Home Gastvissers Naar de Haaien met de Dinsdagploeg

Naar de Haaien met de Dinsdagploeg

Advertenties


Haaien, Bruinvissen, Zeehonden en 9 tevreden sportvissers.

Dinsdag gaf de windfinder een lage windkracht af (1 à 2 Bft.), maar een golfhoogte van ongeveer 1 meter. Dan is het de vraag of een vistocht door gaat, omdat 1 meter golfhoogte een beetje als “grens” wordt beschouwd om uit te varen. Soms gaat dat ook bij een grotere golfhoogte, maar dat hangt dan af van de omstandigheden. (type boot, PK’s aan boord, windrichting, stroming etc. etc.)

Maar gelukkig, het ging door. Wij waren “zwaar” beladen want er was 9 man aan boord. Toch was er voor iedereen voldoende ruimte aan boord om te vissen. Dit keer ging de schipper naar een plek waar haaitjes worden gevangen.

Na een uurtje varen werden de onderlijnen met een zwaai van de hengel in het water geworpen en kon het vissen beginnen. Ik draaide de 1e schar naar boven en als het formaat zo zou blijven, dan viel het niet tegen. Wiek was ook aan boord. En dat geeft de garantie dat je buikspieren worden getest. Wij hebben weer veel gelachen. En werd er haai gevangen? Jawel. Er waren aan het einde van de dag 8 haaitjes aan boord. DirkLukasse uit Terneuzen werd de spekkoper met een haai van 97 cm.

Naar de Haaien met de Dinsdagploeg

Maar Fons had de meeste haaien aan boord gekregen.

Naar de Haaien met de Dinsdagploeg

Hij ving er drie. De beste rijschoolhouder van Schouwen-Duiveland, Fred Blommaert, ving de 1e haai van zijn leven. De laatste haai was voor Ad Nieuwdorp. En Jochem, maar ook Mart van Est vingen er beiden ook één.

Naar de Haaien met de Dinsdagploeg

Naar de Haaien met de Dinsdagploeg

Naar de Haaien met de Dinsdagploeg

Naar de Haaien met de Dinsdagploeg

Ik hield het bij het vangen van een enkele wijting, maar wel een emmer vol schar. Ik schat tussen de 50 en 60 scharren. Aangezien ik van het thuisfront te horen had gekregen dat ik geen vis mee mocht nemen, kon Wiek de familie blij maken. Er gaat dus geen visje verloren……. Of………..bij de Sportvisserij wordt geen vis “doorgedraaid”.

Mart had nog een bijzonder verhaal. Hij reed met zijn auto (met aanhanger) tussen Bergen op Zoom en Roosendaal een aantal malen door de trajectcontrole. Met aanhanger mag je dan 90 km per uur rijden. En als je daar niet om denkt, dan krijg je 700 euro aan “cadeautjes” thuis van Justitie. Nog vervelender wordt het, als je op pad bent voor vrijwilligerswerk. Echt vervelend! U bent dus gewaarschuwd.

Het was vandaag een vrolijk gezelschap en dat werd ook opgemerkt door een grote zeehond die ons gezelschap kwam houden. De bruinvissen ( of tuimelaars?) kwamen ook twee keer langs. Eerst twee bruinvissen en later nog eens drie.

Er was weer van alles en nog wat te eten en te drinken aan boord en iedereen vond het om een uur of drie wel mooi geweest. De zon scheen de hele dag, er was veel vis, kortom: het was goed toeven aan boord van de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends. En aan zijn stuurmanskunst is niets veranderd, ondanks het feit dat hij van het dak gevallen is en op zijn hoofd is terecht gekomen. “Lijmen die boel” werd er gezegd in het ziekenhuis en dat was (volgens Dré zelf) in 5 minuten gebeurd. (met dank aan Bisonlijm –perfecta chemie- uit Goes)

De dag met de mensen met een beperking (Arduin) is gepland (nieuwe datum) op 12 augustus. Ook het Waterschap Scheldestromen konden wij bijschrijven bij de sponsoren. En niet de vergeten van der Rest Nautic uit Kats. Alle sponsoren: dank voor uw bijdragen! Wij gaan er een mooie dag van maken.

Aan de sportvissers zal het niet liggen, meneer Rutte, wij houden de economie wel draaiende!

Kamperland, 27 juni 2013, Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 27, 2013

  Antwoord

  Hoi Ben,
  weer een erg leuk bericht, met mooie haaien!
  Ik wil jou bedanken en ook Nico opdenBeek, voor het signaleren en doorgeven aan mij, dat mijn boot scheef lag.
  Het rechter lucht compartement staat vol water, nu moet ik er alleen nog achter komen of het zoet of zout is, bij zout hebben we een lekkage, gaan we dit weekend aan werken! Ook de stuur inrichting zit muur vast, dus moet ook gangbaar gemaakt worden, gelukkig gaat dit dankzij tips van mijn dealer Libeau watersport lukken!

  Groetjes peter

 2. Luc > juni 28, 2013

  Antwoord

  Hey Ben.

  Leuk verslagje weer, zoals gewoonlijk met de dinsdagploeg. Ik hoop, binnen 15 jaar, als ik op pensioen kan ik ook kan uitmaken van zo’n in de weekse ploeg 🙂
  Peter, dat is weer balen wat betreft je boot. Hopelijk heb je geen lekkage en komt alles snel goed want het goede visweer komt eraan.
  Groeten,
  Luc

 3. Biondina > juni 28, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Succes met de reparatie.

  Vriendelijke groet,

  Ben

 4. Nico > juni 28, 2013

  Antwoord

  Hallo Peter namens mij ook succes met de
  reparatie.

  Mvr groetjes Nico.

 5. Simon (Scheveningen) > juni 29, 2013

  Antwoord

  Nog nooit haaitjes gevangen; lijkt mij erg leuk. Wel jammer dat ze zo klein zijn, een meter of 2 zou leuk zijn(hahaha). Jeetje Mart, wellicht in het vervolg de cruise control aan? En Peter : jou kennende komt het helemaal goed met de boot! Succes allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *