Home Gastvissers Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

Advertenties

Hoi Peter ,

bij deze een verslagje van ons visdagje op maandag 10-04 -2017. Ik stuur de bijbehorende foto’s in 3 keertjes naar je toe omdat anders het bestand wellicht te groot word. Bij voorbaat natuurlijk heel erg bedankt voor alle moeite die je moet doen om dit toch maar weer netjes op de site te krijgen.

Beste visvrienden,

ondanks de wat mindere vangsten hadden we maandag 10 april weer een visdagje gepland. Om 6.30 uur stond m’n trouwe maatje Jack op de stoep en tuften we vrolijk richting Zeeland, ook wij ontkwamen dit keer helaas niet aan de welbekende maandagochtend files. Ter hoogte van Breda zorgde een vrachtwagenchauffeur geladen met heftrucks voor een enorme chaos, voor ons betekende dit dat we 1 uur later dan gepland op de plek aankwamen om ons aas te steken. Maar niet getreurd, nadat we beurtelings onze rugspieren de nodige gymoefeningen hadden laten doen pruttelden we wederom een poos later geladen met 1½ kilo mooie pieren en daarbij ook nog eens ½ kilo steekzagers richting de waterweg. Deze reis verliep gelukkig voorspoedig en bij laag water vlogen om 12.45 uur onze goed beaasde haken in het zilte nat. We konden nu twee getijden vissen, een lekker schijnend zonnetje en een stevig briesje zorgden voor een aangenaam klimaat. Aan het prachtige aas zou het zeker niet liggen als we geen vis op de kant zouden krijgen. Na een half uurtje kondigde een kreet en brede grijns van mijn maatje aan dat ie een mooie bot op de kant getakeld had, Jack blijft onbetwist de bottenkoning .

Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

De Bottenkoning

Na zowat een uurtje kreeg ook mijn top een mooie doorbuiger wat resulteerde in een baars van 34 cm, al met al een prachtig begin van de middag.

Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

Ook Jack had zowat dezelfde tijd een baars aan de haak dus we waren paraat voor de baarzeninvasie wat achteraf loos alarm bleek te zijn. De tijd verstreek met aanbeten van bijna allemaal ondermaatse vis terwijl met tussenpozen ook krabbemans van zich liet horen. We haalden verschillende grote wolhandkrabben naar boven, ze hadden allemaal stevige winterhandschoenen aan, vandaar de naam natuurlijk!!

Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

Ook werden we zo nu en dan verrast met een doublet vis, helaas voor het grote deel bleef alles ondermaats.

Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

Vroeg avond was de beet er helemaal uit en was onze hoop helemaal gevestigd op het afgaand tij. Aan het aantal konijnen te zien had onze visvriend Reinaard de Vos ook het loodje gelegd , jammer het was toch leuk dat ie met regelmaat effe op de koffie kwam. Bij het afgaan van het water kreeg ik weer een mooie doorbuiger, dit was een baars van 36cm.

Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

Dus ze werden groter, ook m’n maatje haalde weer met regelmaat wat platvis op de kant.

Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

Sjakie en Henry, met een Waterweg avontuur

Zo vlug als de aanbeten in korte tijd begonnen , zo vlug verdwenen ze ook weer en wat erger was, de stroming leek helemaal verdwenen te zijn. Het maakte niet uit, lijnen met de beroemde click afhouders, wapperlijnen, ver in het sop of wat dichter op de kant, ons aas bleef onaangeroerd. Zelfs krabbemans bleek met de noorderzon te zijn vertrokken en nadat we na 2½ uur geen van beiden meer een tik op de top hadden gekregen besloten we om 21.15 uur ons boeltje in te pakken. Om 11.00 uur arriveerden we ,moe van toch wel weer ’n lange dag, maar ook voldaan op ons eigen stekje. Wat platvis voor de pan, een heerlijk schijnend zonnetje en zoals altijd de bijbehorende humor hadden weer gezorgd voor een super gezellig visdagje.

Groetjes,

Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 12, 2017

  Antwoord

  Hey vrienden, jullie hebben weer een fantastische dag beleeft, samen!
  Altijd leuk als er eens iemand waardering uitspreekt, ben er heel blij mee!

  Groetjes Peter

 2. jack > april 12, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter en alle verdere visvrienden dat is toch weer een mooie preek van mijn maatje,die kan zo een parochie uit kiezen dan komt de kerk gegarandeerd vol.Maar al bij al hadden we toch een mooi visdagje alleen waar zit toch die maatse vis,ik denk dat we toch eens van stek moeten veranderen heeft er niet iemand een tip,het hoeven geen emmers vol te zijn alhoewel iets meer,maar de gezelligheid blijft, groetjes allemaal tot de volgende rit jakie.

 3. Nico > april 12, 2017

  Antwoord

  Hey Jack en Henry. Alle eerst een groot compliment voor je vis verslag en natuurlijk ook met mooie foto’s er bij. En dan ook de gezelligheid onder mekaar heb ik op de boot mee mogen maken en in de auto ook toen.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Alain Tulleneers > april 12, 2017

  Antwoord

  heilaba gabbers
  dat hebben jullie mooi voor elkaar.
  Wij zijn bang om door de week een boot te boeken,om 6 uur s’morgens zit ge al vast voor Antwerpen.Toch hebben jullie een visje op de kant gekregen,en vervelen doen jullie niet.
  Heb gezien dat we volgende veertien dagen wind uit noordelijke richting krijgen,ook al weer niet goed.Groetjes Alain

 5. jack > april 14, 2017

  Antwoord

  Hoi collega vissers we zijn in ons verslag nog iets vergeten te vermelden,dat we [ de Pastoor en Ik ]allebei een mooi portie vis gekregen hebben uit Peter zijn vriezer hierbij nog heel hartelijk bedankt Peter,dus hoeven wij ondanks onze slechte vangsten toch nog niet op een houtje te bijten veel groetjes Jack en Henry.

 6. huib > april 17, 2017

  Antwoord

  Hey Mannen,
  Het plezier straalt er vanaf prachtig verslag.
  Grt Huib

 7. Hans de Bruijn > april 18, 2017

  Antwoord

  Toch weer een mooi verslag mannen ik geniet er van dat jullie echte gabbers zijn daar kun je alleen maar trots op zijn echt toffe gasten ik vind het geweldig om die verslagen te lezen de vriendschap straalt er alltid van af TOP gr Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *