Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Vissen in Langeland Denemarken, Frank, Sis, Herbert en ik

Vissen in Langeland Denemarken, Frank, Sis, Herbert en ik

Advertenties

Om 01.00 u vertrokken richting Langeland naar mijn vriend Stefan, alwaar wij om 11.00 u arriveerden. Ik krijg gelijk goed nieuws van Stefan, dat ik van de zomer 2 weken in hetzelfde huis als nu mag, werkelijk een kast van een huis, van alle gemakken voorzien zoals afwasmachine en wasmachine. Frank geeft gelijk aan dat hij van de zomer waarschijnlijk ook meegaat, als Sandra ook wil.

<

Deze keer was ik weer met mijn vriend Frank Verhulst en 2 nieuwe vismaten, Cis van Doren en Herbert van Cleemput. Na het afhalen van de sleutel en boot, onze spullen in het huis gezet en wat gegeten en gedronken, daarna de plannen voor de komende dagen besproken.

Daarna een drukte van jewelste, blijken mijn collega’s van PMH te zijn gearriveerd, en worden wij aangevallen dat wij daklozen bier drinken(aldi). Herbert zou de nadruk op de Zeeforel leggen, terwijl de anderen zich meer op het bootvissen zouden toeleggen. De zaterdagmiddag was te winderig om met de boot uit te varen, dus hebben de anderen een hengeltje uitgegooid van de kant, terwijl ik een schoonheidsslaapje deed, maar het kantvissen bracht geen vis. `s Avonds vroeg naar bed gegaan. Komt Dave nog heel spontaan aan de deur, maar wordt op een leuke manier afgewimpeld door Frank. Frank wilde een rustige avond hebben. Zondagochtend op tijd wakker voor het ontbijt, wat uit eieren met spek bestond, wat voor sommigen niet genoeg was, dus nog wat boterhammen met jam en pasta achterop. Vanwege een straffe zuiden wind was het onmogelijk om met de boot uit te varen, omdat deze werkelijk je adem afsneed en dwars over het land kwam. Dus met de auto stekken bezocht voor de Zeeforel, maar we hadden overal last van drijfgroen, dus vissen was bijna niet mogelijk. Tegen de avond ging de wind liggen en konden wij alsnog een paar uurtjes weg met de boot, maar de golven bleken te hoog om ver weg te varen, dus maar op 8 meter gaan driften, wat 2 behoorlijke gullen opleverde, beiden gevangen door onze diepzee visser Sis. Na het vissen hebben we warm eten bereid, en nu weet ik waar de uitdrukking “honger als een Paard “vandaan komt, want de Cis eet de oren van je hoofd.

Onze vrienden Jefrey, Dave en Bram waren ook weggeweest en kijk wat ze hadden gevangen.

Maandagochtend vroeg uit de veren, want er was westen wind voorspeld(aflandig). Dit brengt een 15 tal mooie tot zeer mooie gullen, bijna allemaal gevangen door Herbert en Cis, Frank en ik zijn mee gegaan om te filmen en foto’s te nemen.

`s Avonds een nieuwe poging gewaagd op 8 meter, en naar ons gevoel op 2 uur tijd een aantal mooie gullen gevangen, totdat wij onze dakloze vrienden terug zien komen, zij hebben de juiste stek weten te vinden wat resulteerde in een bijna volle kist Kabeljouw, waarvan er 2 boven de 80 cm, en 2 van meer dan 70 cm zijn. Dus wij zijn volledig afgetroefd.

Dinsdag staat de wind weer goed, dus weer met de boot, maar ditmaal met zijn 3, omdat Herbert op de Zeeforel gaat met zijn Vlieghengel. Wij varen de zelfde kant op als onze vrienden Dave, Jeffrey en Bram.

Blijkt dat zij ongeveer op dezelfde plaats liggen te vissen als Frank en ik In de zomer vorig jaar, dus een ons bekende stek. Zij vangen een Schar, van een formaat dat ik nog nooit heb gezien. Oneven ondergrond met stenen, daar zit de vis. Alleen wij zijn in het bezit van een dieptemeter en een GPS, dus worden zij deze dag door ons afgetroefd. Met een GPS vaar je zo terug naar de gouden stek, en hun moesten op het gevoel varen. Maar toch knap van die mannen dat ze in het 2de jaar dat ze hier zijn zo’n goed oriëntatie gevoel hebben. Leuk gul en zéér grote Wijting gevangen.

Na het eten nog even naar het Radarhuis om op de Zeeforel te vissen, maar geen resultaat.

Vissen in Langeland Denemarken

Na een paar uur stoppen wij met zijn 3, alleen Herbert blijft doorgaan omdat het prachtig weer is voor met de vlieghengel. Wij gaan naar Bagenkop naar de supermarkt, omdat wij buiten Cis hadden gerekend en het brood wat wij normaal in een week opeten, al bijna op was, zoals ook de toespijs. `s Avonds weer een vissessie met de boot(Herbert nog steeds niet terug), wat weer de nodige vissen opleverde. Ik kom er ineens achter dat wanneer je met een lange dwarrellijn met een coktail van een pier en zager boven een rode pilker vist, dat dit de goede combinatie is.

Frank gaat gelijk over op dit systeem en vangt hetzelfde als ik, alleen Cis is een beetje eigenwijs en vangt haast niets met zijn eigen systeem.

Cis vangt slechts 1 vis die hij nog terug moet zetten ook, omdat deze ondermaats is.

Woensdag weer zuiden wind, dus niet met de boot weg. Frank en ik hadden voordat wij vertrokken contakt gehad met Leonard Muys, een zeer goede Zeeforel visser en Gids voor deze visserij. Hij is van Belgische afkomst en woont al 16 jaar in Denemarken. Frank heeft hem gebeld en Leonard vraagt of we meteen langskomen. Dit wordt door ons meteen gedaan, nadat hij ons de route heeft beschreven, wanneer wij daar arriveren, staat hij ons op te wachten aan de oprit. Een geweldige ervaring voor ons om met hem te spreken, en zijn vis spullen te bekijken.

Hij vraagt of we in de middag met hem willen meegaan naar een zeer goede Zeeforel stek van hem, wat wij niet voorbij kunnen laten gaan. Hij verteld ook nog dat hij maar heel soms zonder Zeeforel naar huis komt. Hierover zijn onze meningen verdeeld, maar naar later blijkt on terecht. Eerst naar een plaatselijke hengelsportzaak voor de juiste blinkers, daarna een beetje gegeten en toen naar Leonard, waarna wij gingen vissen en binnen het uur had Leonard 2 Zeeforellen van zo ongeveer 45 cm.

Hij geeft ons instructie’s.

 

 

Frank had al 2 keer een Jumper onder zijn hengeltop gehad, maar die zijn onhoudbaar, maar enkele ogenblikken later vangt Frank toch zijn eerste Zeeforel aan een zilver blauwe Wobler. Hij was in de zevende hemel en dankt de meester Leonard voor zijn opgedane ervaring.

Daarna hebben we Leonard thuis afgezet en gevraagd wat de kosten zijn. Hij zegt als je nog eens in de buurt komt breng een tray Jupiler mee voor mij. Wat een sympatieke kerel is hij, daar gaan we in de toekomst vaker langs. Uit respect voor Leonard geven we de visstek niet prijs, want dit blijkt werkelijk een topstek te zijn. Donderdag gaan we weer voor de Zeeforel, wat voor mij naar 2 worpen een aanbeet onder mijn hengeltop opleverde. Schrik, schrik. Maar geen vis. Ik houd het na een uur niet meer uit van de pijn aan mijn rechterknie, door de druk van het water(binnen meniscus gescheurd) en ga in de auto zitten wachten tot Frank uit gevist is. Wij gaan naar huis en even later komen de anderen ook, blijkt de Cis toch nog een Zeeforel te hebben gevangen.

Na het eten gaan hun terug naar de goede Zeeforelstek, nadat ze bij Stefan de winkel leeg hebben gekocht(koperkleurige lepel).

Deze keer zou het een werelddag worden voor deze 2 kerels, Cis en Herbert. Donderdag avond gaan Frank en ik nog met de boot op de Gul, op 8 meter diepte wat een zeer goede keus blijkt, werkelijk de ene maatse na de andere, en enkele vloermatten van botten. Terwijl Frank de vis aan het fileren is , komen Herbert en Cis ook terug, blijken ze 6 Zeeforellen bij zich te hebben en 2 terug gegooid.

Ook hier komen de kwaliteiten van onze super viscleaner Frank weer naar voren.

Maar nog steeds geen vis op de vlieghengel van Herbert . Vrijdag alweer de laatste dag(wat gaat het snel), Herbert en Cis op de Zeeforel en wij weer met de boot. Een mooie kluts gul voor ons op 8 a 12 meter water voor Bukkemose strand. Dave en Bram komen ook terug en hebben weer wat meer Gul dan wij. Daarna zie ik iets wat ik bij PMH nog nooit gezien hen, Dave Krens aan het werk.

Dave aan het schoonmaken
Herbert en Cis komen om 16.00 u thuis met een beetje ongenoegen van Herbert zijn kant, omdat Cis een Zeeforel van tegen de meter heeft laten gaan omdat de knoop op zijn lepel niet goed was, dus nu zwemt er een grote zeeforel rond met een lepel in zijn bek. Maar toch nog een Zeeforel op de vlieg gevangen door Herbert, met een vlieg van Stefan gekregen. In de avond komen de daklozen nog even afscheid nemen, en we besluiten om volgend jaar weer in dezelfde week tegaan indien het mogelijk is. Jefrey leert ons nog even iets van koken.

Ook Stefan komt nog even vragen hoe onze week is geweest. Het resultaat is 150 maatse Gullen en 11 zeeforellen aan de maat en 2 terug gezet, en een hele grote verspeeld door een niet afgestelde molenslip van onze Cis. Wij zijn erachter gekomen dat de verhalen over de Zeeforel niet overdreven zijn, wanneer je bereidt bent om er veel tijd in te steken en de juiste informatie van de juiste man krijgt, je er inderdaad meerdere per dag kan vangen, maar je moet wel mobiel vissen. We hebben al het bier en de Jenever nog op gemaakt waarna we na het slapen om 03.30 huiswaarts reden en om 12.30 in Essen aankwamen.

Groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *