Home Overige Op haai vissen met de Limanda

Op haai vissen met de Limanda

Advertenties

Zo, eindelijk  is ook mijn vakantie  begonnen. En dan moet er wel gevist worden natuurlijk.  Mijn wens is al heel lang  om een keer haai te vangen . Vele jaren geleden, misschien wel 15 jaar , heb ik ooit eens een hondshaaitje gevangen aan de boulevard.  Dus paar weken geleden maar eens contact  gezocht met Hank van de Wiesje   maar daar werd dat toch wel een heel moeilijk verhaal  . Ik wilde nl graag met Dennis een keer . Zo,n vader zoon dagje zeg maar .

Maar ja, Dennis kan alleen op maandag ivm werk maar Hank zat natuurlijk  vol die dag en gaf me de tip om eens contact op te nemen met Arian van de Limanda. Dat doen die schippers in Vlissingen  gewoon he … niks geen concurrentie maar gewoon de ander ook zn brood gunnen. Dus Arian gebeld en die zei als je 6 man kan regelen kunnen wij 8 augustus er op uit. Nou , dat moet niet zo,n groot probleem zijn dacht ik. Dennis wist al gelijk dat zn neef, Colin ook graag mee zou gaan. John geappt en ja hoor , ook die zag het helemaal zitten  . En die wist  er nog wel een paar dus we zaten aan 7 man. Dus schipper gebeld en de afspraak  stond . Helaas moest Corwin afmelden vanwege dat stomme c.virus. Wat heeft die gebaald.

Maandagmorgen 5.00 uur de wekker en de dag was begonnen. We hoefden niks mee te nemen had de schipper  gezegd, alles was inclusief . Hoezo gemak dient de mens . Maar dit is wel heeeeeeeel makkelijk. Toch voor de zekerheid  nog maar wat boterhammen meegenomen want ik was er niet op berekend dat John bolussen  mee zou nemen. Die bakkers in Zeeland  zijn op dat tijdstip nog niet berekend op klanten denk ik. Afijn , we waren keurig op tijd . Daar lag een super mooie boot op ons te wachten die er zeer keurig netjes uit zag. Om 8 uur lagen we in de sluis en kon het avontuur  beginnen. De schipper stelde voor om eerst even te proberen voor de boulevard want daar zat zeebaars had hij net doorgekregen. Daar even geprobeerd . Maar wij waren net te laat dus toen opgestoomd richting de haaien .

Na een heleboel uitleg van de schipper  , hij kende echt de kneepjes van het vak, gingen de lijnen overboord en het wachten kon beginnen. Dat duurde niet lang want na 10 minuten ongeveer kwam bij mij de eerste dreun al door op mijn hengel en jawel hoor …. die hing. Contact aan de andere kant van  de lijn. Man man man , wat geeft dat een stoot adrenaline door je lijf . Dat gevecht met een vis die je niet ziet maar wel voelt. En je weet gewoon dat het een hele grote is. En dan komt er  zo,n haai aan de oppervlakte,  geweldig.  Gelijk de eerste haai van meer dan een meter was een feit. 103 cm.

Nou  Nico , dat is wat anders dan bij een wedstrijd aan het strand. Daar moet je tegenwoordig al gauw 6 of 7 visjes vangen wil je aan die aantal cm komen. Wat is dit een mooie sport . En zo kwamen er al 3 tegelijk aan boord. De toon was gezet . Binnen een uur had ieder zijn haai te pakken.

De afspraak was van te voren gemaakt dat zodra iemand er een heeft gevangen dat dan degene die nog niet gevangen heeft dan de volgende beet gaat verzilveren. Dit om te voorkomen dat niet de een 5 haaien heeft gevangen en een ander 0 of 1 . Maar inmiddels was de schipper zo druk geweest met zijn uitleg en scheppen van haaien en meten en foto’s  maken dat hij de eerste koffie ronde haast vergeten was . Maar dat werd dubbel en dwars goed gemaakt . De inwendige  mens  werd  niks te kort gedaan vandaag. Broodjes Unox, soep , het nodige vocht , ….. niks was teveel voor Arian. Wat een top schipper.

Af en toe een verkasje als het iets minder ging , het kon allemaal. En dan werkte het weer natuurlijk ook nog eens mee zodat iedereen al aan het begin van de middag er uitzag als een gekookte kreeft. En de haaien bleven maar komen   . Iedereen aan boord zowel John , Collin , Dennis Adriaan , Leon als ook ikzelf  heeft moeten werken . De een nog meer pijn in z’n armen dan de ander . Haaien , haaien en nog meer haaien .

Wat een topdag hebben wij beleefd. Aan het eind van de dag stond de teller op ik dacht 25 haaien . Schipper superblij want wij hadden het record aantal verbroken . Die stond nl op 22.  Hoeveel er boven de meter waren weet ik niet meer maar volgens mij was dat ongeveer de helft.  Niemand van ons heeft zich ook maar een seconde verveeld. Veel beter als een dagje Efteling volgens Dennis want daar moet je bij iedere attractie minimaal een uur wachten .  Wat moet ik er nog meer over schrijven? Ik weet het niet. Alleen dat een ieder een superdag heeft gehad   . Op een superboot   . Met een superschipper.  En dat we het er unaniem over eens waren dat dit voor herhaling vatbaar is. Nu rest mij nog een hele moeilijke  taak namelijk om de mooiste foto’s uit te zoeken voor dit verslag . Maar ook daar gaan we uitkomen. Stuk of 20 Peter?

 

Met visvriendelijke  groet mede namens Leon, Adriaan,  Collin, Dennis en John.

 

En schipper Adrian van de Limanda …. hartstikke bedankt voor deze mooie dag  . En Hank van de Wiesje … bedankt voor deze gouden tip.

 

 

Eldert

 

 

 

 

Verzonden vanaf mijn Galaxy

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 9, 2022

  Antwoord

  Hey mannen, leuk gevangen en een mooie dag met goed weer, hartstikke leuk voor een keer mee te maken, mooi dat jullie er een verslag van gemaakt hebben, chapeau!

  Groetjes Peter

 2. Henry > augustus 9, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Gekookte kreeften die haaien aan het vangen zijn!!!!Een TOP verslag van jullie bootvisserij.
  Het begint er op te lijken dat de haaien de plaats ingenomen hebben van de gullen. Jullie hebben in elk geval allemaal een fantastische visdag gehad met geweldige vangsten, dat kan van de kantvisserij helaas niet gezegd worden. Hopelijk komen er voor ons ook nog betere tijden zodat we van de kant nog ’n visje kunnen vangen. Het zal inderdaad ’n kick geven als je ’n flinke haai aan de haak hebt, ik ben echter al blij met ’n tong of ’n bot, misschien kunnen we daar dit seizoen ook nog ’n verslagje over schrijven.
  Voor je volgende visserij wederom veel plezier en rammels op de toppen.
  Groetjes, Henry

 3. Dennis de rooij > augustus 9, 2022

  Antwoord

  Vermakelijk verslag weer pa, alvorens de vistrip al uitgekeken naar het verslag! Je hebt er weer iets moois van gemaakt! En het idee van deze trip was een goeie zet! Ik denk dat iedereen instemt met het plannen van de volgende!

  Ieder ander, succes met het boeken van mooie vangsten, het seizoen is nog niet voorbij!

  Met vis vriendelijke groet,
  Dennis de rooij

 4. Peter(Fishguppy) > augustus 10, 2022

  Antwoord

  Goeiemorgen Eldert en andere visvrienden, dit verslag is gisterenavond laat geplaatst en goed gekeurd door mij, wat ik normaal nooit doe na de bbq en een flinke slok bier. Toch geplaatst en een kortaf reactie gegeven en nu in de ochtend, na het verslag goed gelezen te hebben, zie ik pas, wat een fantastisch verslag dit is, niet alleen vanwege de geweldige haaivangsten, maar ook vanwege de gezichten waar de leut en spanning vanaf te lezen valt, gewoonweg een topverslag, wat zeker gaat meedingen, dit jaar aan het mooist gemaakte verslag, wat in de plaats is gekomen van de meest ingezonden verslagen.

  Dit is een verslag met wat ze noemen de wauw factor en dit is pas de 2e maal dit jaar dat ik dat heb!

  Eldert, werkelijk fantastisch geschreven en geplaatst! De tekst die in het laatste stukje wat verschoven is, komt zeer waarschijnlijk door dat je het geplaatst heb, met je gsm, wat ik op zich ook al heel knap vind!

