Home Gastvissers Zoutelande

Zoutelande

Advertenties


Hallo visliefhebbers,

Gisteren samen met Joost de Draaier afgereisd naar Zoutelande. Om 10 voor 5 langs Peter om wat aas op te halen. Ik moet zeggen dat het aas er super uit zag. Mooie leeglopers en zagers, genoeg voor een lange sessie aan het Kustlicht.(Peter bedankt, want het aas was echt super!!!)

Snel door gereden, want we wilden op een goeie plekje staan. Bovenaan de heuvel zien we een drukste van jewelste met vissers. We waren waarschijnlijk niet de enige die opzoek waren naar een platje. Wonder boven wonder is het vak waar ik normaal gesproken vis nog vrij, wat mijn hoofdpijn, die ik de gehele dag heb even doet vergeten.

een vol deelnemersveld

Goed snel de hengels ingetuigd en gooien maar. Mijn voorgaande sessie’s heeft mij het nodige draad gekost op mijn spoel. En bij het ingooien van mijn 1 ste hengel gooi ik mijn gevlochten draad compleet in zee.

Pech dus. Waarbij ik gelijk besluit om voor de volgende sessie een betere molen met nieuwe gevlochten lijn aan te schaffen. Gelukkig voorloopt de rest van de sessie wel zonder problemen en heb ik nog nylon bij om ook met mijn andere hengel door te vissen.

Ik heb voor vandaag 10 onderlijntjes geknoopt voor Joost en mij samen, waarbij wij gebruik maken van 2 afhouders en 1 dwarrel voorzien van kraaltjes(glow in the dark) en een reserve lijn met 3 (stalen) afhouders.

Het eerste visje laat niet lang opzich wachten en ik pak een ondermaats scholletje wat weer mag zwemmen. Dat geeft de burger moed en er is duidelijk meer actie dan de laatste keer, dat ik hier stond.

klein ondermaats scholletje

Ook Joost draait 5 minuten na mij zijn eerste visje binnen, wat ook een ondermaatst scholletje brengt en wat weer vrolijk mag gaan zwemmen.

Daarna is het weer mijn beurt een doubletje van een ondermaats zeebaarsje en een ondermaats scholletje. Het is op dit moment nog aan het afgaan en even flitsen de beelden van vorig jaar aan het Kustlicht door mijn hoofd. Mijn gedachte, dat het vanavond ideaal is om een tongetje te pakken aan het Kustlicht.(Windstil weer)

ondermaats scholletje en een ondermaats zeebaarsje

Ook al zijn de vangsten niet groots en gebeurd wel degelijk wat! En kort hierop pak ik weer een doubletje ondermaatse scholletjes.(Allemaal op de leegloper)

doubletje ondermaatse schol

Dan is het moment daar dat de zon gaat onder gaat en wij de hengels van voorzien van breekstaafjes en het spel kan beginnen. Omdat wij heel het vak voor ons zelf hebben is Joost een beetje zoekende in het vak naar zijn eerste Tong. We vissen vanavond erg actief. Wat wil zeggen, veel het aas verversen en veel verschillende plekken in het water afzoeken naar de platten jongens.

De magie van het strandvissen

Dan hoor ik een kreet van blijheid, wanneer Joost begint te draaien. En jahoor het eerste tongetje van de avond en van zijn leven is een feit. Een kleintje van 25 cm, maar zoals Peter in het voorgaande verslag al aangaf, tellen ook deze in de “Strijd der Platten”.

klein tongetje van 25 cm voor Joost

Mijn hart begint weer sneller te kloppen en ik geeft er ook weer eens een draai aan. Wat resulteerde in een kleine wijting. Die helaas te diep geslikt had, maar omdat alle ondermaatse vis terug moet, gaat ook deze terug naar de zee. Helaas zal deze jongen het niet redden.

Ondermaatse wijting

Kort daarop hoor ik weer een kreet van blijdschap bij Joost. Die met zijn nieuw setje visspullen vandaag midden in de roos schiet. Na een kort maar hevig gevecht haalt hij zijn tweede tong van de avond binnen. En dit keer is het een mooie van 31 cm. Pure klasse!!! Met 1 hengel vissen en gewoon 2 tongen op rij pakken.


Pure Klasse!!!!
Mooie volle tongenlap van 31 cm

En ik ben blij dat deze sessie voor hem succesvol voorloopt. Ik had hem namelijk tongetje beloofd en hem de juiste plek aangewezen. En ik moet zeggen dat hij mijn aanwijzingen snel en goed op heeft gepikt.Allebei de tongen worden op de zager gevangen en op een onderlijntje met 3 stalen afhouders. Volgens sommige mensen is dit absoluut niet de juiste onderlijn voor op de tong. Maar op 1 of andere manier brengt dit onderlijntje de laatste tijd wel erg veel succes. Gisteren op de Westerschelde en nu dus ook. En vorig jaar heb ik hier ook al het nodige succes mee geboekt.

Hierna pak ik nog een kleine 3 driedradig meuntje en Joost nog een wijting. Het water is nu erg hard aan het komen en het is tijd om op te ruimen.

Het slotakkoord

Conclusie: Vandaag was Zoutelande vooral ondermaats, waarbij ik moet zeggen dat het draad op mijn beide molen niet goed meer is. En zodoende niet de afstand heb kunnen halen. De vis moest weer van ver gehaald worden vandaag en in dat opzicht heeft Joost het erg goed gedaan. Joost was dan vandaag ook ver bovenmaats. Toch is al goed te merken, dat de vangsten aan het loskomen zijn aan het Kustlicht. De mensen in het eerste vak hadden goed gescoord. Die hadden ook 2 maatse tongen. Verder nog iemand gesproken met een ondermaatste Tong maarjah die tellen niet. Al wil je een goed plekje op het Kustlicht zal je vroeg moeten vertrekken. Want zelfs 3.5 uur voor laag water waren alle plekken bezet!!! Maar ik kan al zeker een positief reis advies afgeven voor Zoutelande, want de tong is al zeker goed te vangen, ook al is het mij vanavond niet gelukt. Maar de komende tijd gaan zeker mooie avonden volgen in de Strijd der Platten. Alleen was dit voor mij voorlopig mijn laatste sessie. Einde vis drie-daagse! Waarbij ik deze week toch op een hele mooie stek heb mogen vissen! Dus voor mij was de week al meer dan geslaagd!!! Peter nog bedankt voor alles!!! Op de terugreis even gestopt bij het tankstation voor paracetamol, mijn hoofdpijn is binnen 20 min. verdwenen. En ik geniet na van deze mooie sessie!!!

M.v.gr.

De Visexpert(www.devisexpert.nl)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *