Home Gastvissers Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Advertenties

Hallo visvrienden,

Zaterdag na veel wikken en wegen besloten om nog te gaan proberen wat vis te vangen. De omstandigheden voor tong waren niet al te best , een zuidwest 6 , veel regen de afgelopen dagen, 19.00 uur hoog water. Dus ja, geen hoge verwachtingen. Maar ja , nu kan je thuis gaan zitten en wachten of tante Truus om de koffie komt maar tante Truus gaat ook niet mee naar de waterkant. Dus ik naar Wout om aas en rond 17.00 uur was ik aan de waterkant. En ja , daar was voor de rest niemand te zien. Waar het was ga ik lekker niet zeggen , dat mogen jullie zelf bekijken aan de hand van de luchten. Gek he. Niemand die zin had om met windkracht 6 , op je snufferd, daar te staan om te wachten op iemand die je nog nooit gezien hebt.

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Eerst alles maar geïnstalleerd , de lijnen rond half zes te water maar eerst maar weer een vuilniszak die iemand anders had achter gelaten , ( waarschijnlijk een stille hint), gevuld met lege blikjes en plastic.

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Dat word tenslotte gratis opgehaald. Voor de rest kon ik ook niet meer meenemen dus kranten liggen er daar nog met hopen. Helaas dat het zo is. Maar goed … het vissen. Rammelende hengeltoppen zou ik waarschijnlijk niet te zien krijgen vanwege de wind. Maar rond half zeven zag ik toch wat . En mijn lijn ging warempel ook nog eens strak en nog wat de andere kant op. Toch maar ophalen en ja hoor , vis. Eentje die ik nog nooit eerder gevangen had. Dus ja , wel even op de foto en de vissengidsapp geraadpleegd, volgens mij een voorn.

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Als het anders is hoor ik het wel. Gemeten en 26 cm lang. Even later weer een of ander zoetwatervisje , ditmaal kleiner , 16 cm , zag er ook iets anders uit . Had geen oranje vinnen maar helemaal zelfde kleur. Helaas foto mislukt. Wordt het dan een zoetwatervisserij vanavond? Lange tijd gebeurde er niets maar rond acht uur toch de eerste tong .

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Toen weer een poos niets. Wel genoten van mooie luchten en rond 21.15 uur toen het donker begon te worden werden ineens de tongen wakker . Wat er toen gebeurde was echt een feestje … in een tijd van een half uur gewoon 8 tongen .

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Paar ondermaatse , dat wel maar de meesten zo tussen de 25 en 28 cm. Soms kwamen ze met 2 tegelijk .

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

En toen was het ineens weer stil ook. En na een minuut of 20 weer …. Weer een stuk of 6 tongen die wakker geworden waren .

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

Wat een avond . Paar botjes ook nog en toen werd het portie aas wat ik had wel zeer minimaal. Kweekzagers leken inmiddels meer op mini slikzagerrjes. Half elf was het uit met de pret en had ik toch maar even tien tongen in de emmer waarvan de grootste 30 cm was.

Eldert, op Tong vissen aan de Botlek

En dat had ik van te voren echt niet kunnen dromen. Ik heb genoten .

Met visvriendelijke groet ,

De Zeeuwse gouwenaar,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 24, 2020

  Antwoord

  Goeiemorgen Eldert,
  allereerst echt super mooi gedaan van jou!

  Dat vuil had ik ook zien liggen, ik heb de allereerste maal, het zelfde gedaan als jij, mezelf een bult gesjouwd, maar ben er mee gestopt, dat is water naar de zee dragen, maar wat deze vissers, of eigenlijk zijn het geen vissers, maar ze willen zo veel mogelijk visplaatsen laten afsluiten, iets anders kan ik er niet uit op maken?

  DE tong ligt op iedereen te wachten en als je je best doet, vang je ze ook, maar je moet er wel wat voor doen en er voor over hebben.

  Volgens mij waren de omstandigheden heel goed, zo lang je onderlijn niet de kant op komt zeilen, kun je gewoon de tong bereiken, die niet echt ver te zoeken is en het was een perfect getij, alleen wat meer aas mee nemen volgende maal, dan had je er een hoop meer gehad, je bent al ver voor laag gestopt!

  Groetjes Peter

 2. KeesvdB > augustus 24, 2020

  Antwoord

  Eldert,
  Lekker gevist man! Zo zie je maar weer, slecht visser bestaat niet! Gewoon gaan en proberen.
  Mooie vangst voor de pan ook weer! Zo is het dubbel genieten!

  ( jammer weer dat er zo veel “vissers” hun zooi niet opruimen! Je ziet het op het ogenblik echt overal)

 3. Henry > augustus 24, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,

  Een mooi verslag van je visserij aan de waterweg en ondanks je verwachting van negatieve vangsten toch een mooie kluts scheefsmoelen naar de oppervlakte getakeld, Chapeau !! Ook wij vangen daar met regelmaat grote brasems en/of voorns. Over zooi die vissers achterlaten is al zoveel gezegd, voorheen konden wij op deze stek waar jij zat nog met de auto komen, dat is nu helaas al lang niet meer mogelijk wegens het rond laten slingeren van zwerfvuil!!!Smakelijk eten en veel plezier bij je volgende visdagje.

  Groetjes, Henry

 4. Peter(Fishguppy) > augustus 24, 2020

  Antwoord

  Eldert, ik bedoelde natuurlijk dat de omstandigheden voor de vis goed waren, anders had je er geen gevangen! Maar dat de omstandigheden voor de visser, niet zo goed waren, dat geloof ik meteen!

  Groetjes Peter

 5. Nico > augustus 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert. Leuke vangst van je en met mooie foto’s er bij en ook een leuk verslagje. Jammer
  dat ze veel rotzooi achter laten en goed dat Jij het heeft opgeruimd. Eet smakelijk voor later en de volgende keer succes toegewenst dan.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 6. Gino > augustus 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  allereerst repect dat je andermans rommel probeerd op te ruimen al is dit niet de bedoeling, VISSERS ??Het is gewoon een schande wat de mensen allemaal achterlaten…die zou ik thuis ook eens graag bezig zien ! De ratten over de tafel…
  Mooie vangst en netjes op de gevoelige plaat vastgelegd, lekker in de pan die tongen .
  Je moet het maar doen met een 6 ZW wind aan het water gaan staan, ook hier respect voor !
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 7. ies > augustus 24, 2020

  Antwoord

  hey Eldert,
  Ik had ook eerst het plan gehad, zaterdag mijn aas op te maken, echter die wind en het feit dat er smiddags een paar voetbalwedstrijden via de stream te bekijken waren, deden mij de wind guru raadplegen en die voorspelde voor maandag windkracht 3, dus als alles meezit ga ik vanavond, maar top man, mooie vangsten, betekend dat je toch de goede keuze gemaakt hebt. Uiteraard voor de volgende sessie weer rammelende toppen gewenst. en uh als er nu mensen zijn die denken, ik heb zijn verslag gemist. Nee hoor was af te doen met het was mooi weer.
  Groetjes ies

 8. henk > augustus 24, 2020

  Antwoord

  hallo eldert
  mooi verslag ,jammer dat je eerst een tijd voor vuilnisman mag spelen om de rommel van andere op te ruimen. met de harde wind toch aan het water zitten loont ,dat zie je wel
  mooie vangst laat ze smaken
  tot de volgende
  groet henk 1 van de drie limburgers

 9. jack jozen > augustus 24, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert.

  Je hebt er om te beginnen een prachtig verslag van gemaakt en mooie foto,s er bij,en wat een vangsten en dan zie wel weer de ene dag is het voluit en de andere dag niks maar ja het blijft vissen en dat doe je ook voor je plezier. Maar voor jou was het goed gezind met zo,n pan vis nu op naar de volgende sessie heel veul groetjes Jack.

 10. Rob > augustus 24, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Heel mooie vangst hoor,niks mis mee.Ik denk dat het niet lang zal duren dat tante Truus langskomt voor een paar tongen met koffie,ha ha.Ga zo door,dan komt alles goed.
  Groetjes Rob,

 11. Stefan > augustus 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert, leuk verslag en mooie foto’s. Goed dat het beloond werd om met deze iets minder prettige luchten te gaan vissen, maar ja, met 35 graden is ook wat he. Mooie vangst is het geworden, dik verdiend! Eet smakelijk, Stefan

 12. hugo > augustus 25, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Windkracht 6 is alleen voor echte zeebonken jong,en als je dan met zo een vangst naar huis mag gaan top man dat zullen er je niet veel na doen geloof me!Tante Truus zal je graag zien komen hoor er zal zelfs taart bij de koffie zijn.Het voordeel van dit weer is niet veel volk op de stek….maar wat het vuil betreft respect dat je dit opruimt ze moesten zich allemaal schamen!!Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.