Home Gastvissers Sharkataq 2015 part 2, De Zeearend

Sharkataq 2015 part 2, De Zeearend

Advertenties

Shark Atag 11 juli 2015

Vandaag zelfde tijd vertrokken als gisteren,maar nu veel minder verkeer. Een half uurtje voor Vlissingen gestopt en een appelflap gegeten en wat gedronken,liepen er ook vissers rond van ons dorp, die vanuit Neeltje jans gingen Makrelen. Ruim op tijd bij de ZeeArend en onze koelboxen en tas aan bakboord voor neer gezet. Goeie morgen gaan zeggen bij Frank v/d Nautilus want die sliep aan boord evenals Muta. Omdat we al bijna 50 jaar ervaring met zeevissen hebben maakt ge al eens iets mee. Dus bij terugkomst waren ons spullen verplaatst en stonden er 2 hengels vast gebonden,en staan ze verbaast te kijken dat die spullen van iemand zijn, onze hengels lagen nog in de af gesloten kajuit. Ook nog even goedendag gaan zeggen bij Arian van de Limanda waar we 22 juli mee op tong gaan. Dré Vriends voormalig schipper v/d Big Marlin kwam ook nog even keuvelen. En Mart van Es vaste opstapper bij de dinsdagploeg mochten we ook aanboord verwelkomen,een maand terug nog met elkaar gevist op de BM

Sharkataq 2015 part 2, De Zeearend

Om negen uur lag de heel vloot weer in de sluis,en met brullende motoren joegen de snelheids duivels weg,gevolgd door de gezapige boten. Op de Big Marlin na ankerde vandaag de hele meute voor de kering.

Sharkataq 2015 part 2, De Zeearend

We ankerde op diep water,met de stroming die liep was het nodig te vissen met zwaar ankergewicht en grote ankers. Mijn broer Isi koos vandaag voor een rvs dwarrellijn van 1 meter en kabeljauwhaak N° beaast met een strip zalm en meshelften, Na 3 uur vissen overgeschakeld op een 3 haaks paternoster haak maat 2 beaast met zagers. Mart van Es kwam voor haai en het zou vandaag voor de eerste keer zijn dat hij op haai vist en er geen vangt. Hij wou geen toegevingen doen aan bij vangst,prefereerde haakmaat 1/0 als aas zager en blauwe makreel. Hij heeft een thermos waar de hele dag koffie uitkomt. In de voormiddag vuilwater tong gunstig,door diepte v/h water geen licht door dringing : totdat besluit kwamen we na samen spraak met Mart.

Voor de klok van tien uur had een nabij gelegen sportvisbootje man en vrouw sterk 4 haaitjes binnenboord. Wat bij de charterschippers enige nervositeit veroorzaakte ,de Pirate II met René de Back a/h commando verkaste in korte tijd 3 keer. Namiddag draaide de wind en nam ook toe,wat volgens het gespreks panel aan boord ook de bijtlust negatief beïnvloede. ZITBANK aan boord van de ZeeArend : prachtige houten bank met hoge rugsteun,zitgedeelte opklapbaar ,het geheel met polyester bekleed en af gewerkt met een witte gel-coat.

Sharkataq 2015 part 2, De Zeearend

Alle boete waar we op vissen hebben min of meer comfortabele zit mogelijkheden. Dus nu tijd om charterboten te laten beginnen aan OPERATIE ELEKTRISCHE WC. En last but not least de boeking van het rusthuis na een troost biertje van de schipper.Oja er waren er natuurlijk weer aanboord die met twee hengels viste. gladde haaien grootste 88 cm.

Sharkataq 2015 part 2, De Zeearend

Sharkataq 2015 part 2, De Zeearend

5 tongen waarvan ik de 2 grootste

Sharkataq 2015 part 2, De Zeearend Sharkataq 2015 part 2, De Zeearend

1 schar 2 horsmakreel 1 ondermaatse schol Isi bedankt om 2 dagen na een naar Zeeland te rijden,Mart van Es voor het gezellig keuvelen en John de schipper

Alain Tulleneers Lanaken 12 juli2015

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 14, 2015

  Antwoord

  Heel mooi verslag, alweer! Hopelijk motiveert dit andere vissers, om dit ook eens te proberen, volgend jaar?

  Complimenten, Alain!

  Groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > juli 14, 2015

  Antwoord

  We proberen de gezelligheid er altijd in te houden.
  In dit verband is de dinsdagploeg op de “Big Marlin” een voorbeeld.Er wordt altijd gevist met 8 vissers en met 1 hengel de man.Ook probeert iedereen een versnapering mee te brengen voor de hele crew.Er wordt een paar € bij gelegd voor de visser met de langste vis.en er is nog een gratis loterij v/d sponsor.ge komt licht aan en gaat zwaar naar huis.Groetjes Alain

 3. Peter(Fishguppy) > juli 14, 2015

  Antwoord

  Idd Alain, heb het zelf ook 2 maal ervaren, met de Dinsdagploeg, geweldig om dan naast Mart van Est te staan, die je al zijn geheimen, omtrent de visserij onthuld. Daarna moet je een weekje aan de lijn doen.

  Groetjes Peter

 4. Richard > juli 15, 2015

  Antwoord

  Hallo Alain,

  Goed verslag weer van een leuke dag op zee. Kom er nu dus achter dat ik met vaste fishguppy schrijver aan boord was bij dezelfde schipper.

  Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *