Home Gastvissers Ronny en Jurgen op de Westerschelde

Ronny en Jurgen op de Westerschelde

Advertenties


Peter,

zondag 2 oktober ben ik nog een dagje gaan zeevissen met mijn maat Jurgen.

Ronny en Jurgen op de Westerschelde Ronny en Jurgen op de Westerschelde Ronny en Jurgen op de Westerschelde

Het weer was echt prachtig en we kunnen dan ook spreken van een dagje zomervissen begin oktober. Vertrokken om 06.00u ’s morgens aan de carpooling bij ons en om 07.00u waren we al aan het zeetje. Half acht werden dan ook de eerste hengels te water gelaten. De redenering was om met een soort “tussenhaak” te vissen (nr 1),met de bedoeling om de grote zomertongen te haken, alsook de mooie scharren en toch ook al hopend om reeds een gul te vangen. En misschien nog een najaar- zeebaars of een haai. Op onze eerste stek was het allemaal schar, schar, schar…………..(zelfs geen bot)

Ronny en Jurgen op de Westerschelde Ronny en Jurgen op de Westerschelde

Nadat onze emmer vol was, en dan bedoel ik echt vol, zijn we na anderhalf uur vertrokken naar een andere stek met de bedoeling om nog een paar andere soorten te vangen, vooral hopend op een zeebaars, een haai of een mooie tong, en natuurlijk zouden een paar gullen ook welkom zijn. Het weer was echt prachtig, geen zuchtje wind, wat de zee dan ook als een vijver maakte. Op deze manier konden we natuurlijk lekker licht vissen en met de nodige bootapparatuur kon Jurgen ons op de perfecte plaats ankeren. Ook een kleine trekvogel vond ons wel leuk en maakte zijn rustpauze op de boot (welke soort zou het het zijn?).

Ronny en Jurgen op de Westerschelde

Binnen de 3 minuten wist Jurgen op deze locatie 2 gullen te drillen (eentje ging terug om te groeien) en even later ving hij nog een lap van een tong.

Ronny en Jurgen op de Westerschelde 

 Ronny en Jurgen op de Westerschelde

Een schitterende tongenlap

Ik kon natuurlijk niet achterblijven maar moest toch tevreden zijn met 1 gul, een paar wijtings en een paar mooie scharren op deze locatie. Ik kon op deze locatie ook een bot vangen, maar ik heb ze al groter geweten. Jurgen had hier nog een raar iets aan de haak, bleek het een grote rode krab te zijn (ruw geschat 750gram) maar ze was niet gehaakt, ze had alleen het aas tussen haar scharen en eens ze boven water kwam opende ze haar scharen, en weg was ze…….. Opnieuw naar een volgende locatie.

Ronny en Jurgen op de Westerschelde

Ondertussen was de stroming al wat minder maar met de intentie om maximum te genieten van deze prachtige dag en ondertussen ook ons aas op te vissen, en wie weet, om nog een “specialleke” te vangen, toch vol goede moed opnieuw alle lijnen te water. Even later kon ik al een mooie tong noteren, alsook wat grote schar.

Ronny en Jurgen op de Westerschelde 

 Ronny en Jurgen op de Westerschelde

Jurgen kon daar ook de nodige scharren en wijting haken maar ving als extra nog 2 gullen. Ondertussen ook al wat vis gekuist, want met dit warme weer is de versheid van de vis anders rap weg hé! Wanneer de stroming er volledig uit was hebben we alle hengels netjes opgetuigd en zijn we “moe maar tevree” terug gevaren. Boot op de trailer, en dan op naar de bootstalling voor een poetsbeurt van de boot. Thuis gekomen nog eens ons maaltje vis geteld, 62 scharren, 1 bot, 4 gullen en 2 tongen

Ronny en Jurgen op de Westerschelde

Besluit, een prachtige visdag, en voor mijn part, zo rap mogelijk opnieuw van dit……….

Groetjes uit Belgie,

Ronny & Jurgen

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 5, 2011

  Antwoord

  Hoi Ronny en Jurgen.
  Leuk aantal vissen, maar wat vissen jullie met veel hengels zeg, dat is toch niet bij te houden.
  Wij hebben momenteel met 2 hengels al bijna geen tijd om te eten of drinken.
  Is daar in Belgie geen beperking voor, of mag je daar gewoon met zoveel hengels vissen?

  Groetjes peter

 2. ronny > oktober 5, 2011

  Antwoord

  Ja Peter, als we vissen dan vissen we hé maat. Eten en drinken doen we wel wanneer er tijd is……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *