Home Bootvis verslagen Op anker vissen met De Zeearend

Op anker vissen met De Zeearend

Advertenties

Vandaag stond er sinds lange tijd(ruim 2 jaar) weer eens ankervissen op het programma, met De Zeearend, of te wel, de Westerschelde Prins! Wat is het toch mooi om te zien, als je staat te wachten, op de kade, lekker dicht bij de auto en je ziet in de verte, zo’n mooie boot soepel door het water glijden, ook de andere 3 vissers beaamden dat! Als je dan zo snel mag opstappen, met behulp van de schipper, John, wat allemaal heel soepel loopt, in tegenstelling tot de laatste steiger aan Neeltje jans, waar het met laag water wel een glijbaan lijkt.

De andere 3 vissers, hoor ik jullie denken, jawel, we waren maar met 4 vissers, maar ook John is de beroerdste niet en vaart gewoon uit!

Gisteren was Hank met de Wiesje(Westerschelde prinses) gaan vissen, met goed resultaat en erg kortbij, dus wij volgde hem vandaag, om het ook daar te proberen.

Op anker vissen met De Zeearend

Op anker vissen met De Zeearend

Op de beoogde stek aangekomen, staat er een rustig stroompje en de visjes komen matig binnen, met 1 of 2 tegelijk.

Op anker vissen met De Zeearend

Ik draai een doublet lekkerij(Sjakie Jozen) boven en ik zit me al lekker te maken.

Op anker vissen met De Zeearend

Als de stroming te gek is geworden, is het klaar met de vangst en John besluit het op een stroomnaadje dichter onder de kust te proberen, met de hoop op een mooie zeebaars en terwijl wij daar beginnen te vissen vertrekt ook Wiesje naar de Hompels. Ik vang hier 2 zeebaarsjes, veel te klein en John vangt de grootste, maar ook veel te klein.

Op anker vissen met De Zeearend

Ook wij volgen Wiesje weer en daar aangekomen, zien we bij Wiesje aan boord, de doubletten binnenkomen en dat willen wij ook!

De jongste visser onder ons, 12 jaar jong en nog nooit op zee gevist, vangt meteen de eerste triplet, chapeau, de jeugd is de toekomst, knap gedaan!

Op anker vissen met De Zeearend

Zolang de stroming rustig is, vangen we lekker ons visje, ook John vist weer mee. We gaan op dit tempo geen volle emmers vangen, maar toch, komt er een leuk visje binnen en dat samen, met een kom soep en een broodje rookworst en de nodige koude sapjes en goed gehumeurde vissers en schipper, maakt dit de dag meer dan goed.

Op anker vissen met De Zeearend

Op anker vissen met De Zeearend

Op anker vissen met De Zeearend

Ook komt er nog een goed gevulde mooi aan de maatse wijting binnen.

Op anker vissen met De Zeearend

De kampioen van vandaag, vangt ook een triplet en ik denk toch wel, dat hij er de meeste had.

Op anker vissen met De Zeearend

Ook hier komt het moment, dat de stroming te gek wordt en dan is het even, rusten geblazen, tot de stroming minderd en in het laatste half uur rond de kentering vang ik weer een leuke doublet, waar ik heel blij mee was.

Op anker vissen met De Zeearend

De jongste van onze zuiderburen, mag ook nog een laatste keer op de foto.

Op anker vissen met De Zeearend

Rond 15u beginnen we langzamerhand, de boel wat te minderen en wat op te ruimen, de vis schoonmaken en nog een laatste natje nuttigen en dan haalt John het anker eruit en net na half 5 liggen we weer gezamelijk met Wiesje in de sluis. Wat een teamwork bij de vloot op de Westerschelde, dat heb ik minder meegemaakt, in de Voordelta.

We nemen op de kade afscheid, van John en van elkaar. Leuke mensen die Zuider buren! Ieder neemt een goed maal Westerschelde banket mee huiswaarts en dat word weer smullen.

Het is zo gauw ik weer kan, tijd voor een of meerdere herhalingen!

Het filmmateriaal moet nog gemonteerd worden en zal later volgende week volgen!

Neem de proef op de som en ga ook eens mee met  De Zeearend.

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. jack > april 18, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter
  Dat is ook weer eens een verslag met volop vis dat is dit jaar nog niet veel voorgekomen .Je hebt er toch weer een mooi verhaal van gemaakt en de foto,s zijn ook prachtig, ik dacht op de ene foto ook een tong te zien en ook nog een paar panvissen Hi Hi. Dat is weer een super visdag geweest een goeie voorbode voor Denemarken, heel veel groente van je vrind Jack.

 2. Nico > april 18, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter. Zoals gewoonlijk heb je er weer een prachtig verslag er op gezet en natuurlijk met zeer mooie foto’s er bij. En op de boot ook veel
  plaats gehad als je maar met 4 man staat te vissen. En met een goede vangsten je bent het nog niet verleerd zo te zien.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Henry > april 18, 2019

  Antwoord

  Hallooo Peter,

  Een mooi verslag van jullie boottrip met de Zeearend. De vangsten zijn hier duidelijk beter dan op de Oosterschelde maar dat is denk ik bij iedereen wel bekend.Een gezellige dag en na afloop nog ‘n lekker maaltje vis.
  Eet smakelijk!!!!!

  Groetjes,Henry

 4. henk > april 19, 2019

  Antwoord

  hallo peter
  weer een boottrip

  mooi verslag met prachtige foto s
  en inderdaad zie ik ook een mooie tong
  zo te zien kan het feest beginnen
  ik kan niet wachten

  groet henk 1 van de drie limburgers

 5. Gino > april 19, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter,

  weer een mooi verslag met volop vis en heel goed weer ,ook niet onbelangrijk !!
  De zeearend …ja die weet het wel hoor.

  grtjs
  Gino

 6. hugo > april 22, 2019

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Zoals gewoonlijk een leuk verhaal met mooie foto’s erbij.Lijkt me een leuke vistrip te zijn geweest met een goed maaltje vis.

  Groetjes Hugo

 7. ron beton > april 25, 2019

  Antwoord

  peter wat neeltje jans betreft ben je wel heeeeel laag gevallen hoop nooit meer met jou op een boot terecht te komen groetjes

 8. Peter(Fishguppy) > april 26, 2019

  Antwoord

  Alias Ron,
  heb totaal geen problemen met Neeltje jans, heb er niet voor niks 8 jaar zelf gelegen en bij Saveco, had ik ook geen problemen met de steiger, maar de steiger voorbij Saveco, waar ik ook even heb gelegen, is voor mij ondoenbaar, met laagwater, net een glijbaan, waar je dan tegenop moet, vol bepakt.
  Heb dit ook tegen de schipper gezegt en daar gaf hij mij toen gelijk in! Maar je mag gerust je naam vermelden, ik zie hem toch aan je ipnr. op het cms van de site, omdat je al vaker een reactie hebt gegeven!
  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.