Home Gastvissers Slag Maasmond

Slag Maasmond

Advertenties

Hallo Peter en trouwe lezers ,

Woensdag avond het laatste weerbericht bekeken, want ze hadden de hele week al aangegeven dat er donderdag regen zou komen. Dat zag er dus prima uit, alleen in het oosten zou er een buitje vallen. Dus een fles water in de  vriezer gelegd dan kon hij mooi de volgende ochtend in de koelbox, voordeel is dat de box langer koel blijft en dat je voor de terugweg nog ijswater hebt . Mijn Moppie gecontacteerd of ze zin had mee te gaan naar de waterkant, die had er wel oren naar. Aldus geschiede. Toen we langs de haven , aldaar reden( geloof de Amalia haven) zei ze , he jammer hij ligt er niet. Ze had gehoopt een foto te kunnen nemen van een boot die windmolens naar zee vaart. Tja pech, boot was weg. Aangekomen op ons hamburgerplekje van de smikkel in ging er net een dobber visser weg. Ik voor de zekerheid ook het staketsel op om te kijken of het nog zin had daar vanaf te vissen.

Helaas zag ik dat de helft ervan was vernietigd en dat het op dat stukje niet meer te doen was. Dus er maar voor gekozen in de grind bak, tussen de staketsels te gaan staan. Hier geprobeerd met pilker, lepel shad en plopper, echter geen tikkie gehad

Mijn dinnetje had uiteindelijk alle geluk van de wereld, daar de boot die ze graag wilde fotograferen, volgeladen langs kwam

Ik heb trouwens nog wel een bot gevangen zien worden, maar de Aalscholver kon hem niet wegkrijgen, dus volgend jaar is hij groot genoeg voor Henry of Jack.

Groetjes en vang ze, Ies

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

17 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Hey Ies, bedankt weer voor je mooie bericht!
  Bekende stek voor mij, toen ik voor het eerst ging pionieren op eigen houtje, in 2007, kwam ik daar ongeveer terecht en ook mijn vangst was toen een 0, maar van bekende vissers gehoord, dat het daar in oktober feest moet zijn met kunstaas, voor de baars.
  Voor een volgende maal, klapperende toppen toegewenst, met mooie meenemers!

  Groetjes Peter

 2. Gino > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies,
  je bent ook een volhouder, prima zo ! Op de bank thuis wordt het zeker niks toch?
  Jammer dat het staketsel naar de kl…..is want het scheelt toch wat in afstand. Maar de grindbak sta je ook lekker. Jammer dat de vangst weer tegenviel maar ja toch weer lekker de frisse zeelucht opgesnoven. De vis zal toch wel eens beginnen met azen (eten) niet…
  Ja een frisse koelbox doet wonderen bij deze temperaturen.
  Ben al wel op de stek wezen kijken daar maar ik wou toen meer naar de binnenkant net om het hoekie maar was helaas afgesloten ?
  Succes nog verder man.

  Grtjs Gino

 3. Eldert > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Ha ies
  Toch weer een mooi verhaal er van gemaakt . Dat de vis er niet zit dat weten we . Maar thuis voor de buis heb je zelfs geen zeelucht en dat heb je nu wel gehad . Volgende keer beter .
  Groeten Eldert.

 4. Nico > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Les. Toch leuk dat er nog wordt gevist en dat wil mee delen aan de andere vissers. Mooi verslag er bij en met ook leuke foto’s jammer dat de vis het liet afweten. Hopelijk kom daar voor alle vissers snel verandering in. En in ieder geval heb je het zilte nat weer geroken en dat ook veel goed. Succes in ieder geval voor de volgende keer met vis in de pan.

  Groetjes. Nico

 5. Stefan > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies, het is prachtig weer om erop uit te gaan, vangst of niet, je hebt wat zeelucht opgesnoven en dat kunnen er niet veel zeggen, haha. Alvast suc6 de volgende keer.
  Groeten, Stefan

 6. ies > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, daar kun je wel komen, maar dan moet je dus via het zandpad rijden. Dat noemen ze tegenwoordig de ppgb, Mocht je daar gaan, vis dan met loodlifters want het is steil afgegraven en anders graaft je lijn in of vis met kunstaas op zeebaars. Tong hoef je daar niet te verwachten. het dammetje voor de bocht staat meestal druk meet kunstaasvissers en vlieg vissers. 30 jaar geleden was het een top stek voor zeeforel.

 7. Gino > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Ha dat wist ik niet dat je daar over mocht is idd de ppgb.
  Bedankt voor de algemene info dan hoef ik er niet te zijn😂 dat scheelt weer een rit van 1,5u…dacht zomaar dat het een winterstek was.
  Grtjs Gino

 8. ies > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Hey Gino is idd en winterstek, merendeels schar, maar laatste jaren meer van te kleine maat

 9. Peter(fishguppy) > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Op de nieuwe ppgb heb ik samen met Rob slingerland gevist, nadat de oude ppgb was afgesloten en we vingen er wel tong, niet in de getallen van de oude ppgb maar toch 4 of 5 maatse tongen en idd een overvloed aan dikke schar in 2010 was dat geloof ik e regelmatig vast.
  Gr Peter

 10. ies > augustus 5, 2022

  Antwoord

  lol, ja peter toen nog wel, goede ouwe tijd, hoop dat het ooit nog terug komt

 11. Jack Jozen > augustus 5, 2022

  Antwoord

  Hallo Ies
  Het is dit jaar tot nu toe bar en boos met de vangsten ik heb daar op die stek wel eens heel goed gevangen als ik me niet vergis word ook wel de Glooing genoemd eigenlijk tussen de ppgb en de grindbak in maar dit jaar is het echt knudde je bent wel een aanhouder knap en ook een teken dat het weer goed gaat met je gezondheid.
  Heel veul groetjes Jack,

 12. ies > augustus 6, 2022

  Antwoord

  Ja Jack, bij slag Maasmond begint de stenen glooiing was tot dammetje dan kreeg je een leuk stuk strand voor de schar en wijting en dan de ppgb voor haai in de zomer en gul in de winter, ggrrrrrr goede ouwe tijd grrrr

 13. Henry > augustus 6, 2022

  Antwoord

  Hey Ies,
  Een aanhouder met ’n leuk verslag en dito foto’s. Inderdaad hebben Sjakie en ik daar lang geleden ook gevist, dat was nog in de tijd dat je gullen kon vangen, dit lijkt ’n eeuwigheid geleden. Een mooie foto van ’n voorbijvarend schip dat helaas obstakels vervoerd waar menig visser ook niet vrolijk van wordt evenals van de vangsten van de laatste tijd. Toch weer efkes samen met je dinnetje de zilte lucht opgesnoven en gezien dat er voor ons nog wat botjes rond zwemmen,Super !!! Ook ik heb 2 flessen van anderhalve liter ijs in m’n koelkist maar dat is voornamelijk om m’n biertjes koel te houden. Bij je volgende poging veel plezier en dan uiteraard voor jouw en je vriendin ’n lekker maaltje verse vis.
  Groetjes, Henry

 14. Stefan > augustus 6, 2022

  Antwoord

  Ik heb 1,5 geleden getracht op de ppgb te gaan vissen, maar het pad heeft nu voor de meeste auto’s te diepe kuilen en halverwege staat een hek… Ik durfde niet verder vanwege de kuilen en vanwege het feit dat als iemand dat hek sluit je mooi de klos bent… Er staat ook een bord, verboden voor onbevoegden, ben toen vanaf halverwege gaan lopen met spullen, maar ben toch maar omgekeerd, het is mij daar te verlaten om de auto te laten staan en ben toen naar de landtong gereden…. Wat mij betreft geen stek meer en niet meer proberen… Er zijn zat betere stekken, waar je bovendien rustiger kan vissen (en soms zelfs vangen)
  Groeten, Stefan

 15. Gino > augustus 6, 2022

  Antwoord

  Hoi zstefan,
  Dan had ik het toch goed dat het daar afgesloten was!? Jammer want het strandje daar leek mij een leuk stekkie… maar het zal wel weer zijn reden gehad hebben om het af te sluiten.
  Maar het wordt de sportvissers niet gemakkelijk gemaakt de laatste jaren… Afsluitingen of een heel eind lopen met je spullen, stranden die overal worden opgespoten en de plekken die wel goed bereikbaar zijn moet je beginnen uitkijken wat voor volk er om je heen loopt…

  Grtjs Gino

 16. ies > augustus 6, 2022

  Antwoord

  Heren dank voor de wederom zeer leuke reacties, Het doet mij genoegen dat vele van jullie daar op die stekken ook genoten hebben in het verleden, laten we hopen dat die tijden zullen weerkeren.
  Groetjes en vang ze

 17. hugo > augustus 7, 2022

  Antwoord

  Hallo Ies,

  Toch weer een poging achter de kiezen man, mooi dat je oude stekken weer gaat opzoeken om een visje te vangen. Zelf nooit gevist maar blijkbaar wel een leuke stek om een lijntje uit te werpen. Wat de vangsten betreft moet al vele jaren terug gaan om zo’n slecht voorjaar terug te vinden. Het is altijd leuk vertoeven aan het water maar af en toe een visje vangen maakt het toch wat aangenamer toch! In ieder geval succes bij je volgende sessie en een mooi pannetje vis toegewenst.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *