Home Gastvissers Johan en Nico aan Waarde

Johan en Nico aan Waarde

Advertenties

Afgelopen zaterdag middag gingen Johan en Ik weer een keer proberen om wat vis naar boven te halen. Omdat wij de laatste keer samen zijn weg geweest en dat was toen in februari. Dus had hij nu een keer hier voor de tijd en zoals gewoonlijk bestelde hij het zeeaas bij van dixhoorn. Toen hij mij kwam ophalen om 16:15 reden we naar yerseke toe om de zee pieren te gaan halen ook had Johan nog voor de zekerheid twee ons kweekzagers er bij genomen. De kwaliteit zeeaas zag er weer goed uit en dit zijn wij onderhand wel gewoon en goed ontvangen daar. Kort daarna zijn we naar Waarde toe gereden op onze stekkie. Bij aankomst zat er nog niemand en dit bleek wel omdat we wat aan te vroege kant waren. Het water stond nog helemaal onderaan en toch maar eerst ene hengel gereed gezet.

Johan en Nico aan Waarde

Johan en Nico aan Waarde

En met wel bekende afhouders er aan die Peter ook op zijn site had geplaatst en daar vis ik meestal mee. Toen Johan kort tegen 17:30 de eerste onderlijn richting het zilte nat gooide was het wachten of we samen een visje na boven konden halen. Ook wat een weer nu hadden we 34 graden en helemaal geen wind er bij zweten was het nu aan de waterkant. Welnu toen Johan na 10 min de onderlijn ging ophalen raad je het wel de haken waren leeg. Er kwam wat vis na boven en dat tegen hoog water en de tijd was toen 19:50 een klein tongetje 5 min later een klein botje.

Johan en Nico aan Waarde

Ik zelf kreeg pas tegen19:45 een hele grote beet maar niks er aan…. Johan ging maar door en op een tijd bestek van een uur haalde hij nog twee kleine botjes na boven en een mooie tong nog van 28 cm.

Johan en Nico aan Waarde

Bij mij was het niks ook wat ik probeerde wel beet maar geen vis. Toen we besloten om te te stoppen om 22:15 ging ik de restant pieren na andere vissers te brengen.Want er stonden nog 7 mensen te vissen waar die 4 man en 4 na boven haalde en de drie helemaal niks en zowat 5 min even bij te praten ging ik terug om mij onderlijn na boven te halen deze ging zwaar toen de onderlijn vlakbij de kant was bleek daar een Grote paling er aan te zitten van door de 60 cm en tot grote spijt terug gezet.

Johan en Nico aan Waarde

En was de eindstand weer 5 -1 en de volgende keer daar wat later te komen en dan naar het donker toe te vissen.Wij hebben nu wel wat mee gemaakt de ene keer met min graden kou te vissen en dan met 34 graden maar ja het visvirus zit in ons bloed en lekker leut gehad samen en ook nog een koud pintje gedronken en de volgende keer mij broer Jan mee ook mee nemen.

Nico de zeehondentemmer en Johan(Joske’t Boske)

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 20, 2014

  Antwoord

  Hoi Nico en Johan,
  ziet er weer goed uit, misschien inderdaad hier maar eens een getij proberen met hoogwater rond middernacht, misschien brengt het meer tong?

  Groetjes Peter

 2. Kees Michielsen > juli 20, 2014

  Antwoord

  Hallo N&J,

  In ieder geval vis in de hand gehad šŸ™‚
  Die afhouders zijn inderdaad erg handig in gebruik, ik ben blij dat ik er ook een aantal heb>
  Zoals Peter zegt: misschien een keer een opkomend tij in het donker vissen?

  Bedankt voor het delen van jullie ervaringen!

  Ik heb nog een vraag: weet je hoe diep je daar ongeveer vist met hoog water?

  Kees.

 3. zeehondentemmer > juli 20, 2014

  Antwoord

  Hoi Kees.Zal het niet weten maar in ieder geval toch wel meer dan 5 meter.

  Gr Nico

 4. Kees Michielsen > juli 20, 2014

  Antwoord

  Bedankt voor je snelle reactie Nico!

 5. strandjutter > juli 20, 2014

  Antwoord

  GEachte mannen de vangsten waren voor johan beter klein maar Nico je zal wel een keer winnen dan kan je weer lachen p.s wat doet je dan verkeerd hengel onderlijn of ???????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *