Home Gastvissers Scholvissen in Zeeland, Stefan en Gino

Scholvissen in Zeeland, Stefan en Gino

Advertenties

De aanhouder wint!

Hallo Peter en visvrienden,

 

Vandaag besloten om weer eens naar Zeeland te rijden voor een relaxte sessie op een rustige plek.

Gino had er ook wel oren naar en zo geschiedde het dat ik om 06.00 uur op de stoep stond bij Rinus Eagle in Rotterdam voor wat zagers en pieren en om 7.45 uur lagen de onderlijnen in het water.

De 1e draai een scholletje en de 2e draai een botje, prima begin dus.

Gino kwam rond 09.00 uur en begon ook gelijk zijn visjes te vangen, het was allemaal niet groot en bijzonder maar regelmatig actie op de toppen, lekker uit de wind en in het begin ook nog wat zon, het was prima toeven.

 

 

Scholletjes tussen de 12 en 20 cm. voerden de boventoon, er kwamen wat botten en botjes binnen en bij Gino ook nog 2 mini wijtingen en wat grondels, die grondels waren nogal stek gebonden, die zaten alleen bij Gino, ik ving er pas 1 toen Gino weg ging.

 

Gino ving op een zeker moment nog een mooie schol van dik 25 cm en mijn grootste was lange tijd 24 cm.

Bij mijn 1 na laatste draai ondervond ik toch flinke weerstand en de vis bleef naar het diepe duiken, ik zat al te denken aan een tong of grote bot, maar niets bleek minder waar, het was een prachtige schol van 34 cm. Eindelijk eens een echte op deze stek, het kon ook haast niet uit blijven! Hier was ik erg blij mee, dit was toch echt waar ik op hoopte. Als dank heb ik hem weer laten zwemmen!

 

 

Gino had geloof ik 5 Schollen, 3 botjes, 2 wijtingkjes en 7 grondels, ik had 10 schollen, 6 botten en een grondel. Niets voor de pan dus, maar toch heerlijk gevist.

Met vriendelijke visgroeten,

Stefan Groenheide

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 6, 2022

  Antwoord

  Ha de mannen, weer een gezellige sessie met zijn 2 en wat vis en als bonus vis een maatse schol van 34 cm, wat erg leuk is, een geweldige sportvis!
  Ik heb er 2 jaar geleden 2 aan de maat meegenomen, voor consumptie en ik was verbaast over de smaak, helemaal geen smaak, helaas, terwijl het kwijl me van de kin loopt als ik er 1 uit Denemarken opeet, maar dat kan volgens mij de pret helemaal niet drukken, in jou geval Stefan! Misschien dat het pfass tussen mijn oren zit? Fantastisch gedaan mannen! Smaakt volgens mij naar meer!

  Groetjes Peter

 2. Eldert > november 6, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan
  Mooie sessie weer achter de rug samen met Gino. Jammer dat alles zo klein was op die ene na dan. Maar jij hebt het bewijs geleverd dat er grote ook zitten. Mooi man. Zelf zit ik te duimdraaien om ook weer te gaan . Maar ik ben nog steeds de paracetamolfabriek aan het sponseren . Dat moet eerst minderen. Hopelijk lukt het me nog om deze maand een keer te gaan .
  Succes alvast de volgende ronde .
  Groet Eldert

 3. Peter(fishguppy) > november 6, 2022

  Antwoord

  Beterschap Eldert!
  Grtjes Peter

 4. Leen > november 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Weer een paar mooi visjes gevangen
  En een paar lekkere schollen die zullen vast smaken
  Groetjes.leen

 5. Nico > november 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Gino. Toch nog wat vis gevangen en vooral die van de Schol mooi man. Ook een samen eens er op uitgeweest en hopelijk gaan nu da vangsten aan trekken. Een leuk verslagje gemaakt met mooie foto’s er bij. Voor de volgende sessie heel veel succes toegewenst alvast en voor Eldert beterschap toegewenst daar.

  Groetjes Nico.

 6. Gino > november 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Was een echt relaxed visdagje met zeker genoeg vis enkel wat waren ze klein hé, het is niet anders op naar betere tijden als de wintervis wat begint onder de kant te komen.
  Jammer dat ik net weg was toen je die mooie schol ving… zijn toch mooie vissen hé.
  We hebben ons niet verveeld en het was nog heerlijk lekker weer.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 7. ies > november 6, 2022

  Antwoord

  Hey mannen, Dit is wat men noemt gezellig vissen, lekker bezig zijn en af en toe wat grappen en grollen, tja dan is panvis gewoon niet belangrijk meer en ja dat de grondels zich meer aangetrokken voelden door Gino is natuurlijk te begrijpen, wie wil er tenslotte nou niet met hem samen op een selfie. maar alle gekheid op een stokkie weer een heerlijk verslag met happy end, de mooie schol kan nog een keer voor nageslacht zorgen, helemaal top. Voor de volgende sessie uiteraard meer Pfas vrije panvis toegewenst, zodat je er een paar mooie kunt uitzoeken . Eldert jij uiteraard beterschap toegewenst ruggen en schouders kunnen heel vervelend zijn.
  Groetjes Ies

 8. Henry > november 6, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Een leuk verslag van jullie gezellig visdagje👍 Mooi weer en met regelmaat wat rammels op de toppen dat is sowieso genieten aan het water. We hebben nog prachtig najaarsweer, het water is nog te warm voor de wintervis alhoewel links en rechts al wat wijting en zelfs gul gevangen wordt. Een prachtige schol op de kant takelen is zeker niet iets wat iedere visser met regelmaat doet, Chapeau👍👍Voor jullie volgende 🎣wens ik jullie wederom veel lol en natuurlijk enkele maaltjes lekkere panvis.
  Groetjes,Henry

 9. Peter(Fishguppy) > november 6, 2022

  Antwoord

  Beste visvrienden, aan Stefan zijn verslag zijn een aantal foto’s toegevoegd, wat eerder niet lukte door een fout in de site, wat ik doorgeef aan Paul en dan komt hopelijk alles weer goed!

  Groetjes Peter

 10. Stefan Groenheide > november 6, 2022

  Antwoord

  Peter en vis vrienden, alvast bedankt voor de leuke reacties en Peter bedankt voor het toevoegen van de foto’s. Groeten, Stefan

 11. Hugo > november 6, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan & Gino,
  Weer een leuke sessie gevist mannen bij een lekker weertje. Toch weer wat variatie aan vis gevangen, en als topper de mooie maatse schol. Stefan je begint zowat een patent op de grootste target vissen te nemen hè 🐳👍 mooi man, we gaan uit ons schelp moeten komen. Weer een mooi verslag van gemaakt, succes bij de volgende trip.

 12. jack jozen > november 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan En Gino.
  Dit is de derde keer dat ik de reactie schrijf en is al twee mislukt zal wel aan mezelf liggen .jullie hebben toch weer mooi aan de waterkant kunnen toeven echte volhouders zijn jullie dat je op die stek gaat hengelen want af en toe lijkt het wel een beetje op een kraamkamer en je wilt toch ook wel eens een panneke vis vangen B V Bot maaarrr het is die Stefan toch weer gelukt om een mooie maatse te vangen de aanhouder wint Al bij al is het weer een mooi verslag geworden met prachtige foto,s en nu op naar de volgende hengeltocht.

  Heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *