Home Strand en kantvisserij Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Advertenties

Gisterenavond stond er een sessie aan de waterweg op het programma, met Kees Michielsen, je mag wel zeggen “De Koning van Langeland”, was weer véél te lang geleden! Zeevissen in Langenland  Sjonge, wat weet die vent een hoop, van het vissen op Langeland. Om 18u is Kees, volgens afspraak bij mij en ik mag deze maal meerijden, wat altijd lekker is en voor we de bocht om zijn, ben ik eigenlijk al aan het lachen, zoals altijd met Kees. We hebben het over tafelmanieren en toiletvervuilers en verder vliegen er vele grappen en grollen over de toonbank en voor we er erg in hebben, zijn we al bijna aan de stek. Juist na 19u, beginnen we met vissen en al gelijk staan er 4 hengels te dansen en we zijn vol verwachting, Kees vangt 2 keer een Stebo, in onze eigen codetaal, omdat we bang zijn, dat anderen onze vis herkennen. Ik vang een doublet Bo en een Stebo en zo gaat het een tijd verder, geen To of Gu, te bekennen, we vangen echt veel vis, maar allemaal de verkeerde. Tussendoor leunen we veel en Jantje komt ter sprake, zoals ook het blauwe oog bij Appie en ik lig werkelijk in een deuk, pis haast in mijn broek en we gaan weer indraaien, Kees vangt een Bo en voor we het weer vergeten, maak ik gauw een foto.

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Even later een To, voor Kees.

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Voor mij van het zelfde laken een pak, op de ene een grotere Bo en op de andere een To en Stebo.

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Als we alle Bo’s hadden mee genomen, hadden we een mooi maal gehad, maar we zetten alles terug, behalve de To, die gaat bij Kees in zijn emmer, voor zijn rose madam, Ingrid! We leunen weer een tijd en Kees lijkt een beetje op Jack, die ook altijd gelijk in de starthouding zit, als zijn top beweegt en bewegen doen ze constant en als we weer eens indraaien, roepen we simultaan, een mooie Stebo of een mooie Bo, maar de To, laat het afweten vandaag, maar er is wel een variatie in de vissen die we vangen, zoals een Wij, of een Zeba(je).

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Of weer een doublet Stebo.

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Of een Gu

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Tussen het vangen van een grote Variatie vis, vang ik mijn 2e To van 27 cm en die ligt bij Kees in zijn emmer, voor dat ik er een foto van heb kunnen maken.

Natuurlijk hebben we het ook over andere mensen, onder het leunen, maar beslist niet in negatieve zin, een enkeling, daar gelaten. Maar het meeste is met de billen knijpen, wat een grappen kent die man, moet ze eigenlijk opschrijven, kan ze niet onthouden en ze zijn zo goed! Dan als Kees aan zijn ene hengel een paar Stebo’s onthaakt, een slappe lijn op zijn andere en zo fanatiek als Kees is, laat hij alles voor wat het is en gaat de hengel die beet heeft eerst voor, die kan ik niet laten gaan, roept Kees en het is een dikke vis, wat gaat ie zwaar en dan komt er een erg mooie To, zo dik als een suikerpee, in doublet met een Stebo, aan de kant en Kees is duidelijk in zijn nopjes, blij dat ie is, niet normaal en dat mag ook wel.

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Dat waren 2 To’s op rij, eerst bij mij en nu bij Kees, zouden ze nu echt gaan beginnen? Nou in ieder geval zet de regen weer wel opnieuw in, ondanks, dat buienrader, geen wolkje aan de hemel geeft, zijn wij zeiknat, net 2 verzopen katten, maar dat kan onze pret niet drukken en met het inmiddels goed afgaand getij, trekken de vangsten van Stebo’s alleen maar aan en op een gegeven moment zijn we daar niet echt meer vrolijk van, zoveel Stebo’s.

Na middernacht krijgt Kees weer een mooie To klap en vangt weer een mooie To.

Vissen aan de Waterweg, met Kees Michielsen

Een uur later, terwijl we meer To hadden verwacht, na het onthaken van 1001 Stebo’s en Bo’s, geven we er de brui aan en werpen we onze beaasde reserve onderlijnen voor het laatst in en beginnen rustig op te ruimen en wat we dan aan de laatste hengels vangen, hoef ik niet meer te vermelden, dat is al zo veel verteld! Blij dat we in de auto zitten met dat K..weer, beginnen we aan de terug reis, wat ook weer erg leutig is en we staan zo bij mij aan de oprit en als we afscheid hebben genomen, met de wederzijdse belofte, om dit weer meer op te pakken, kruip ik verkleumd en doodmoe in de koffer en slaap in 1 zucht, tot half 10.

Het was weer echt ouderwets gezellig, jammer dat de To het liet afweten, maar Kees heeft met de 5 mooie To’s, een mooi maaltje, dus mission completed, alhoewel? Misschien toch de verkeerde stekkeuze en hadden we op de druk bezochte plaatsen, moeten gaan?

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Gijs > oktober 22, 2015

  Antwoord

  Peter/Kees,

  Veel lol, veel vis (niet de juiste soort, maar toch). Leuk om te lezen en voor mij weer wat info mbt stekkeuze 😉

  Jullie horen snel!

  Groet,

  Gijs

 2. Kees Michielsen > oktober 22, 2015

  Antwoord

  Hey Peter,

  Keileuk verslag heb je ervan gemaakt! Maar ja, het was dan ook beregezellig!!
  Dat je de moppen niet kunt onthouden is helemaal niet erg hoor, kan ik ze de volgende keer gewoon weer vertellen 🙂
  Alhoewel de mop van Jantje welk een uiterste houdbaarheidsdatum heeft…
  Ik zal hem hier opschrijven zodat je die door kunt vertellen.

  ======
  (In de dialoog staat de Ju voor juffrouw en de Ja voor Jantje)

  Jantje zit in de klas en de juffrouw zegt dat ze vandaag gaan praten over het werk van de pappa’s.
  Ju: En Jantje, wat doe jouw pappa voor werk?
  Ja: Mijn vader werkt in Amsterdam op de allen en is daar paaldanser, ook heeft hij sex met mannen voor geld…
  Ju: Oh.. jaja… euh.. kinderen ga maar even buiten spelen, de juffrouw moet even met Jantje praten..
  (kinderen naar buiten)
  Ju: Zeg Jantje, wat vertel je me nou toch?
  Ja: Juffrouw, dat is ook helemaal niet waar… mijn vader speelt in het Nederlands elftal maar dat durf ik nou echt niet meer te zeggen!!
  =====

  Peter, bedankt voor de gezellige vissessie en de lekkere tongen. We moeten dat gauw maar weer eens overdoen!

  “Med venlig hilsen”,
  Kees.

 3. Peter(Fishguppy) > oktober 22, 2015

  Antwoord

  Hey Kees, was top, maar moet dat Nederlands elftal, van Jantje, eigenlijk geen Ajax zijn?

  Groetjes Peter

 4. Luc > oktober 22, 2015

  Antwoord

  Hey Peter en Kees,

  Mooi gedaan weer. Veel korte vissen gevangen lees ik :). En nu nog tong in deze regio is toch ook mooi meegenomen.
  Ben stiekem een beetje jaloers want voor dit weekend zit er weer niet veel in om te gaan vissen denk ik.
  Groeten,
  Luc

 5. Nico > oktober 22, 2015

  Antwoord

  Hallo Peter en Kees. Zo te zien op de foto”s hebben jullie twee het niet slecht gedaan. En
  dan met zoals gewoonlijk de mooie foto’s er bij en een prachtig verslag.

  Groetjes de Zeehondentemmer

 6. jack > oktober 22, 2015

  Antwoord

  hoi heren zoals gebruikelijk weer een heel mooi verslag en de fotograaf deed weer goed zijn best en toch ook een hoop vis jammer dat jullie de BO niet goed klaar kunnen maken en dat jullie nat zijn geworden is ook nie zo erg dan kun je ook niet zien dat je in je broek gezeikt hebt gr jack

 7. Peter(Fishguppy) > oktober 22, 2015

  Antwoord

  Vind het erg jammer Jack, dat je het zo uitdrukt “niet goed klaar kunnen maken”.

  Gr Peter

 8. jack > oktober 22, 2015

  Antwoord

  ik bedoel gereed maken ha ha

 9. Kees Michielsen > oktober 22, 2015

  Antwoord

  Hey Jack,

  We hebben inderdaad in ons broek staan zeiken, van het lachen 🙂
  Maar gelukkig spoelt de regen dat allemaal weer weg…
  Ik heb in het archief je botrecept opgezocht.
  Ik zal dat wel een keer proberen met Langelander botten, die lijken me toch beter dan de waterwegbotten… of is dan maar een gedachte?

  Groeten,
  Kees.

 10. jack > oktober 22, 2015

  Antwoord

  hoi kees dat gaat jou zeker lukken maar er zit volgens mij geen verschil in maar die peter kent dat ook wel wat die allemaal in Denemarken kookte om je vingers bij af te likken dus die kan ook wel advies geven gr jack

 11. Peter(Fishguppy) > oktober 22, 2015

  Antwoord

  Hey Jack, met een bot is niets mis, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat toch naar andere vis, die ik altijd in overvloed heb, daarom geef ik ook altijd zo veel vis gratis weg. Een vers botje is niet te versmaden en volgende week, als ik alleen in Nyborg ben, zal ik er zeker een paar vers bakken, tussen de middag in mijn huisje!

  Van Denemarken vind ik persoonlijk alle vis beter dan hier, alleen de tong en zeebaars niet, haha.

  Groetjes Peter

 12. jan > oktober 22, 2015

  Antwoord

  geachte: Peter en Jack.
  ik vind je verslag mooi met een grap er bij om te lachen maar nu komt hij jullie hebben mooi vangsten gedaan daar met lachen en wat je nog wat regen op de foto:s daar heb ik n iet van terug zo groot die kan bij me niet in de pan vind als je een emmer vol heb wel tof ik zal zeggen ga zo door alle bij gr de strandjutter.

 13. zilvervisje > oktober 26, 2015

  Antwoord

  Hallo Peter, ik had een vraag , ik heb verleden week ter hoogte van maassluis gevist en erg goed wijtingen gevangen. Ik ving wel wat minder als de andere vissers maar mijn wijtingen waren wel van beter formaat.En ik vis met 1 hengel op die stek. Nu gebruik ik een ”single hook paternoster” met een ”hooklength” van ongeveer 45 cm. Ik vang met deze lijn ook vaak platvissen. In het verleden heb ik jojo’s en geclipte dwarrellijnen geprobeerd , de jojo vind ik niet fijn vissen.Ik vind de ”beweging” op een jojo gewoon niet ideaal. En de geclipte lijnen is veel extra moeite voor ietsjes meer afstand. Met deze lijn gooi ik ver en ik vang grote wijtingen en platvissen. Maar kan kan je ook gullen mee vangen? Ik zie dat jij afhouders gebruikt en toch vaak gullen vangt. Hoe lang moet de haaklijn zijn voor het vangen van Gul?? Ik probeer het aas dicht tegen de bodem te presenteren. En lange haaklijnen gooien meteen ook veel minder ver. Wat is nu het beste voor Gul?

  Vriendje groet ,

 14. Peter(fishguppy) > oktober 27, 2015

  Antwoord

  Hey zilvervisje.
  op die afhouders vang je van alles, maar als je gericht op Gul wil vissen geniet toch een dwarrel systeem, met een niet al te lange dwarrel, ongeveer 60 cm, mijn voorkeur.

  Gr Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *