Home Gastvissers ies, vissen aan de Waterweg

ies, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hallo Peter,

Je begrijpt het al, het was mooi weer. Dat ik kwam aangelopen bleek de stek die ik op het oog had bezet, uiteraard even een praatje met de man gemaakt . Hij zat er al vanaf 10 uur en had 1 postzegel gevangen( ik kwam half 14.30 aan) beetje praatje pot gedaan, de man bleek al 80 jaar te zijn met de nodige lichamelijke klachten. Hij zag dat ik kwam aanlopen met de kinderwagen (viskar) en vroeg of het mij nog allemaal goed afging dat lopen want hij kon het niet meer, ik vertelde hem dat ik het deed , want hoewel ik die stek altijd met de auto deed , was het voor mij geen doen meer daar ik anders in mijn wijk geen parkeerplaats meer vond, dat probleem herkende hij. Maar goed ouderen hebben bij mij de voorrang dus gunde ik hem de stek van harte daar ik wist dat het hele rechte stuk goed bevisbaar was, dus ging een 20 tal meters naar rechts zitten. Pffff wat een vuil en lijnen ik daar opgevist heb, niet normaal, hele bossen soms met trossen mosselen, 1 onderlijn met ankerlood, zonder haalkljnen. Met drie schuif lootjes ervoor, maar goed als je ziet met wat voor materiaal sommige mensen daar komen vissen weet je gelijk hoe het komt dat er zoveel lijnen liggen, tussen de man en mij kwamen er een paar man tussen zitten met karper hengels en dito molens, ja en dan op tong willen vissen in de volle stroom.

ies, vissen aan de Waterweg

Maar goed in eerste instantie kon ik nog vissen, eerste in gooi een steenbolkje op de verre hengel de hengel korter bij geen leven, 2 de ingooi verweg hengel een tong van 27cm, lol toen dacht ik nog gaat lekker zo.

ies, vissen aan de Waterweg

ies, vissen aan de Waterweg

Het water kwam al flink in( 17.30 hoog in de eemhaven), is mijn ijkpunt, Op de kort bij hengel heb ik dan nog 2 tongetjes gevangen van 21 en 23 cm en op de verweg hengel nog een bolkje.

ies, vissen aan de Waterweg

ies, vissen aan de Waterweg

Toen er dan om 18.40 uur een joker met een drone boven het veld en onze hoofden ging spelen ben ik van narigheid maar gaan inpakken. Maar…. Het was mooi weer en de toppen hebben gerammeld en de waterweg is weer wat schoner. De 80 jarige man kwam mij nog een tong van 26 cm brengen, want hij nam ze nooit mee.

Lol uh dus mij zal je niet horen klagen lol,

Groetjes ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 12, 2020

  Antwoord

  Hallo ies,
  tja wat zal ik zeggen over de schuifloodjes?
  Toch weer een panvis en zijn ze op, dan loop je der toch gewoon weer om in je achtertuin, lijkt me een ideaal leventje, vissen als je vis wil eten, haha!

  Groetjes Peter

 2. henk > september 12, 2020

  Antwoord

  hallo ies
  fijn als je vlak bij huis kunt vissen /wat een luxe
  jammer dat je gestoord wordt door een drone liefhebber,deze moeten eigenlijk vliegen waar niemand er last van heeft,zodat een ieder zijn hobby uit kan oefenen
  toch een paar visjes gevangen en een gekregen ,dus je kan een keer lekker eten

  groet henk 1 van de drie limburgers

 3. jack. > september 12, 2020

  Antwoord

  Hallo Ies

  Je hebt weer een lekker ontspannen dag gehad zo vlak bij huis dat zou ik ook wel willen maar ja dat is in Brabant niet mogelijk je foto,s zijn zijn ook mooi gelukt geen stek herkenning veul groetjes Jack.

 4. Nico > september 12, 2020

  Antwoord

  Hallo Les. Netjes van je om die man te laten zitten deden dat maar meer mensen complimentje voor je. Ook nog vis gevangen en met leuke foto’s er bij en dan natuurlijk weer wat lood er uitgehaald en met een leuk verslagje er bij.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. Stefan > september 12, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies, lekker bezig geweest hoor en nog wat visjes op de kant, mooi hoor.
  Groeten, Stefan

 6. Kevin > september 12, 2020

  Antwoord

  Mooie vangst toch .

 7. Eldert > september 12, 2020

  Antwoord

  Ha Ies
  Weer al lekker bezig geweest . Lijkt me geweldig als je kan gaan vissen wanneer je maar wilt. En dan ook nog zo in je achtertuin. En dan ook nog wat vangen en de Waterweg schoonmaken…. mooi man.
  Groet Eldert

 8. Gino > september 12, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies,

  Mooi verslag met foto’s en toch, eer wat vis mee…
  Mooi dat je het onderwater wat proper gemaakt hebt, haha.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 9. ies > september 14, 2020

  Antwoord

  Heren dank voor de leuke reacties.
  groetjes ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.