Home Gastvissers Huib, strandvissen Nollestrand

Huib, strandvissen Nollestrand

Advertenties

Hey Peter,

Na de geweldig dag van zondag, echt enorm veel plezier gehad, gisteren de leeglopers opgevist aan het strand in Vlissingen. Gekozen voor het nollestrand. Na de ochtenddienst gelijk doorgereden rond half 4 ben ik er en eer wat gegeten en gedronken en inmiddels komen er ook 2 andere vissers die een stuk verderop gaan staan.

Huib, strandvissen Nollestrand

Om 16.00 gooi ik de eerste hengel in en niet veel later de tweede. Ondertussen komt er nog een mooi bootje voorbij.

Huib, strandvissen Nollestrand

Tot 17.00 geen beetje het lijkt net of ik op een plaat sta te vissen, maar op het moment dat ik mijn hoofdlamp aandoe iets over 17.00 staan de toppen te rammelen en dit is niet meer gestopt tot 21.15 wanner ik op ga ruimen. Om 17.05 de eerste schar en op de andere hengel een doublet van een wijtinkje en een schar.

Huib, strandvissen Nollestrand

Rond 17.30 de eerste triplet, maar het formaat van de wijting is behoorlijk klein veel kleiner als van de kant 1.5 week geleden.

Huib, strandvissen Nollestrand

Er zitten er echt bij van het formaat goudvis. Maar tussen de kleinere zitten ook grotere en deze zijn bijna allemaal boven de 30 cm.

Huib, strandvissen Nollestrand

Tussen 18.00 en 19.00 is het helemaal los op de bodem ik heb volgens mij nog nooit zoveel tripletten opgedraaid in een uur. Om 18.30 een triplet met 2 wijtingen en een steenbolk, voor de rest bijna allemaal wijtingen het was ingooien en 2 minuten later alle haken vol. Alle foto`s die ik probeer te maken van mezelf vanaf de viskist mislukken vanwege de miezer /mist is alles wazig. Rond 19.00 haal ik op en dit gaat loodzwaar met het gevoel van vis er schiet iet los op 20 meter voor de kant voordat ik kan zien wat er aan zit is de onderste haak weg en op de bovenste een maatse wijting. Even denk ik dat het een gul geweest is maar ik zal het nooit weten. Met het draaien van de stroming 19.15 laagwater gaat het vangen gewoon door nu op korte tijd weer een paar scharren er bij.

Huib, strandvissen Nollestrand

Huib, strandvissen Nollestrand

Om 20.00 gooi ik de voorslag af wat me even tijd kost en even met 1 hengel gevist. Iets na 21.00 krijg ik het voor elkaar 7 vissen met 2 lijnen te vangen doordaat alles in ekaar gedraaid zit en 2 wijtingen op 1 haak.

Huib, strandvissen Nollestrand

om 21.15 maak ik een totaal foto van de maatse hier zijn er met de laatse draaien nog een paar bijgekomen.

Huib, strandvissen Nollestrand

Het stopte niet maar ik ben verkouden, nat van de miezer en s ochtens gewerkt, dus ik vond het mooi geweest. In totaal 65 wijtingen, 11 scharren en 1 steenbolk .

Groeten, Huib

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 14, 2016

  Antwoord

  Nou Huib, je hebt de smaak aardig te pakken!
  Ga zo door!
  Groetjes Peter

 2. Nico > december 14, 2016

  Antwoord

  Hoi Huib. Een prachtig verslag en met mooie foto’s gemaakt ook. Zo te zien had je net zoveel als van de boot zondag???

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Henry > december 14, 2016

  Antwoord

  Hey Huib, een mooi verslag en supervangst.
  Met regelmaat tripletten naar boven takelen is gewoon geweldig. De wijting is momenteel schijnbaar overal aan de kleine en magere kant. Jammer van de (misschien) ontsnapte gul
  Ook spijtig dat wij zo ver van de zee wonen.
  Als je zoiets leest begint het te kriebelen.

  Groetjes, Henry

 4. Stanny > december 14, 2016

  Antwoord

  Hoi Huib

  leuk verslag en prima vangst zou ik zeggen

  Groetjes
  Stanny

 5. jack > december 14, 2016

  Antwoord

  Dat was weer een mooi visdagje voor jou ,je bent wel bevoorrecht als je zo dicht bij woont maar ik gun het je wel .groetjes jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *