Home Bootvis verslagen Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Advertenties

Gisteren stond er een afspraak met Jordi van JDL machines Goirle, een vriend en sponsor van onze site, die na lang proberen iets af te spreken, eindelijk doorgang had. Om 8 uur is Jordi bij mij en vertrekken we naar Neeltje jans, waar we tegen 9 uur arriveren en op ons gemak in warme kleding gestoken, omdat ik geen haast heb, ivm met het getij, juist na springgetij en dan vind ik het persoonlijk zonde om te lang op het water te vertoeven, gewoon de uren rond hoog of laagwater en in dit geval is het rond 12 uur, de kentering van laagwater. Ruim na 9 varen we de sluis in, waar nog 2 bootjes liggen en als ik naar achter kijk, baart het me toch wel zorgen, de olie kringetjes in het water, zou het gewoon te dikke mengsmering zijn, vraag ik me af en sta er verder niet echt bij stil. De sluis gaat open en we varen rustig weg, samen met meerdere bootjes en op het eind van de pier gaat het gas erop en tegen 10 uur liggen we te vissen op een van mijn stekken, op een 20 meter water en de stroming loopt nog goed in, maar toch staan er binnen no time 4 toppen, uitbundig te klapperen. Jordi gaat als eerste en vangt een triplet, met maatse vis.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Dit is natuurlijk fantastisch, 3 maatse vissen in de eerste draai, als je verhalen hoort, dat ze kleiner aan het worden zijn. Zijn 2 hengel brengt een doublet.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Bij mij gaat het in het begin wat minder, maar dat is bootvissen, 1 mooi schar en een doublet, minuscule wijting.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

We hebben eigenlijk geen tijd voor andere dingen en we gaan weer draaien en voor Jordi 2 maal een triplet, waarbij het wel opvalt dat de wijting erg klein is.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Tegen laagwater gaat het helemaal los en ze worden ook groter, vooral bij Jordi, ik houd het gewoon bij kleintjes met af en toe maatse vis ertussen.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Dan valt de stroming er uit en gaan we dweilen, op de wind, maar ook dan blijven we vangen en ik heb mijn handen vol aan het vissen en vooral het schoonmaken van de vis en deze maal bewaren we de ingewanden in een emmer om geen oorlog met de meeuwen te krijgen.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Tussendoor nog een filmpje van Jordi gemaakt.

Als de stroming er weer in komt gaat het nog beter en ik krijg weinig tijd om foto’s te maken, vooral van mezelf, maar ik vang ook veel meer kleintjes en Jordi is natuurlijk niet voor niets de kanjerkoning en hij vangt weer zo’n lekker grote wijting van ruim 35 cm.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

We blijven aan de lopende band vis vangen en de 7 ons leeglopers geraken snel op.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

Tegen 14u kunnen we voor het laatst inwerpen en dan is echt alles op, maar inmiddels stroomt het ook loei hard, dus mijn plannen waren toch al van 10 tot 14u. lang genoeg voor mij. Ook met de laatste draai hebben we nog beiden vis en ik vang nog een triplet, waarvan er 2 aan de maat zijn.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

We hebben dan in totaal, een 3/4 grote emmer met scharren boven de 25 en maatse wijting, wat toch niet echt slecht is, rond springgetij en op een betrekkelijk korte tijd.

Met eigen boot, samen met Jordi, buitengaats

We hebben er vele retour gezonden en het viel op, dat hoewel de aanbeten erg aggresief waren, er regelmatig een schar, bij het optillen er af pleurde, dus toch voorzichtig azen, of misschien te grote haken? We varen met de wind en stroming mee, terug, op een lekker zeetje en liggen alweer snel in de sluis en zien weer de olievlek.

Als de sluis opengaat, varen we naar de steiger en zetten de motor af en poetsen het dek een beetje en als ik dan de motor wil omhoog trimmen, klinkt de hydrauliek, erg futloos en hij krijgt de motor niet in zijn geheel omhoog, dus dat verklaart achteraf een hoop, een lekke powertrim en zaterdag heb ik al afgesproken met Richard de Leede, dus ik zit er weer even mee. We rijden naar huis en Jordi blijft nog wat drinken en het is weer reuze gezellig en Jordi heeft een presentje voor mijn vrouw, omdat hij altijd zo gastvrij ontvangen word bij ons, wat ik erg leuk vind!

Achteraf bleken mijn foto’s weer gevlekt te zijn, inmiddels de lens weer schoongemaakt. Vandaag naar Zwemer watersport gebeld en op advies van hun, maar de afspraak van zaterdag gecanceled, omdat er anders het risico in zit, dat de motor dan helemaal niet meer omhoog te krijgen is en hoe moet ik hem dan traileren, volgende week als ik hem weg breng voor reparatie?

Het was weer een ouderwets gezellige dag gisteren, zeker weer voor herhaling vatbaar.

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. joost > december 30, 2015

  Antwoord

  hey peter en jordi,
  zo te zien hebben jullie ook niet veel draaien zonder vis gehad. prachtige foto.s weer.

 2. jack > december 30, 2015

  Antwoord

  Wat een vangsten ik ben jalours op jullie dat is toch een superdag ikzelf ben gisteren zelf met mijn kleindochter wezen vissen aan de yangtzehaven na 3 keer bijna mijn nek gebroken te hebben een blauwe schouder en rug 2scharretjes 4 steenbolken en 20 wijting waarvan 1maatse dan heb ik toch reden om jalours te zijn he maar wel blij voor jullie en nog een fijne jaarwisseling gr jack

 3. Jacco > december 30, 2015

  Antwoord

  Ha peter, je kan aan de zijkant van de motorsteun ( bracket) een schroef los draaien om de motor te kantelen voor het traileren.
  Met deze schroef ontgrendel je de hydroliek 😉
  Ga dus gerust vissen maar neem wel een grote schroevendraaier mee als je de boot gaat traileren.

  Bekend probleem bij powertrim systemen😉

 4. huib > december 30, 2015

  Antwoord

  Hoi peter,

  leuke vangst de scharren zien er erg dik uit, en goed gezelschap.

  groeten Huib

 5. peter > december 30, 2015

  Antwoord

  Hey jacco, mocht het nog lukken, ga ik morgen of vrijdag even proberen, dank je voor deze heel positieve reactie!
  Gr Peter

 6. Henry > december 31, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter en Jordi,
  Jullie hebben toch weer prima gevangen, als je mooie en dikke wijtingen naar boven wilt takelen is het een voorrecht dat je een boot hebt. De foto van Jordi met deze knoepert van 35 cm is gewoon super.Ondanks de zorg dat het motorke weer kuren zou gaan krijgen hebben jullie samen weer een prachtig visdagje gehad. Nogmaals voor iedereen een heel gezellige jaarwisseling en een gezond en vooral visrijk 2016.
  Gr. Henry

 7. jan > december 31, 2015

  Antwoord

  Geachte Peter en jordi je hebben een mooi maaltje gevangen en double erbij en mooi foto:s dat is de bedoeling veel plezier nog en van deze kant nog de beste wensen voor 2016 toe gewenst ga zo door. gr de strandjutter.

 8. Nico > december 31, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter en Jordi. Wat een vangsten van jullie twee en dan met grote wijtingen er bij.
  Dat is anders dan vanaf de kant mooi verslag er van gemaakt met zeer leuke foto”s ook.
  Voor alle fishguppy’s een zeer rijk visjaar 2016 toegewenst en ook alle sponsoren.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 9. alain tulleneers > december 31, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter
  Voor het jaareinde nog een nooi maaltje zeebanket a/d Noordzee onttrokken.
  Las vanmorgen dat de internationals op de Pirate II vissend op de Westerschelde ook last hadden van afvallende scharren
  prettig uiteinde en een gezond 2016
  Alain

 10. p.knopper1@kpnplanet.nl > december 31, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter en Jordi Zo te zien lagen jullie weer op je vertrouwde plekje de vangsten waren weer als vanouds schitterend ook een goed bericht dat de monteur de storing ter plaatse heeft kunnen verhelpen tot onze volgende vissessie .
  Groeten Hans de Bruijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *