Home Gastvissers Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

Advertenties

Shark Atag 2015

Nadat ik in april mijn broer Isi en mij had in geschreven en na een paar e-mails kreeg ik van P.Beelen te lezen dat er schijnbaar iets was mis gelopen. Zodoende werden we op de reserve lijst geplaats.En tot mijn opluchting kreeg ik 14 dagen voor het evenement bericht dat er plaats was op de Nautilus.

Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

Als Limburgers moeten we nood gedwongen de E-313 nemen om in Zeeland te geraken,dus meer dan 4 uur voor tijd vertrokken. Ruim op tijd op Neeltje Jans en ons materiaal naar de Nautilus gebracht,waar schipper Frank ook al aanwezig was,kon ook niet anders want hij had er op geslapen. Ook aanwezig Muta Kesteloo ken ik niet persoonlijk,wel door John Kesteloo en door foto’ en visvangst verslagen,sympathieke kerel. Ook aanwezig Ed Sleypen ken ik als collega van John,en ook al mee gevist op Wiesje. Van Ed hoorde ik dater een project is om met de boot van John Kesteloo te gaan varen met mindervaliden,omdat ze allebei al meer dan 30 jaar in de zorg werken, zal dit voor hun geen aanpassing vergen iets wat niet onder schat moet worden. Wat ik helemaal top vind is dat dit allemaal gaat gedaan worden ZONDER winst oogmerk. Om 09uur met alle boten de sluis in en na het schutten op naar de haaien gronden.

De helft v/d vloot dacht succes te hebben voor de kering,en onze schipper Frank v/d Nautilus ankerde hier dus ook. Met een lekker zonnetje en een rustige zee,werden bij een stevige stroming de stalen onderlijnen voorzien van zagers uptide gelanceerd. Omdat de bijvangst bijna nihil is en de krabben ook niet thuis gaven bleven de haken goed beaast,en konden langst zwemmende haaitjes toe happen. Door de zon en de zout/jodium lucht was het zaak de keel nat te houden ik hield het bij dors,jupiler en het huis bier v/d Nautilus Bavaria.

Omdat het geen scharren meppen of makreel takelen is word het geduld van de visser hier op de proef gesteld En gelukkig deelde Neptunus ons een aantal haaitjes toe. Op het achterdek werd met 4 man gevist met 8 hengels,feitelijk is het de bedoeling dat je aas op de zeebodem vissen verleid tot aanbijten,en niet regelmatig zit te ontwarren. Het qua vangst geen gekkenhuis geworden.De boekhouding : 6 gladde haaitjes,de grootse voor Ed Sleypen 80+cm.Ik zelf 70+cm.

Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

1 wijting,2 horsmakreel en 4 tongen waarvan Isi 2 mooie en ik een maats sliptongetje.

Sharkataq 2015, Alain Tulleneers

De meeste haaitjes werden voor de kering gevangen,en ik denk dat morgen de hele vloot hier gaat ankeren. Nog even meedelen via Mart van Es dat de Big Marlin verder weg was en door het kwijt spelen van zijn anker pas om 10h30 aan het vissen was. De Pirate II is s ’avonds terug gaan vissen resultaat 22 tongen en 8 haaitjes.

In de loop van de dag heeft Frank voor ons geregeld dat we morgen meekunnen met de ZeeArend,daarvoor dank Frank Bij John v/d ZeeArend gaan afrekenen,en we mochten ons hengel materiaal in de kajuit achter laten dan hoefde dat niet mee terug naar België De terugreis naar huis duurde een uur langer op Nederlandse wegen,maar een keer terug op het grond gebied van het grootste bananen landje van Europa was het aanschuiven en hobbelen van Antwerpen tot aan de verkeerswisselaar in Lummen.

Alain Tulleneers Lanaken 12 juli 2015

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 13, 2015

  Antwoord

  Hoi Alain,
  dank je om dit met ons te delen.
  Vind het toch ieder jaar weer een mooi evenement van Sportvisserij Nederland en ben altijd blij, dat er een schrijver van ons meedoet, zodat wij ook op de hoogte blijven. Hoop op veel reacties voor je!

  Groetjes Peter

 2. Ed Sleijpen > juli 13, 2015

  Antwoord

  Leuk verslag Alain, en bedankt Peter voor het plaatsen. (peter, graag mailadres even doorgeven van Alain (in privemailtje), ik heb nog leuke foto’s van hem met zijn gevangen haai voor hem dan kan ik ze aan hem mailen)

 3. Nico > juli 13, 2015

  Antwoord

  Hallo Alain.
  Zo te te zien op je foto”s is het niet slecht gegaan met vissen vanaf de boot. Ook jij heeft een leuk verslag er van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Peter(Fishguppy) > juli 13, 2015

  Antwoord

  Hoi Ed, ik heb jou mail adres niet, dus kan niets sturen, even een mail naar het contactadres van onze site, dan kan ik je mailen, of misschien leest Alain dit ook?

  Groetjes Peter

 5. Paul > juli 13, 2015

  Antwoord

  Leuk verslag! Zo worden de andere vangsten ook een in beeld gebracht, hopelijk volgen er meer van deze verslagen!

  Gr.

  Paul

 6. Alain Tulleneers > juli 14, 2015

  Antwoord

  Dank u voor de reacties

  Ed ik heb jou mailadress ook niet,dus doen wat Peter voorsteld.

  Groetjes en” gebogen hengels” Alain

 7. Luc > juli 14, 2015

  Antwoord

  Dag Alain,

  Leuk verslag met mooie foto’s van een geslaagd evenement zo te lezen. Lekker weertje erbij, wat wil een mens nog meer.
  groeten,
  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *