Home Gastvissers Ron, Henk en Koos op tongenjacht

Ron, Henk en Koos op tongenjacht

Advertenties

De slagers op tongenjacht,

Woensdag 16 juli ’14 was het dan eindelijk zover we gingen naar de waterweg om te proberen tong te gaan vangen. De slager van Ossendrecht Ron tak , Henk en chauffeur/ bezorger Koos. Omdat we in het verleden maar wat liepen te prutsen had Henk advies in gewonnen bij De SPECIALIST op visgebied Peter Van Fishguppy. Ik, Henk op maandag naar peter waar ik hartelijk ontvangen werd met een drankje. Wat een kanjer die me uitlegde waar en hoe we moesten gaan vissen. Peter had voor ons onderlijnen gemaakt , met die ga je vis vangen!!!! Nou hij had gelijk, wonderlijnen zijn het gewoon. Ik was s’morgens al om 5.00 uur wakker en we moesten pas in de middag weg, zenuwen dus haha. Alles klaar gezet, om half drie kwam de bus voor gereden van “Slagerij Ron Tak” instappen en gauw richting de waterweg. Daar aangekomen snel alles in orde maken en vissen, zoals peter van Fishguppy al voorspeld had begon het zeer kalmpjes.

Koos ving een tweetal botten, Ron 1 bot en ik welgeteld 1 beetje. Zou het dan weer niet gaan lukken dacht ik bij mezelf? Nadat het hoog water was geweest begon het ineens geweldig te stromen en ja hoor zoals Peter had voorspeld onze toppen begonnen te rammelen. Ron trok er een tong uit , we vonden het geweldig. Toen kreeg ik beet hup de basalt blokken op en het noodlot sloeg toe, ik onervaren als ik ben was op mijn crox en met het binnen draaien van mijn eerste tong verstapte mezelf. Ik lag langs uit op de rotsen pijn in mijn voet, Ron en Koos hielpen mij overeind. Maar wel een tong aan mijn onderlijn, vervolgens was het een gekken huis overal bewogen de toppen wat een feest.

Ron, Henk en Koos op tongenjacht Ron, Henk en Koos op tongenjacht

Ik verbeet mijn pijn maar, had gauw een pijnstiller genomen maar kon niet meer zelf naar beneden om op te halen met pijn en moeite kon ik nog aas aan mijn haken doen en ingooien. Ron en Koos namen de ophaal taak van mij over. Op twee uurtjes tijd vingen we 15 tongen en een aantal botten met een tong van 41 cm 40 cm en nog een aantal mooie tongen , wat waren we blij voor ons een geweldig resultaat.

Ron, Henk en Koos op tongenjacht

Om 23 uur maar opruimen de beten bleven weg en mijn voet ging meer en meer pijn doen. Onderweg naar huis de HAP gebeld en om 23.30 kwamen in Bergen op zoom aan.

Ron, Henk en Koos op tongenjacht Ron, Henk en Koos op tongenjacht

Resultaat gebroken middenvoets beentje , maar wel schitterende tongen in de emmer. Al met al toch een schitterende vis dag dankzij “FISHGUPPY” alle lof .

Peter hartstikke bedankt namens Ron, Henk en Koos.

Ron, Henk en Koos op tongenjacht Ron, Henk en Koos op tongenjacht

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 20, 2014

  Antwoord

  Hey mannen, wat leuk en wat een reclame, ga er van blozen!
  Goed te zien dat je thuis nog verwend bent Henk!

  Groetjes Peter

 2. Kees Michielsen > juli 20, 2014

  Antwoord

  Hey mannen,

  Leuk verslag en goed gevangen!
  Jammer van de voet, beterschap ermee!!

  Peter, bloos jij nog maar maar een potje maar het is gewoon zo, als je met jou meegaat of info bij jou inwint (en deze adviezen dan ook opvolgt!) dan vang je geheid tongen!

  Groeten,
  Kees.

 3. Peter(Fishguppy) > juli 20, 2014

  Antwoord

  Dank je Kees, maar jij kan er ook wat van!

  Groetjes Peter

 4. Werner > juli 20, 2014

  Antwoord

  Hey manne,

  leuke sessie!

  Binnenkort kunnen we ook vis in Ron zijn winkel kopen denk ik als ie zo doorgaat.

  Leuk stek trouwens,auto parkeren gelijk vissen..

  Groetjes Werner.

 5. zeehondentemmer > juli 20, 2014

  Antwoord

  Hoi Mannen ook namens mij een mooi maaltje tongen en botten gevangen. Ook Ik heb veel van Peter geleerd en zijn advies te raden genomen zodat je zeer zeker meer vis vangt.

  Gr Nico

 6. Richard > juli 20, 2014

  Antwoord

  Ron Tak geboren in Oud-Gastel aan de Opperstraat?

 7. jack > juli 20, 2014

  Antwoord

  wat een mooi portie vis ik hoop dat ook ons nog eens lukt om ieder keer van veldhoven voor nop te gaan vissen daar krijg de ook een sik van ,maar mijn maat en ik hebben in september nog een sessie tegoed met peter dan moet het toch een keer lukken ron tak zal mijn fam ook wel kennen een oom van me is altijd politie agent geweest in oud gastel gr jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *