Home Gastvissers Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden Tsja, wat moet ik nu eens schrijven?

Zaterdag zou het eigenlijk wedstrijd zijn van de club op het strand van Dishoek maar door de coronamaatregelen kon dat niet doorgaan. Van de week belde John en toen maar gelijk koppen met spijkers geslagen en het besluit genomen om vrijdag avond nog eens te proberen wat Solea te vangen. Kijken of ze er nog zitten want ja, het is bijna november. Maar goed , ik moest nog werken tot 17.30uur en de warme maaltijd is mij ook altijd heel wat waard dus ik kon niet zo vroeg aanwezig zijn. Dus om een lang verhaal kort te maken , we waren allebei zo rond 19.30 op onze stek. Tot mijn grote verrassing had John heerlijke bolussen voor me meegenomen.

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Die weet tenminste wat een Zeeuw die niet meer in Zeeland woont nodig heeft. 😄 We kwamen daar en het was maar goed dat ik mijn vispak had meegenomen want het was echt guur weer. Daar was ik niet op berekend eerlijk gezegd. Straffe wind pal op de kant , beetje miezerig terwijl ik toen ik nog thuis was zo iets had van ik hoef haast geen jas mee te nemen. . En toen nog een plekje zoeken. Gelukkig konden we nog ergens tussen op gepaste afstand. Want wat was het weer druk. Het zou rond 21.30uur hoog water zijn dus ideaal wat tij betreft. John had voor aas gezorgd wat er puik uitzag.

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Rond 20.00uur gingen onze lijnen het water in en John wist al gauw 3 mooie tongen te vangen en een bot.

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Zelf had ik al snel 2 tongen en een mooie wijting van 33 cm.

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

En toen….werd …. het…. angstvallig rustig. Te rustig naar ons zin. Van alles geprobeerd, ver weg , dichtbij maar de tong had of geen zin of ze waren er gewoon niet meer. Bot , die hebben we genoeg gezien, af en toe een wijting , steenbolken ook,.

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

Eldert en John, vissen aan de Waterweg

John ook nog een paling maar de vis waar we voor gingen was bijna niet aanwezig. Rond een uur of 12 waren de meeste andere vissers vertrokken en van allemaal hoorden we dat het met de tong zeer karig was. We hoorden van 2 , 4 , 5 en dat was het wel. Zelf hebben we door gevist tot 2 uur ongeveer. Bij de laatste ingooi zei John tegen me …. probeer eens met witjes want die had hij ook nog bij zich. Zo gezegd zo gedaan . Aan de bovenste 2 haken witjes en de onderste een zager en jawel hoor….. Aan de bovenste haken een grote bot en nog een mooie wijting. De onderste haak niks. Totale vangst was deze avond met zn beiden…. 10 tong, 14 bot, 5 wijting, 6 steenbolken en 1 paling. Op een uurtje na voor John, dat hij nogal liep te klooien met vastzitten en materiaalverlies, was het weer een geslaagde avond / nacht.

Met visvriendelijke groet,

Eldert .

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 25, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert en John, weer een hele leuke visavond gehad en Eldert, proficiat met de wijting, ik keur hem goed.
  Wel grappig, dat je eerst al een keer de tap heb gepromoot en nu weer het witje, nou ja, ik blijf iig gewoon met zagers vissen en alleen maar met zagers, bij voorkeur kweek of hele kleine steek.
  Witjes kunnen leuk zijn voor de wedstrijdvisser om te peuteren, maar zeker niet voor de tongvisser, dan nog eerder slikjes voor de tong, haha. Wees maar gerust, die tong zit er nog zeker een maand, zolang het zeewater boven de 10 graden blijft, is de tong actief, alleen moet het niet te gek worden met de te kleine wintervis, dan heeft de tong te weinig kans.
  Groetjes Peter

 2. henk > oktober 25, 2020

  Antwoord

  hallo eldert en john

  jammer maar het weer zit niet altijd mee
  jullie hebben toch wat vis kunnen vangen
  de tong zit er nog zie verslag
  groet henk 1 van de drie limburgers

 3. Nico > oktober 25, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert en John. Toch niet slecht gevangen daar en je heeft natuurlijk. Weer een mooi verslag met leuke foto’s gemaakt.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Henry > oktober 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert en John,

  Toch in zo’n 6 uurkes tijd samen een paar heerlijke maaltjes vis naar boven getakeld.Ook al is het wat winderig, met na de warme maaltijd nog ‘n portie Zeeuwse bolussen waaide nie meer van je stoeltje.De wijting is in ieder geval ook van het formaat om er ‘n prima lekkerbekje van te maken.Veel plezier en ‘n goede vangst bij de volgende sessie !!!

  Groetjes, Henry

 5. ies > oktober 25, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert en John,
  Het wordt dus weer winterjassen weer, maar zoals het spreekwoord al zegt, 1 mooie maatse wijting geeft nog geen winter, uh of was dat iets anders. Maar genoeg leven op de toppen door ondermaatse vis en bot dus jullie hebben je niet verveeld. Daarbij toch een paar tongen voor de pan maakt het denk ik toch geslaagd, volgende sessie wederom rammelende toppen toegewenst.
  Groetjes ies

 6. jack jozen > oktober 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert en John.

  Jullie hebben samen toch wel weer een geniet avond gehad allebei wel een mooie panneke vis en van alle soorten. Jammer dat John materiaal verlies had maar de winkels zijn er niet voor niks he maar al bij al hadden jullie toch een geslaagde avond op naar de volgende veul groetjes jack.

 7. Gino > oktober 25, 2020

  Antwoord

  Hoi Elderd en John,

  Mooi verslag weer met wat foto’s spijtig dat je er geen sprookje van gemaakt hebt, haha.
  Toch nog een mooi maaltje vis, ik hoop morgen nog wat tong te verslaan?? Spijtig dat je wedstrijd niet doorging.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 8. hugo > oktober 25, 2020

  Antwoord

  Hé Eldert en John,

  Weer een mooie sessie gevist man! met 10 tongen zouden menige vissers blij zijn toch!ja de wintervis is in aantocht maar dat heeft ook zijn charmes hé, maar alleen dat het wat kouder en natter wordt .Ga deze week mijn schouder nog eens testen. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 9. Eldert > oktober 25, 2020

  Antwoord

  Het is niet dat ik de witjes wil promoten hoor maar de vangst lag al ee poosje stil . Het was gewoon doe er s gek , kijken wat er gebeurt . Want we waren toch al van plan op te breken. Als er nu tongen aan hadden gezeten dan hadden we misschien wel de rest van de witjes ook opgevist. Maar inderdaad , ik vis ook het liefst met kweekzagers en die waren nu weer van hoog niveau. Soms zelfs wel eens iets te klein zodat ik er 2 op een haak plaatste.
  Groet Eldert

 10. Peter(Fishguppy) > oktober 26, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, was als grapje bedoeld!
  Witjes zijn vaak goed voor botten ja, maar die wil je toch niet teveel vangen, he?

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.