  Nogmaals, een dikke chapeau, voor jullie allen, die toch maar een hele dag de gloeiende zon hebben getrotseerd!

  Groetjes Peter

 5. ies > augustus 10, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, man man man, dat noemen ze een echte topdag, schitterend gewoon daar kan een pretpark echt niet tegen op, Genot plezier en mooi weer tijdens de fitnes, ja dan valt er niets te mopperen. Het zij jullie gegund mannen,. Ik zou zeggen geef de spieren even rust en dan weer gaan met die banaan. Wat kan het leven toch mooi zijn.
  S6 bij de volgende sessie.
  Groetjes ies

 6. Jack Jozen > augustus 10, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert
  Je hebt die mannen wel samen met de Schipper een topdag gegeven dat kun je aan de glundere gezichten wel zien die willen zeker nog meer .Maar het lijkt wel of dat de Noordzee helemaal aan het veranderen is wat de vis bestanden betreft maar vissport betreft is dit wel super die mannen willen zeker nog meer op naar de volgende trip.
  Heel veul groetjes Jack.

 7. Gino > augustus 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert en friends,

  mooie dag hebben jullie gehad met die haaienvangsten. Prachtig verslag en heeeeel mooie foto’s man !
  Je ziet het plezier van de foto’s afspringen en dat ieder zen haai weet te vangen is toch alleen maar prima op zo een dag. Een dag op de haai is niet echt mijn ding want als je vanaf Neeltje Jans gaat op de tong van je ze altijd het kan soms een plaag zijn, maar ieder zijn plezier !
  Succes bij de volgende.

  grtjs Gino

 8. Nico > augustus 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert en Vrienden . Alle eerst wat een prachtige foto’s genomen van de Haaitjes. En daarvan ook een leuk verslag er bij. Lijkt me leuk om een Haaitje te vangen maar de gehele dag is niet mij ding, Maar in ieder geval stralende gezichten en dat nemen pakken ze zich niet meer van je af. Voor de volgende sessie heel veel succes weer dan toegewenst dan.

  Groetjes. Nico

 9. hugo > augustus 10, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Wat een verslag man en wat een vangsten, niet normaal. De haaien hebben zeker de plaats van de gullen ingenomen want de dag van vandaag gul vangen!!! Jullie hebben wel een mooie tip gekregen van Hank chapeau om dit te delen onder collega’s, in België is het meer verpest hoor! De leute van deze trip straalt zich af opal de gemaakte foto’s, iedereen een glimlach op het gezicht top man. Menig visser die dit leest kan zo een verslag wel smaken, dikke proficiat Eldert en succes bij jullie volgende trip.

  Grts Hugo

 10. Leen > augustus 10, 2022

  Antwoord

  Hoi eldert en vrienden/familie
  Wat een ongelofelijke topdag was dat voor jullie
  👌👌👍👍
  Groetjes.leen

 11. Jeff > augustus 10, 2022

  Antwoord

  Hé Eldert en kameraden,

  Dit is er toch echt een direct ( uit) en voor in het boekje! Keihard genieten dit!
  Deze zal vele van jullie heel lang bij blijven. Heerlijk! Herinneringen maken.
  En een heel leuk verslag Eldert!
  Succes voor de volgende.

  Jeff

 12. Stefan > augustus 10, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, wat een dag hebben jullie gehad zeg, wordt er helemaal jaloers van. Prachtig verslag en foto’s die er niet om liegen, super zeg! Krijg ook gelijk enorme visdrang maar moet helaas nog even de kop in drukken.
  Groetjes, Stefan

 13. Eldert > augustus 11, 2022

  Antwoord

  Goedemorgen allemaal
  Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties. Ik weet de een vind het geweldig en de ander vind het niks die haaien. Maar dat is ieder voor zich. Ik vind het geweldig ieder geval . En Dennis, dit gaan we zeker nog een keer doen. Dit jaar waarschijnlijk niet meer want zoals de schipper zei…. ze zijn al aan het weg trekken. Maar als ik dan zie dat op die dag op een andere boot gekozen wordt voor eetvis , en om 12 uur hebben ze nog geen 1 visje gevangen , doe mij dan maar dit . En ……. het kost bijna niks aan aas deze visserij. Met 10 verse garnalen kom je al een heel eind de dag door. En wat een sport , geweldig .
  Dit was ieder geval een dag met een gouden randje .
  Groet, Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *