Om kwart over 3 zijn de leeglopers op en Sjakie heeft 24 mooie scharren om mee naar huis te nemen en we hebben vele ondermaatse wijtingen terug gezet.

Oosterschelde, vissen met Jack uit Veldhoven

Als we niet door de sluis hoeven, liggen we ook snel terug aan de steiger na een erg geslaagde dag!

Als we aan de steiger liggen, zien we om 15.40u de Big Marlin ook al terug komen uit uit de sluis, dat is vroeg. Vis genoeg of weinig vis? We wachten het niet af en rijden naar huis, waar we nog even napraten en dan rijden Sjakie en Tonny terug naar Veldhoven, moeten we volgend jaar zeker nog eens overdoen Sjakie!

Voor vrijdag staat er weer een sessie gepland, met Nico, onze Zeehondetemmer, ik heb er zin in en Zaterdag gaat de boot er weer voor een half jaar uit, wat ik samen met mijn makker Frank doe.

Volgend seizoen vanaf 1 mei, gaat de boot weer te water en zal ik zeker weer wat schrijvers en vrienden meenemen!

Geniet van onderstaand kort filmpje van het vissen!

 Groetjes Peter

 

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. jack > oktober 26, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter we hebben gisteren ondanks wat tegenslag met de sluis een super mooie dag gehad op de oosterschelde kun je ook wel je visje vangen dus we mogen niet klagen.De dames hebben zich intussen thuis ook wel vermaakt dus al bij al hebben ons Tonny en ik zei de gek een prachtige dag gehad Marian en Peter nog harstikke bedankt super.groetjes jack en Tonny

 2. Nico > oktober 26, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter en Jack. Zo te zien is toch de vis sessie goed geslaagd samen. En toch nog een leuk stekkie gevonden en zodat je toch redelijk heeft gevangen. Mooi vis verslag en leuke fo’to’s en filmpje van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. Frank > oktober 26, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter en Sjakie
  Mooie portie vis met een spiegel van een zeetje.
  Weer een mooi filmpje over hoe men leuk kan vissen met een eigen bootje.
  Misschien een nieuwe visstek?
  Groetjes Frank

 4. Henry > oktober 26, 2016

  Antwoord

  Hey Peter,
  Geweldig dat je m’n maatje Jack hebt uitgenodigd voor een visdagje met jouw boot.
  Hij en z’n vrouwke hebben het afgelopen jaar wederom veel gesukkeld met hun gezondheid en als je “Sjakie” ergens mee kunt verrassen is dat zeer zeker een dagje zeevissen, hij heeft dit dagje dan ook zeer zeker verdiend en heeft uiteraard zoals ie zelf zegt, met volle teugen genoten. Je bent een visvriend met een goed hart en dat laat dit visverslagje/filmke uiteraard duidelijk zien.
  Bedankt dat je m’n maatje zo’n leuke dag hebt bezorgd.

  Groetjes, Henry
  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *