Home Strand en kantvisserij Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden,

gisteren last minute een kilo kweekzagers gehaald bij Dixhoorn bootverhuur en zeeaas, ze hadden nog juist een kilo voor me! Bij thuiskomst ben ik weer verbaast hoe mooi ze waren en ook hoefde ik zelf totaal geen turf toe te voegen, alleen in 2 grote bakken, met kranten erin om in de nacht mee te nemen.

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

De planning was om kort na middernacht uit bed te komen, 2 trappist gedronken na het eten en naar bed. Word ik weer wakker en is het half 3 sodeju!

O ja, nog even iets anders! Een aantal jaren geleden werd ik er al van beschuldigd dat ik oude foto’s zou plaatsen en afgelopen avond ben ik weer beschuldigd en met scheldnamen benoemd, nou zit ik daar niet zo mee, ik benoem zelf ook wel eens iets verkeerd, of kwets iemand, dat is heel menselijk, maar valsbeschuldigen is toch iets anders!

Het gaat om deze foto van 13-05-2020.

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Deze meneer, Peter van Buren zegt, dat deze boot niet vaart tijdens corona en dat ik dus nepberichten plaats! Toen had ik 15 tongen aan de maats en Jeroen van Dijk uit Smerdiek, die naast me stond, die er maar 1 had, heeft er 2 van mij gekregen, omdat hij anders geen maaltje had voor zijn gezin, dus…

Nou wil het feit, dat ik dezelfde boot ook deze ochtend weer voorbij vaarde, heeft Peter van Buren er weleens over nagedacht, dat die boten ook ingezet kunnen worden voor hulpdienst? Voor de rest geen probleem hoor!

Word ik van het weekeind wakker gebeld tijdens mijn broodnodige schoonheids slaapje, wat alweer niet geholpen heeft, door een vrind uit het oosten van Brabant en hij had contact gehad met een ook vissende viend, die weleens aan Pernis staat te vissen en daar stond ook een visser uit Hoeven, met een bak van een BMW, ja leuk voor hem, maar? Nou die heeft gezegd tegen hem dat die schuurbiers met zijn grote waffel, die hij persoonlijk kent, maar eens naast hem moet komen staan, met zijn grote waffel over ver kunnen gooien. Dus ik ken die man? Geen idee wie het is, iemand een idee, die mag het zeggen? Maar mijnheer uit Hoeven, achter iemand zijn rug lullen is niet zo netjes hoor, dus bel me even als je me persoonlijk kent? Of stuur me een mail, naar het mailadres van de site? Zo is het genoeg, stelletje azijnzeikers, je krijgt me toch niet zover dat ik stop, omdat jullie mij niet uit kunnen staan of jaloers zijn, of wat dan ook, ik blijf gewoon door gaan met mijn site!

Ik ga niet vissen om ver te werpen, maar om vis te vangen en ik ben altijd maar een gemiddelde werper geweest, dat weet iedereen die mij kent, maar soms kan ik ook extreem ver werpen, maar na mijn ongeluk, is er dit nog niet uit gekomen! Maar ik kan wel heel goed vissen!

Nou gaan we over naar vanochtend het vissen! Ik was al getriggert om te gaan vissen door de laatste 2 vangstberichten van Hugo de Tongenmepper, als hij dat kan, dan zal ik niet verachter blijven in de vangst, maar nu is dit natuurlijk weer een ander getij, dus niet te vergelijken!

Ik sta juist met hoogwater om 03.45u op de beoogde stek en voor de rest geen ander ongedierte te zien, ook niet op de andere gangbare stekken in de omgeving. Ik kies toch voor een wandeling met de strandkar. Als ik gesetteld ben, val ik gelijk in de prijzen, volop aanbeten om 4u en al snel komt de eerste doublet binnen, maats/ondermaats.

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Dan gaat het extreem los, geen grote vissen, maar toch vang ik er 3 van 30, 30 en 31cm.

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Ook een redelijk aantal ondermaatse tongetjes, van voor in de 20, waarom altijd bij fishguppy?

Ik vang zelfs mijn 4e triplet, op de 5e keer tongvissen vanaf de kant, dit jaar, mooi toch! 2 aan de maat en 1 onder!

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Ik maak niet veel foto’s, maar ik blijf erg op snelheid vissen, heb niet voor niets 1 kilo kweekzagertjes.

Om 6u als het licht begint te worden, vang ik nog een doublet aan de maatse tongen.

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Daarna heb ik nog tot 07.30u blijven vissen en misschien kan iemand aan de wolken zien waar ik heb gestaan?

Ik had verwacht, dat rond 7u de beet er weer even in zou komen, met de hardere ebstroming, maar de stroming en de aanbeten blijven totaal uit, wat ik ook probeer, ik doe er alles aan om zo ver mogelijk te komen, eerst met 2 haken, dan nog met 1, maar nada!!

Om 07.30u ben ik weer aan het lopen naar de auto, met een leuk klutsje tong, geen botten gezien, voor de buurvrouw helaas.

Kijk we weten allemaal dat er veel wolhand zit en vooral ander klein gespuis, zoals speldaas, gupjes en garnalen, maar daar moet je niet alleen je eigen aan zitten ergeren, daar moet je wat aandoen, voorkomen, dat ze jou te vlug af zijn, dus op snelheid vissen en indraaien voordat het aas er af is, met reserve lijnen, die je ondertussen kunt beazen, terwijl je hengels liggen te wachten, die beten hoef je niet te zien, dan vang je altijd enkelingen.

Nee wat de meesten nu doen, een half uur de lijn in het water laten en dan klagen dat er veel krabben zijn, komop mensen denk eens na! 1 of 2 kwekers op die haak of een hele steekzager!

Ik denk dat ik onderhand ook maar voor pastoor ga leren.

Bij thuiskomst, eerst een foto gemaakt van mijn 14 maatse tongen op 2 uur gevangen en helaas weer veel te veel ondermaatse.

Solo vissen op Tong, aan de Waterweg

Nog 3 a 4 ons kweekzagertjes over, kan iemand ze gebruiken, kom maar halen!

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

18 reacties

 1. henk > augustus 18, 2020

  Antwoord

  hallo peter
  wat weer een nacht ,geweldig
  dat jij zoveel tong vangt ,waarschijnlijk zit jij op de juiste plaats,op de juiste tijd
  zo krijg je de diepvries wel vol

  groet henk 1 van de drei limburgers

 2. henk > augustus 18, 2020

  Antwoord

  hallo peter
  wat weer een nacht ,geweldig
  dat jij zoveel tong vangt ,waarschijnlijk zit jij op de juiste plaats,op de juiste tijd
  zo krijg je de diepvries wel vol

  groet henk 1 van de drei limburgers

 3. Gino > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  voila dit is nu spreken met de hengels .Een mooie revanche genomen op alle criticasters die er maar op los lullen om je uit je lood te willen slaan !!Peter laat ze lullen man en doe gewoon verder met wat je allemaal bezig bent ,
  dit doe je goed .
  Mooie verslag met foto’s en WEER een prima vangst spijtig dat je te laat wakker was, haha.
  Succes nog verder .

  grtjs Gino

 4. Henry > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,

  Zoals bijna altijd een leuk verslag met prachtige tongvangsten en dito foto’s. Ook de tip om meer vis vangen in plaats van te wachten op de krab zal voor menig visser een aanrader zijn.Ja, als ge eerst 2 trappisten achterover kletst moet ge natuurlijk niet raar opkijken as ge wat later uit de veren komt maar….als ge oew eigen niet kietelt!!! Eet smakelijk en veel plezier en uiteraard ‘n goede vangst bij de volgende.

  Groetjes, Henry

 5. gino > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Peter,

  nog even een dingetje…ik ben 2j geleden gestopt met Facebook dus die like kan ik je niet geven .

  grtjs Gino

 6. jack jozen > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Pedro.

  Wat een geweldig voorverhaal als zo iemand het lef heeft om achter je rug lullen moet hij ook maar het lef hebben om zich kenbaar te maken anders maar zijn bek houden. Maar wat een nacht zoiets zie normaal alleen maar in je dromen,maar ik heb het gelukkig samen met jou al twee keer mogen meemaken en dat was echt genieten ,de foto,s zijn mooi gelukt alleen ik meen toch dat die ene wolk me bekend voorkomt Heel veul groetjes Jakie.

 7. Nico > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter. Wat een vangst en dit op een paar uurtjes wat als je eerder had gevist .Dan had je genoeg voor de vriezer he en je heb er zoals gewoonlijk een mooi verslag er van gemaakt met ook mooie foto’s er bij. En laat die mensen die over je kletsen het maar uitzoeken die zijn jaloers op je.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 8. Eldert > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Ha Peter
  Laat je niet gek maken door die gasten. Wat ik er in lees is een heleboel afgunst en jaloezie. Misschen tijd voor de psychiater ? Of anders gewoon gaan vissen.
  Je hebt er weer een leuke nacht van gemaakt . Vooraf slapen moet je niet doen. Dat werkt gewoon niet. Tenminste dat is mijn ervaring . Die boot komt me trouwens wel heel bekend voor.
  Succes bij de volgende . En geen foto van je hengeltoppen meer want ik herken gelijk de plaats.
  Groet,de Zeeuwse gouwenaar

 9. Frank > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Hoi makker,
  Ik weet zeker dat “als het moet” je ver kan inwerpen met de strandhengel,dikwijls genoeg gezien. Dat je veel vis kan vangen,ook dikwijls gezien. Oude foto’s gebruiken, ha,ik pis in men broek van het lachen,die geraak je toch kwijt. Dit was weer een mooie vissessie . Nog effe revalideren en je bent weer oké. Nu nog opletten voor die klote Corona. O ja, 1 trappist is genoeg,die andere lust ik wel.🤣

 10. Kees "tap" > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Hey Peter,

  Ze kunnen beter over je lullen dan van je vreten 🙂

  Je hebt weer een geweldige sessie gehad, om jaloers op te worden!

  Als de corona het toelaat en de tong er nog zit zullen we eens samen gaan, gaan wij over die azijnzeikers zitten roddelen, ik heb nog wel een paar opmerkingen in petto 😉

  Hou je goed, revalideer en ga vooral vaak GENIETEN en VISSEN!

  Groeten,
  Kees “tap”

  Oh ja, nog bedankt trouwens voor de mooie bijnaam.. 🙂

 11. Hans > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Beste Peter,

  Dank voor het mooie verslag van jouw succesvolle nacht. Er zal altijd een (gelukkig) minderheid zijn die zich laat leiden door rare afgunst en/of wantrouwen. Die mensen zijn vaak een plaag voor zichzelf en hun omgeving. Je kent het gezegde: “zoals de waard is, vertrouwt ie zijn gasten ….”.

  Warme groeten,

  Hans.

 12. hugo > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Dit is de manier om te antwoorden man!laten zien dat je niet met u laat dollen…. want een betere tongvisser als jij ken ik persoonlijk niet(spreek uit ervaring) momenteel zijn mijn vangsten ok maar dit heb ik voor een groot deel aan jou te danken. Kritiek moeten we aanvaarden maar als je voelt dat het om jaloezie gaat moet je een statement maken!dit is nu gebeurt! laat het nu rusten en geniet van het leven want ze zijn het niet waard.Wat de vangst betreft 14 tongen in 2 uur super man laat ze dit maar even na doen.Succes en geniet van je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 13. Stefan > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Hey Peter, fantastisch, van het 1e verhaal heb ik al waanzinnig genoten, je hebt het helemaal perfect verwoord en uitgelegd, super! Enerzijds moet je je niet gek laten maken, maar anderzijds moet je het ook niet pikken en gewoon van je af bijten hoor, opzouten met die jaloerse klojo’s.
  Verder ook weer een fantastisch verslag en een mooie vangst en ook toch weer wat tips voor de collega vissers om te zorgen dat ze misschien toch een extra visje vangen en weet dat dit gewaardeerd wordt. Tongvisser zit er voor mij dit seizoen niet in, maar ik geniet volop van de verslagen en vangsten.
  Groeten, Stefan

 14. Kees van den B > augustus 18, 2020

  Antwoord

  Peter,
  Lekker gevist weer man! Ik wordt er wel een beetje jaloers van maar dan in de positieve zin van het woord😀 Ik moet nog een paar jaartjes wachten (bij gezondheid) ik moet eerst maar een beetje uit de kleine kinderen zijn. Dan komt de tijd wel weer.

  Betreffende de kwaadsprekers: ze kunnen beter over je fiets lullen, dan andersom😇

  Vangse allemaal!

 15. Peter(Fishguppy) > augustus 19, 2020

  Antwoord

  Beste visvrienden, ik ben haast sprakeloos, bij het zien van zulke warme en adviserende reacties! Dit is nu gezegd en hier laten we het verder bij, wat de azijnpissers betreft!

  Ik ga niet iedereen persoon van antwoord voorzien, maar Kees Tap, daar ben ik altijd voor in, ook met de anderen, waar ik mee ga vissen, komt goed!

  Groetjes Peter

 16. ies > augustus 19, 2020

  Antwoord

  hey Peter,
  Dit verslag heb ik dus gemist, ziet er weer top uit man, maar is ook logisch natuurlijk. De doping die jij gebruikt( 2 trappist en uitslapen ) maakt standaard succes verzekerd. Zal verder geen woorden vuil maken aan de mensen die zichzelf belangrijker willen doen lijken ten koste van anderen en like’s geven op smoelenboeken doe ik ook niet aan, zou niet weten hoe het moest. Heb ik al gezegd dat het weer een prima verslag is, trouwens die wolken komen mij niet bekend voor, was je wel in de waterweg? of heb ik ze gemist omdat ik nog sliep? die steun meen ik wel eens eerder gezien te hebben.Maar alle gekheid op een stokje, waren weer een paar mooie uurtjes voor je en hoop dat er meerdere zullen volgen.
  Groetjes Ies

 17. Geer > augustus 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Wederom een supervangst en leuk verslag. Bedankt. Voor wat betreft die azijnzeikers: Laat je niet gek maken. Dit soort mensen kunnen niet vissen en gaan daarom maar azijnpissen…..
  Groet,
  Geer

 18. vld > augustus 20, 2020

  Antwoord

  kom maar is een keertje naast mij staan zal ik je is leren vissen want je vangt niks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.