Home Gastvissers Simon in Domburg

Simon in Domburg

Advertenties


Er leiden veel wegen naar Domburg!

Dinsdag a.h. einde van de middag vol goede moed vertrokken naar Domburg, hoog water 23.15 uur. De Waterweg levert mij alleen maar krab op en de vangstberichten in Domburg waren over het algemeen niet verkeerd dus dan maar een eind verder rijden.Op mijn gemak alles klaar gezet en vervolgens even een paar foto’s gemaakt van de locatie; het was immers net 20.30 uur en nog licht dus de tong zou nog wel even op zich laten wachten.

Simon in Domburg Simon in Domburg

Eerst even een Sangriaatje naar binnen werken en vervolgens de eerste worp. Om 21.15 de eerste tikken op de hengel en het resultaat was een bot waar ik niet op zat te wachten.

Simon in Domburg

Tong, daar kwamen we immers voor. Om 21.30 uur weer wat gerammel en dit keer bleek het een scholletje te zijn.

Simon in Domburg

Mocht ook weer zwemmen. Daarna nog een klein scholletje en vervolgens een paar flinke tikken op de hengeltop.

Simon in Domburg

Wat zou het zijn, een tong? Nee hoor, tijdens het indraaien te veel gebonk dus dat zou wel eens een behoorlijke zeebaars kunnen zijn. Er stond immers ook een behoorlijke branding. En inderdaad bleek het een zeebaars te zijn. In eerste instantie dacht ik, gezien het formaat, dat het een haring was, zo klein (+/- 15 cm)was hij/zij. Moet het beestje veel kracht gekost hebben.Die moest snel maar weer zwemmen om het te kunnen overleven dus het fototoestel maar laten liggen. Vervolgens nog een mimi scharretje. En dan eindelijk om 23.20 uur de eerste tong van 28 cm.

Simon in Domburg

Zou het dan nu gaan gebeuren? Om 23.50 weer behoorlijke tikken en dat bleef doorgaan dus dat moest wel zeebaars zijn. En ja, deze was wat groter, 27 cm.

Simon in Domburg

Je hoopt natuurlijk op een wat groter formaat dus loop je een stukje de zee in om hem niet te verspelen. Echter had ik alleen mijn laarzen aan, een waadpak vond ik te warm. Het gevolg was dat de laarzen aardig volliepen. Dat loopt niet lekker dus dan maar de laarzen uit en met blote voeten en opgerolde spijkerbroek verder gaan. Het duurde een tien minuten voor ik de laarzen uithad, de voeten werden er gewoon in vastgezogen, pfff. Om 00.30 uur weer wat tikjes, wederom een scholletje, terug ermee. Om 00.50 uur prachtige klappen op de hengel, dat moest wel zeebaars zijn. Het indraaien ging bijzonder zwaar, deze jongen gaf zich niet snel gewonnen. Ik had er haakje 6 van Gamakatsu aan zitten dus moest voorzichtig zijn. Langzaam trekken , daarna meteen naar voren lopen en indraaien. Dat maar steeds herhalen en dat had succes; mijn broek, die inmiddels aardig was opgedroogd, werd wel weer steeds natter, maar dat werd beloond, een mooie zeebaars, 51cm en 1.565 kg was de bekroning, haakje prachtig in de onderlip.

Simon in Domburg

Op dat moment begon het ook te regenen dus eerst alles opgeruimd en dan maar de laatste hengel indraaien. Ging ook weer vrij zwaar en ja hoor, de tweede tong werd verzilverd, 29cm.

Simon in Domburg

Deze thuis maar even op de foto gezet. Jammer dat het nu flink begon door te regen anders was ik nog gebleven. Nu dus op blote voeten over planken teruglopen, uiteraard onderweg de rommel in de bakken geseponeerd.Achteraf maar goed ook dat ik ben gestopt want als je niet bekend bent in Zeeland dan is het ’s nachts moeilijk zoeken. Als je wegrijdt moet je de parkeerroute volgen, allemaal éénrichtingverkeer. Dan kom je bij de borden met wat plaatsnamen en “doorgaand verkeer” . Die nam ik dus met het gevolg dat ik in Westkapelle uitkwam.…….Daar werd dus helemaal niets bekends voor mij aangegeven dus je raadt het al, dat ging helemaal mis. Domburg ben ik 4x tegengekomen. Uiteindelijk zag ik ergens een bord richting Neeltje Jans staan en die moest ik dus hebben. Hoe het mij lukte dat ik later de Haringvlietbrug ook nog eens 2x op en neer ben gereden zal ik jullie maar besparen. Uiteindelijk was ik om 04.00 uur (!) weer in Scheveningen. Maar met toch wel een goed gevoel; in tegenstelling tot de Waterweg geen krabben en last van vastzitten en bovendien toch best leuk gevangen dus lekker bezig geweest.

Groeten, Simon ( Scheveningen)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 29, 2012

  Antwoord

  Hoi Simon,
  wat een leuk bericht en ondanks, dat je met hoogwater hebt gevist, toch nog een paar leuke vissen gevangen voor consumptie!

  Groetjes peter

 2. Bert Van Dyck > augustus 29, 2012

  Antwoord

  Schitterend verhaal dit !

 3. werner > augustus 29, 2012

  Antwoord

  Ja echt een mooi verslag Simon!

  Nog een paar keer naar domburg vissen en je kent heel zeeland. (lol!)

  groeten Werner.

 4. Simon (Scheveningen) > augustus 29, 2012

  Antwoord

  Peter, Bert en Werner,
  Dank voor jullie leuke reacties. Zag vanavond dat het volgende week maandag ’s avonds laat laag water is in Domburg dus wellicht een mooie kans om Zeeland beter te leren kennen….. als het weer het toelaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *