Home Gastvissers Simon(Scheveningen)aan de Waterweg

Simon(Scheveningen)aan de Waterweg

Advertenties


Hallo Peter,

Vrijdag avond vol goede moed naar je stek gereden. ’s Middags alles geregeld, het moest nu immers gebeuren! Batterijen gekocht voor hoofdlamp en pet, dus aan licht geen gebrek! Ook de lampjes aan het topeind van de hengels in orde. Fototoestel nog even uitgeprobeerd, ook op zelfontspanner want ik ging inderdaad alleen. Extra lood à 190 gr gekocht dus wat kon er nog mis gaan?…………… Nou, van alles!! Kom ik om 22.45 uur aan bij de stek: ik zie ongeveer 6 personen maar minimaal 15 hengels!!!! Je had dus gelijk, een goede stek!! Alleen wisten meerdere mensen dat! Ik kon daar dus niet meer bij. Dan dus maar weer naar de landtong van Rozenburg…. Wegwerkzaamheden dus verkeerde afslag en ik zat in Hellevoetsluis!!! Uiteindelijk toch bij Rozenburg terecht gekomen. Heb maar eens een nieuwe plek uitgeprobeerd ( zo’n 500 meter vanaf de pont richting Vlaardingen). Een leuke parkeerplaats, dus auto neergezet en naar beneden. Veel vastgezeten, toch een paar wijtingen gevangen ( de grootste was denk ik 15 cm….) Éenmaal gigantisch kromme hengel bij indraaien, vooraf geen grote klap dus denk dat het bot is geweest en geen tong ( n.l. alleen kleine tikjes vooraf) maar helaas , ondanks snel indraaien weer vast dus weer onderlijkbreuk……. en dus geen idee wat het was. Heb nog alle zagers over (om 02.30 had ik het n.l. wel gezien) dus maandagavond maar weer even ergens anders proberen………….. Ik word er een beetje moedeloos van. Nou ja Peter, dat is niet het belangrijkste. Als ik dan ’s nachts weer thuis kom dan vind ik het vaak vervelend dat ik voor mijn vrouw weer niets in de koelkast heb kunnen leggen, maar aan de andere kant heb ik toch weer lekker aan de waterkant kunnen staan. En als ik dan jouw verhalen lees dan sta ik vaak aan de waterkant en vergeet ik naar het topeind te kijken. Mijn gedachten dwalen dan vaak af……….

En jij maar lekker vangen, hahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dus, helaas Peter, geen foto’s e,d, hopelijk later!!!

Groetjes en HET ALLERBESTE!!, Simon

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 23, 2011

  Antwoord

  Hoi simon.
  Niet geschoten is altijd mis!
  Ik heb je stek benaming veranderd in “je stek”, zoals je zelf al zei, het is er al veel te druk, om lekker te kunnen vissen op de gangbare getijden, daarom kies ik ervoor om nooit in het weekend en nooit in de avond te gaan!

  Succes maandag en een foto zou leuker zijn.

  Groetjes Peter

 2. Wiebe > oktober 24, 2011

  Antwoord

  Hey Simon,

  een pechdagje dus! Heb je nou bij de pont van Vlaardingen-Pernis gezeten (die sinds de beneluxtunnel niet meer in de vaart is) of bij de pont van Rozenburg naar Maassluis?
  groetjes!

 3. Mark > oktober 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Simon,

  Leuk stukje! Herken mezelf er in.

  Ik denk dat velen net zulke ervaringen als jij hebt! Gewoon volhouden dan gaat het vanzelf een keer lukken!

  Groeten Mark

 4. Simon ( Scheveningen) > oktober 24, 2011

  Antwoord

  Hoi Peter, Wiebe, Mark,
  Ja, we houden gewoon vol. Ik zat in de buurt van de pont Maassluis-Rozenburg aan de kant van Rozenburg, zo’n 500 meter richting Vlaardingen.Vanavond misschien toch Kijkduin nog even proberen, is bovendien niet zo ver rijden.

 5. Peter(Fishguppy) > oktober 24, 2011

  Antwoord

  Hoi simon,
  volgens mij ligt Vlaardingen ver aan de binnenzijde van de Waterweg en niet aan Rozenburg!

  Groetjes peter

 6. Wiebe > oktober 24, 2011

  Antwoord

  Hey, dacht ik idd al,

  Misschien is het wel leuk om te weten dat de officieele grens tussen zoet een zout water precies bij de pont rozenburg – maassluis ligt.

  Kortom, het oostelijk havenhoofd van maassluis is zoetwater en gelden de zoetwaterregels, heb je een vispas nodig etc. (en zijn pieren soms niet toegestaan?) Ten westen van het havenhoofd van maassluis is het officieel zout water 🙂

  groetjes!

 7. Simon > oktober 25, 2011

  Antwoord

  Ja, ik had wellicht beter kunnen zeggen “landinwaards”. Kijkduin gisteren storm!!! Dus weer naar de Waterweg gereden, wellicht daar wat rustiger om te staan….
  Pont Maassluis genomen, landtong op gereden,
  na de kering auto geparkeerd en even uitgestapt. Had het snel gezien; je waaide weg, dus op mijn gemak via het Westland terug gereden. Er stond ook werkelijk niemand op de landtong te vissen. Komend week end dan misschien maar weer.
  Groetjes,
  Simon ( Scheveningen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *